עזרה בתרגום お願いし&

עזרה בתרגום お願いし&

תירגמתי את 外交問題もからみ論議首相の靖国神社参拝 ככה: ביקור ראש הממשלה במקדש יאסוקוני (שעורר)הסתבכות בויכוח וגם בעיות דיפלומטיות. מישהו יכול להגיד לי אם אני בכיוון בכלל

hazu1

New member
נראה לי שהמשפט לא אמור

להיות מחובר. חיפשתי באינטרנט אחר המושג からみ (לא הכרתי אותו) ומצאתי את המשפט שאת שואלת אליו בחדשות לילדים של יומיאורי. אלה הם בעצם שני משפטים: 1. 外交問題もからみ論議: זו הכותרת. הייתי מתרגמת משהו כמו- 'דיון בבעיה\נושא דיפלומטי. מה דעתך? מאיפוא הגעת 'להסתבכות'? 2. 首相の靖国神社参拝: זו תת-כותרת. תרגמת אותה במדוייק כ- 'ביקור ראש הממשלה במקדש יאסוקוני'. נראה לי שלגבי 'ביקור', יש פה ניואנס. המילה 参拝, לפי המילון, היא מילה המתארת ביקור במקום קדוש, למטרות סגידה. ולא סתם ביקור.

furrball

New member
"הסתבכות" בא מהמילה

絡む - からむ זה להסתבך, או לערב אז 外交問題もからみ論議 יהיה אולי.. דיון בנושא שהגיע עד רמה דיפלומטית?

furrball

New member
או באופן יותר מילולי

דיון שעירב בתוכו גם נושאים דיפלומטיים 外交 問題 も からみ 論議 דיון (論議) שעירב (からみ) גם (も) נושאים (問題) דיפלומטיים(外交) מעניין שהתרגום העברי יצא כאן בסדר מילים הפוך למקור

hazu1

New member
מהסוף להתחלה

היה סוג של כלל אצבע שנתנו לנו לגבי תרגום יפנית-עברית, כשלמדתי יפנית באוניברסיטה. זה די שימושי.

hazu1

New member
וואלה. אבל למה

הפועל מופיע כשם פעולה? יש פה ניואנס שאני לא מבינה. מה ההבדל בין שני המשפטים הבאים: 1. 外交問題もからみ論議 2. 外交問題もからむ論議

furrball

New member
ניחוש שלי

שזה כמו ש"שורש הפועל" (כצורת פועל ולא כשם פעולה) יכול להחליף את שם הפועל בטקסטים "רשמיים"... יענו to sound more fancy אז אני לא יודע איזה ביסוס דקדוקי יש לזה בדיוק, אבל זה הניחוש שלי.

GnomeBubble

New member
בהחלט שאלה טובה

וכמו furrball, אני לא מצליח לחשוב על שום דבר חוץ מאמצעי להעניק רשמיות או פומפוזיות יותר גדולה למשפט. צורת הרניוקיי (Renyoukei) לא מופיעה לבד הרבה, ואם היא כן, בהחלט יש לה קונוטציה ארכאית. ממה ששמתי לב אליו (ומאוד יכול להיות שאני טועה, ואז אני מניח ששרית או יונתן יבואו ויתקנו אותי
) הצורה הזאת משמשת בדרך כלל בשני אופנים: 1. בצירוף פעלים, במקום צורת te. משפט דוגמה: 秋になり、木の葉が落ち始めた הגיע הסתיו, ועלי העצים החלו לפול. 2. כתוך פסוקית משועבדת (שמשנה שם-עצם) הוא יכול להחליף את צורת הפועל הרגילה, וזה מה שקורה במקרה הזה.

limmay

New member
כן...הלוואי שהייתי מבינה נהנודה

על מה אתם מדברים....-_- איפה איתם לומדים קנג'י?! טוב אני מניחה שמתי שהוא אני אגיע גם לרמה שלכם אם אמשייך ללמוד..^^; רק חבל שאין לי איך..><" כל מה שאני יודעת לקרא זה היראגאנה... וזה בלי להבין בכלל מה אני קוראת!

למעלה