עזרה ב - RichTextbox

עזרה ב - RichTextbox

יש לי תיבת ריטש טקסט ומה שאני רוצה לעשות זה שכל פעם שהעכבר נוגע בשורה מסויימת, להעתיק אותה לתוך משתנה סטרינג ,איך אני אמור לבדוק את זה ,אני לא מתמצא בתיבת טקסט הזאת ,מישהו יודע? צירפתי את הפורם הבא.... שיניתי לו את הסיומת ל doc אם תשנו את זה חזרה ל FRM תוכלו לפתוח אותו ב וי בי תודה

eliranh

New member
בדקתי את זה קצת ו...

אני לא הצלחתי הצלחתי לעשות מתי שלוחץ שיכניס אבל זה לא שווה... כי זה מכניס את כל הטקסט ואם אתה באמת רוצה את זה אז אל תשתמש בריץ טקסט בוקס עם פקדים אחרים יהיה לך הרבה יותר קל וגם יותר אפשרויות

בדיוק מה שרציתי אחי ,

אני רוצה ברגע שלוחצים על שורה מסויית לשמור בתוך משתנה סטרינג את כל השורה אבל אם יש לך עצה אחרת אני אשמח לשמוע(לראות) אבל אני חייב גם את הפסי גלילה ובריץ´ טקסט יש לי אותם מוכנים ,זה העניין

mitke

New member
למה שלא תשתמש ב ListView?

תשנה את הStyle ל Report, תסמן FullRowSelect=True ובשביל לזהות את הלחיצה יש לך את הEvent של ItemClick, או Click, אני לא זוכר בדיוק כרגע. אתה פונה לאברים ברשימה לפי ListView.ListItem(Index).Text

eliranh

New member
אחי ממש לא בעיה..

עשית listbox או treeview אם אתה רוצה מגוון ממש גדול של אפשרויות אז לך על treeview ותעשה שברגע שיש treeview_nodeclick משו כזה... תעשה print treeview.selecteditem ואז זה ידפיס לך את השורה שהמשתמש לחת עליה ואם כבר מדברים... אז סיימתי לבנות פוקנציה בת זונה!! אתה עושה find("visual basic world", 2)1 האחד סתם שיהיה ישר אבל הפונקציה מחזירה לך את המילה השניה של הstring בצעם זה נשמע טיפשי אבל זה ממש ממש חשוב אם אתה בונה תוכנות שמשתמשות בטקסט

progger

New member
מה הבעיה? הנה הפונקציה:

function find (str as string, i as integer) as string strs=split(str) find=strs(i) end function​
ממש קשה... :)

eliranh

New member
באמת שהבהלת אותי אבל..

שראיתי את זה בהתחלה מזה נבהלתי אתה לא יודע כמה כתבתי בשביל הפונקציה הזאת ושלי גם יודעת להחזיר כמה מילים יש במשפט וגם את אורך התווים של המילה שאתה בוחר שלך לא עובד... תבדוק error subscript out of...

progger

New member
סליחה, הנה התיקון:

function find (str as string, i as integer) as string strs=split(str) find=strs(i-1) end function​

eliranh

New member
יווווווווווווווווו אני עצבני!!!!!!!

אתה לא יודע כמה כתבתי בגלל שלא ידעתי את זה!!!!!!!! עשיתי שיחפש רווח וכל פעם שהוא מוצא רווח שהוא עוד לא מצא לפני זה אז בלה בלה בלה חרשתי על זה... אז עכשיו לפחות תנחם אותי הפונקציה split יכולה להחזיר את כמות המילים שבמשפט?

progger

New member
והנה הפונקצייה לספירת המילים:

function countWords(str as string) as integer i=0 strs=split(str) do while true strs(i)=strs(i) ´ אין לפקודה זו שום משמעות, מלבד לבדוק האם נגמר המערך i=i+1 onError goto finishCount loop finishCount: countWords=i exit function end function​
לא ניסיתי אותה עוד, אז ייתכן שיהיו כמה טעיות תחביר או טעויות לוגיות קטנות, אבל בעקרון הדרך הכי טובה לעשות את זה לדעתי היא ע"י טיפול שגיאות

eliranh

New member
לפחות מצאתי שימוש במה שעשיתי...

בשלי יש יתרון קל... אני יכול לארוך אותה וכך אין בעיה. אולי בעתיד אני יכין פוקנציות שאין יש לך אולי קעיון לפוקנציה?

eliranh

New member
שאלתי אם

יש איזה פונקציה שהיית רוצה שיהיה ואני ינסה לבנות אותה כי חצי כבר מוכן לרוב הפונקציות ובניתי משו נחמד כזה שיצטרך את זה ולחבר שלי ישתוכנת התכתבות שהוא בנה ונראה אולי הוא ירצה את זה

eliranh

New member
לכל המתכנתים!

למי שיש אייסיקיו ורוצה לדבר איתי מוזמן! 108911685

למעלה