אם אתה יודע כבר את מה שאתה הולך לנגן ממש טוב אז אל תתאמן יותר מידי! תחזור על זה מקסימום פעמים שלוש ביום! אם אתה חושב שאתה עוד לא מצליח לגמרי הכל תתאמן יותר. אבל בעיקרון אם אתה יודע את זה טוב אל תתאמן יותר מידי! ואפשר אולי לדעת מה אתה הולך לנגן..?
אני מנגן כל אחת כבר שלושה חודשים פלוס ועובד על כל אחת שעה שעתיים ביום לפחות הבעיה שאם אני אתאמן יותר מידי המוזקליות תעוף ממני ואם אני לא אתאמן מספיק זה יברח לי מהידיים
בתור אחד שמנגן 4 6 שעות ביום נגנתי בשבוע שעבר שעה שעתיים ביום כי השתגעתי מהשופן (אני עובד גם על קונצ´רטו של בטהובן מס´ אחד) אני לא יכול לנגן פחות משעתיים
כל אחד צריך להתאמן כמה שמספיק לו. יש אנשים שצריכים יותר ויש אנשים שצריכים פחות (לפי רגש).. אני לפעמים לא מנגן שבוע שלם ולפעמים מנגן ימים שלמים (אני לא לומד) אז זה תלוי בכל אחד
אני אוהב לנגן ואם אני לא אנג 5 שעות אני לא אספיק להתקדם בקצב נורמלי אני בן 16 ואחרי בי"ס אין לי יותר מידי מה לעשות בבית חיים יש לי נגיד אני מגיע ב2 הביתה אני אוכל עד 2 וחצי מ2 וחצי עד 8 עם הפסקה של חצי שעה באמצע אני מנגן ומ8 יש לי 3 שעות חופשיות לעשות כרצוני
אני רק באה הביתה ב4:30, ולפני שאני מספיקה לעשות משהוא פתאום כבר איזה 10 בלילה ולא נשאר לי זמן לכלום! טוב... אבל אני לא דוג´... אני כל היום מול האינטרנט והטלוויזיה... אבל לא קורה לפעמים שאתה צריך לצאת? ומה עם מבחנים? ואינטרנט? איך אתה מפסיק הכל??? לא קשור אבל... ניגנתי עכשיו שעה וחצי רצוף! אני גאה בעצמי!