עזרה בתרגום

עזרה בתרגום

בוקר טוב. יש לי אוסף של בקבוקים משקה אלכוהל מיניטוריים וחבר הביא לי לפני שבוע מסין בקבוק לאוסף. מישהו יודע לתרגם מה כתוב על הבקבוק ?

yi tai

New member
מה שכתוב מקדימה

הכותרת בצבע לבן על רקע אדום: 茅台镇 - (עיירת) מאוטאי 二锅头酒 - ארגואוטואו, סוג של יין אורז סיני. איתי

happydog23

New member
זה קצת מטעה לקרוא לזה יין אורז - דלק סילוני

יהיה יותר מדויק. חוץ מזה שזה לא עשוי מאורז אלא מדגנים - זה בעצם תזקיק דגנים סיני, ככה שיהיה יותר נכון לקרוא לזה וודקה סינית.

yi tai

New member
I stand corrected.

שלוש שנים אני בסין ורק פעם אחת שתיתי באי ג'יו - וגם זה היה כשהחברה של קארל (אם אתה זוכר) שפכה לי קצת לקולה - איכס. בכל אופן, הבקבוק בצילום רק, אז אני מניח שהוא יודע לגבי הטעם והריח.. איתי

הבקבוק לא ריק.

הבקבוק מלא וחתום. את הבקבוק קיבלתי מחבר שהיה לפני כשבועיים בסין (באיזה תערוכה) בשביל אוסף הבקבוקים המיניטוריים. למרות שהבקבוק "גדול" מידי בשביל להיכנס לאוסף הוא יזכה למקום של כבוד "ליד" האוסף היות וחבר הביא לי אותו. באוסף יש לי כ1,100 בקבוקים מיניטוריים שונים משקאות אלכוהול. בקבוק מיניטורי הו בקבוק בנפח של לא יותר מ 50 CC (הבקבוק הזה הוא של 100 CCׂ) את האוסף אפשר לראות בקישור המצורף http://www.youtube.com/watch?v=bEcqqBI9c4I אשמח לקבל עוד בקבוקים מיניטוריים

nitzano

New member
אלכוהול מאו טאי

לצרפתים יש שמפניה ולסינים מאו טאי. מאו טאי הוא שם דבר בסין ונחשב לאלכוהול איכותי ויקר. היה לי העונג לשתות מספר פעמים אלכוהול ביני בריכוזים שונים (38,54,75) ואני חייב להודות שמדובר בטעם נרכש. כמובן שגם חשוב לדעת איך לשתות אותו. אם החבר הביא לך אלכוהול מאו טאי סימן שהוא מעריך אותך. תהנה

huddyhuddy

New member
Does not matter

what you call it, it still has an effect on you once you drink it I use it as a good toilet cleaner ;)

GnomeBubble

New member
לפי מה שהבנתי יש גם מיג'יו

(米酒) - כלומר שיכר (לא יאה לקרוא לזה יין) אורז? שמעתי את השם, אבל בסין ראיתי רק באיג'יו. לא שניסיתי להתעמק יותר מדי בעניין... מבחינתי אין הבדל בין באיג'יו למיג'יו לאלכוהול רפואי מהול בקצת מים...

guanyin

New member
המיג'יו שאני שתיתי...

היה באשכרה מי-פאן ספוג באלכוהול מתקתק. אני די משוכנעת שזה אכן היה מי-ג'יו! מה שכן - באיזהשהוא כפר הציעו לי לשתות את אותו "תענוג" שבתוכו שוחות גם חתיכות חזירים!

GnomeBubble

New member
את בטח זוכרת

שבלאוס יש מקומות שמוכרים (בעיקר לתיירים נראה לי, אבל כנראה שיש לזה איזשהו ביסוס במציאות) לאו-לאו עם נחשים ועוד כל שאר מיני דברים מעניינים...

huddyhuddy

New member
Same here

in China, they sell local 'booz' with snakes and lizards inside, should help cure many things, so they say... ;)

renjintso

New member
נכון, וגם דבורים

וכל דבר עם ארס. אמורות להיות בזה תכונות מרפאות

guanyin

New member
זוכרת, אבל...

זה לא היה מיג'יו!
אין לי מושג איך קוראים לזוועה הזאת, אבל יש לי כמה תמונות אם אתה מתעקש...

GnomeBubble

New member
קוראים לזה לאו-לאו ../images/Emo8.gif

וזה גם עשוי מאורז עד כמה שאני זוכר. אפשר למצוא גם תמונות באינטרנט דרך אגב... למרות שאני לא מתעקש, מספיק היה לי לראות את זה פעם אחת.

yaelisam

New member
ולי היה מספיק שבערב הסילבסטר

החבר שלי פתאום הודיע לי שלפני מספר דקות הוא שתה שוט של משהו גועלי כזה שיש בו נחש

yaelisam

New member
../images/Emo6.gif אחרי- ואכן איימתי שאין יותר נשיקות עד

שיצחצח שיניים

למעלה