הברכת אוויר
צהריים טובים מאורו,אני חושב שבמושג הברכת אוויר(אגב מילה נכונה). הכוונה היא בהורדת הקליפה מאחד הענפים או מהגזע מסביב באורך מספר סנטימטרים,ומסביב למקום מניחים שקית או משהו שמשמש תחליף כשממלאים אותה בתערובת (בדרך כלל כבול +חומרי הזנה)רצוי גם הורמון השרשה.קושרים את השקית מסביב בשתי הקצוות ,דואגים לספק השקייה ולשמור על לחות עד להתהוות גוש שורשים גדוש .ואז זה הזמן לשתול בעציץ עם התערובת שאתה נוהג לתת לשאר העציצים. ישנה סוג של הברכה.שמניחים את אחד הענפים על הקרקע ע"י כיפוף מבלי לנתק אותו מן העץ .ובמקום שהוא בא במגע עם הקרקע(הקרקע הכוונה גם לעציץ או כל כלי אחר) עושים גם חתך לשם מגע ישיר ליצירת שורשים. אני אישית עשיתי מספר פעמים הברכות אוויר.בדרך כלל יצרתי מצמח אחד שני צמחים.וזאת מן הסיבה שבגזע התחתון לא היו מספיק ענפים ןהיה גבוה מדי באופן פרופורציוני. עכשיו לשאלתך עם הדגשה שלמרות שאינני ממוחה בתחום הזה ,אני רוצה לעזור לך מנסיוני המועט-יש צורך להמתין עד להתהוות גוש שורשים גדוש ומלא על מנת שאותו ענף יקלט כמו כל צמח לאחר שמנתקים אותו מצמח האם. מבחינת העונה ,הזמן הוא מתאים לדעתי, ואני מאוד אשמח באם מישהו שמתמצא בנושא יתרום אף הוא מנסיונו. אל תמהר לנתק את הענף באם אין לו כמות שרשים "מכובדת" באיחולי הצלחה -איתן. נ.ב אני מקווה שלא השמטתי משהו חשוב מהנושא ,שכן דברים נשמטים לי מן הזכרון