עזרה - גלויה עם תמונה

עמי נ

New member
עזרה - גלויה עם תמונה

שלום מצר"ב תמונה של מבנה בעיר גלאנטה. סבי למד שם בישיבה והשאלה היא מהו המבנה הזה? כמו כן מצר"ב הצד השני של הגלויה - אשמח אם מישהו יצליח לתרגם. תודה

שרי סילבר

Active member
הכיתוב בגלויה עד כמה שאני מצליחה לפענח גרמנית: הגלויה נשלחה אל העלמה מרטה שטולצה בעיר קרפלד, ריינלאנד, גרמניה, הכתובת נראית כמו ביסמרק...36 (יתכן שההמשך זה קיצור של שטרסה, ואולי זה אמור להיות ביסמרקשטרסה). בחלק העליון כתוב: Feldpostkarte, שזה משהו כמו "גלויה בדואר שדה", ואולי הכוונה לדואר שנשלח מהפריפריה, כמו שאצלנו דואר נע. זו כבר השערה שלי. מייד אנסה להתמודד עם החלק העליון הכתוב בקטן, החותמת עולה על חלק מהכתב. אנסה להפוך את הגלויה על-מנת לקרוא את התוכן מבלי להרוס את הצואר (ההרוס ממילא...)

שרי סילבר

Active member
תוכן הגלויה אני מנסה להתמודד עם הכתב, אבל הכותרת היא "מרטה ה... שלי". באמצע מופיע רק אות, אולי L (יתכן שעבור המילה ליבה, והכוונה "מרטה האהובה שלי"?). החתום על הגלויה נראה כמו "ווילי". אנסה בהמשך לפענח את התוכן, זה פשוט לא נשלף לי בקלות, כאחת שכל הגרמנית שהיא יודעת (וזה מעט מאד) נרכשה בדם יזע ודמעות דרך מחקר השורשים...../images/Emo6.gif

שרי סילבר

Active member
תוכן הגלויה (המשך) יכול להיות שבשורה השלישית המילה היא Ungarn (הונגריה). האם גלאנטה נמצאת בהונגריה?

עמי נ

New member
חשבתי שכתוב שם: גלאנטה - תמונה

בכל אופן, אפשר לראות מגן דוד על הגג המשופע של הבנין השני, הרחוק יותר (זה עם 2 הצריחים) כך שנראה לי שזה באמת בית הכנסת של גאלנטה. תודה לכל העוזרים. אשמח לקבל עוד מידע אם יש.

למעלה