עזרה ב-VB.NET

YossiPro

New member
עזרה ב-VB.NET

אםם אז ככה אני כרגע בלימוד VB.NET וניתקעתי(*ספר ASP.NET סדנת לימוד ע"מ 63 למי שיש) הקיצר ניתקעתי עם המושג- המרת סוגי נתונים אפשר בבקשה הסבר כללי על המושג, ואיך בערך אני ממיר?בכלליות בלבד כי ניתקעתי בלי להבין תודה מראש

gilad g

New member
תאמר לי באופן ספציפי איפה נתקעת

ואני אנסה לעזור.

gilad g

New member
אין לי את הספר

אם לא תאמר לי מה בדיוק הבעיה אני לא אוכל לעזור לך.

YossiPro

New member
יכול להיות שלא הסברתי טוב, כנס -

אז ככה, אני נמצא כרגע בעמוד: 63 שבספר: "ASP.net סדנת לימוד". האם תוכל להסביר לי מה זה: 'המרת סוגי נתונים'? אולי השאלה כללית מדי, אך לא הבנתי מה זה, למה זה משמש, ומה הקוד כדי להשתמש בזה. יהיה נחמד אם תוכל להסביר לי את השאלות הללו ^. תודה מראש.

YossiPro

New member
יש שם מישהו?

נתתי הסבר מפורש ומדוייק במה אני צריך עזרה עכשיו מישהו יכול לעזור לי?

yuval k

New member
לא, ההסבר לא מפורש ומדוייק.

לא לכולנו יש את הספר, ולכן אתה צריך גם לתת את ההקשר. באיזה הקשר זה מובא? אין שום הסבר על זה קדימה? בכל אופן, אין שום הצדקה לשאול אחרי פחות משעה וחצי אם "יש שם מישהו" - אל תשכח שזה סוף שבוע, ושיש לנו עיסוקים אחרים חוץ מהפורום

gadic10

New member
ואת שאינו יודע לשאול את פתח לו

הבחור פשוט שואל מהי המרת נתונים. ובכן בכל שפת תיכנות יש סוגים שונים של נתונים. יש למשל סוג נתונים שנקרא string והוא משמש לאחסון תו אחד או יותר. יש סוג נתונים שמייצג מספרים שלמים שנקרא integer. לפעמים יש צורך להמיר מסוג נתונים אחד למישנהו. למשל נניח שיש לי משתנה בשם a מסוג מחרוזת שערכו "3" ויש לי גם משתנה בשם b מסוג מחרוזת שערכו "4". יום אחד התחשק לי להכפיל את שני המשתנים a ו-b זה בזה. המחשב לא יודע לכפול 2 מחרוזות כי אין לזה שום משמעות. מה צריך לעשות הוא להמיר את הערך למשתנה מסוג integer ואז המחשב יוכל בקלות לבצע הכפלה של a ו-b (יש לציין שבפועל vb תדע להמיר לבד את הערכים בדוגמא שנתתי אבל : א. אין לסמוך על שפת תיכנות שתעשה זאת. ב. יש מקרים סבוכים יותר שאני צריכים לעשות זאת בעצמנו. דוגמא להמרה של ערל משתנה a שהוא מחרוזת לערך מספרי( כלומר המרה מעהערך "3" לערך 3 :
Cint(a)​

YossiPro

New member
אםםםםם תודה אחי אבל

תוכל לתת דוגמא לאיך אני ממיר את הנתונים כמו שאמרת ש-A שווה 3 ו-B שווה ל-4 תוכל להראות לי פה המרת נתונים?

nattygur

New member
יש כמה דרכים לעשות את זה אבל

היעילה ביותר להשתמש במתודות הסטטיות של המחלקה Convert
string s = Convert.ToString(4); int i = Convert.Toint32(s);​

YossiPro

New member
תוכל לתרגם את מה שרשמת שם

כי אני יודע לפרש בערך קודים וזה לא ממש הבנתי...

למעלה