עזרה בתרגיל בשפת c..

mikels1

New member
עזרה בתרגיל בשפת c..

אני לא מצליח לפתור את זה מקווה שתוכלו לעזור לי.. פתח וישם בשלבים אלגוריתם שהקלט שלו מספרים שלמים חיוביים, המצינים אורך ורוחב של מלבן,והפלט שלו שטחו והיקפו של מלבן. ציין את הפלט עבור כל אחד מן הקלטים הבאים: א. 5 ,10 ב. 3,12.. תודה

זויברג

New member
אתה רציני?

שטח של מלבן זה אורך * רוחב. היקף זה (רוחב + אורך) * 2. תניח שיש שני משתנים, h אורך, w רוחב. האלגויתם ידפיס: "השטח הוא " ויציג את המכפלה של h ו-w, ואז ידפיס "וההיקף הוא " ויציג את 2 * (h + w)

mikels1

New member
מצטער אבל לא הבנתי עד הסוף..

אשמח אם תוכל לרשום לי את זה איך שזה אמור להיות בתוכנה כדי שאבין בצורה יותר מדויקת.. התחלתי ללמוד שפת סי רק לפני זמן קצר וזה קצת קשה בהתחלה..

בהתחלה עדיף לעבוד עם תרשים זרימה

בלי קשר לשפה , ולאחר שהתרשים מוכן ליישם. ואל תתייאש ההתחלות תמיד קשות, בהצלחה.

בכיף!../images/Emo26.gif

בוא תעתיק לכאן את מה שכבר כתבת בעצמך - ואנשים ישמחו לתת לך הצעות והערות שיעזרו!

mikels1

New member
הנה מה שעשיתי..

זה בקובץ. הבעיה שלי עם ההיקף.. אני מנסה להוסיף שורה נוספת אחרי השורה שחישבתי את השטח וזה לא מצליח זה רושם Eror.. מקווה שתוכלו לעזור לי. ובשיעור האחרון למדו על פעולת השמה..אני לא ממש מבין את זה מקווה שתעזרו לי אם אני לא יבין איזה תרגיל. תודה

mikels1

New member
זה משהו אחר..

זה משהו אחר.. בעצם זה לא שגיאה, אבל זה לא עושה מה שצריך.. עכשיו הוספתי שורה חדשה שלפי הבנתי אמורה להראות היקף... אז מה לא נכון? איך צריך לנתקן את זה. במסך השחור לדוגמא רשמתי: את המספרים 2 ו 4 וזה רשם לי : 812.. אז מה צריך לעשות?

vinney

Well-known member
../images/Emo6.gif לא הגזמת בכלל....

2*4 זה 8? (2+4)*2 זה 12? מה קורא כשכותבים הכל ברצף בלי סימני פיסוק רווחים והורדת שורות?

mikels1

New member
כן הבני..

אבל אם אני מוסיף בשורה של הפלט שמחשבת את השטח , n\ זה רושם לי שתי הודעות שגיאה: Illegal character) (0x5c) '\' Function call missing

mikels1

New member
כן הנה בקובץ..

הייתי שם את זה פה אבל כשאני מעתיק את זה להודעה זה רושם הכל הפוך..

כן - המיקום לא נכון:../images/Emo26.gif

זה צריך להיות ככה:
printf("%d\n",num1*num2); printf("%d",(num1+num2)*2);​
כלומר, ה-n\ צריך להיות בתוך המרכאות...

ברנדל

New member
הקושי העיקרי בתרגיל

זה לדעת איך אומרים היקף באנגלית, לאחר מכן זה נהיה קל יותר
int perimeter (int a , int b) { return 2 * (a + b); } int area (int a , int b) { return a * b; }​
א. היקף 30 שטח 50 ב. היקף 30 שטח 36

לא... הקושי העיקרי הוא...../images/Emo26.gif

להתאפק ולא לתת לפוחז ההוא את שיעורי-הבית שלו מילה במילה...
לא נורא... יצאת צדיק...

mikels1

New member
לא ממש הבנתי מה רשמת..

בטח עוד לא למדתי את הפקודות האלה..

Zack DA

New member
מה יש לא להבין, מה זה int ? ../images/Emo6.gif

אני צוחק איתך, בחור. לא למדת פונקציות ?!

למעלה