עזרה ב"קייטנת" פסח

anat15

New member
עזרה ב"קייטנת" פסח

לאור המצב של כולנו, החלטנו אמהות לחמש בנות בגן חובה להתארגן ביננו ולערוך לילדות קייטנת פסח בבית, כל יום בבית אחר, עם אמא אחראית- לפי התור. החלטנו שיש צורך בסדר יום קבוע על מנת להשאיר את הבנות במסגרת, ושגם הן, למרות המעבר מבית לבית ידעו, פחות או יותר, למה לצפות. (וסוף סוף השאלה) חשבנו, בכל יום לערוך פעילויות בנושא מסויים שישלב סיפורים והפעלות באותו הנושא. למי יש רעיונות לנושאים + הפעלות מתאימות? תודה וחג שמח לכולנו!

דובדבן 1

New member
רעיונות לקראת פסח-

נקיון פסח דבר ראשון למי שלא נבהלת מבלגאן- בנות מאד אוהבות לנקות את הבית. שטיפת רצפה משותפת עם הרבה מים ביום חם יותר-זה כיף חיים.יש סיפורים המזכירים את נקיון פסח. בגן אנחנו מכבסים את בגדי הבובות בגיגיות-משפשפים ונהנים מבועות הסבון. משמנים את רהיטי העץ.-עוד עבודה מלכלכת עם הרבה הנאה! -מבחינת תוכן חשוב לספר את סיפור ההגדה. בכל יום חלק אחר- ולשיר שירים כדי שהבנות תתחברנה לליל הסדר. לאמא הקרבית יותר מומלץ להכין טבון מבוץ -אנחנו מכינים מקש, חול ואדמה בתוספת אבנים-יוצרים טבון.-אוספים זרדים מדליקים אש. מהר מערבבים קמח ומים ומכינים מצות. באותה אש אפשר גם לשרוף את החמץ.-מחביאים פרוסות לחם ישנות כמספר הבנות. כל אחת מוצאת פרוסה ומביאה לאש... לאמא היצירתית יותר-אפשר מחימר להכין את משה ואת התיבה שלו. אפשר גם מ"דס". ושרים את השיר "דומם שטה". עוד רעיונות במכתב הבא.

דובדבן 1

New member
אני ממשיכה עם עוד רעיונות

לגבי היצירה סביב לנושא האביב-אני ממליצה לדפדף בפורם יש הרבה רעיונות. ואני ממשיכה עם רעיונות נוספים שקשורים לפסח. משחק באגוזים-ראי הודעה משבוע שעבר-אפשר להקדיש יום שלם לאגוזים. להמחיז את הסיפור-מעשה באגוזים. כוסו של אליהו הנביא -יש סיפור של לוין קיפניס. אפשר להכין גביע, -מתבנית ביצים, או ממעדנים, או מחמר- ולצבוע כמובן. להכין יין מצימוקים.(גם על כך יש הודעה יותר מפורטת מהעבר. טיול-"יציאת מצריים" מלבישים לילדים בדים מסדינים ישנים. מקלות לתמיכה... עוברים ליד אבן מכים עליה ויוצאים מים מהבקבוק שמאחורי הסלע... עוברים בשדה שיבולים וזה הים. וכך חוצים את המדבר ...ומגיעים לארץ ישראל היפה והטובה. אם יש לך עוד שאלות ואתן אמהות משקיעות-אשמח לעזור- בהצלחה!

אמא1

New member
דובדבן../images/Emo45.gifמאד נהניתי לקרא

את הרעיונות שלך. כל הכבוד למעוף וליצירתיות

anat15

New member
תודה!!

אני בטוח איישם חלק מהרעיונות, מקווה ששאר האמהות יהיו יצירתיות כמוני...

טלגל

New member
כל הכבוד על ההתארגנות,

אני אוהבת את הרעיונות של דובדבן ואני מיישמת אותם גם בגן, אני בטוחה שגם היא.... עוד רעיונות להפעיל את הבנות זהו להחליט מראש כל יום להקדיש לפעילות אחת ולהרחיב אותה, למשל יום של תיאטרון, להכין מבד וכיסאות מסך ולהמחיז את ספור ההגדה. אפשרי שהבנות עצמן יהיו הדמויות אפשרי בתיאטרון בובות, להכין כרטיסי תיאטרון, מזנון עם פופקורן וכולי...... יום של אפייה אם בטאבון כמו שהציעה דובדבן או באפיית עוגיות לפסח, להכין מתכונים גדולים ומאויירים להכין כובעי טבחים ויאללה.... יום של יציאה לגינה לארגז החול, להכין שם פירמידות, להביא דבק פלסטי ולהכין מבריסטולים צורות משולשים ועליהם להדביק חול אבנים קטנות וכו'... והעיקר שיהיה שמח.

דובדבן 1

New member
אני אוהבת את ההכנות לחג, אבל

אבל, נראה איך נקיים אותם כשכל בוקר יש לי הורה אחר שלא מכיר את נהלי העבודה.

למעלה