עזרה בתרגום משפט

עזרה בתרגום משפט

שלום, אודה למי שיוכל להגיד לי מה אומר המשפט הבא: wawa to otouto ga futari inasu

last day

New member
wawa?

אולי התכוונת לHAHA? את המילה האחרונה לא הבנתי, INASU אבל זה (בהנחה שWAWA זה HAHA) אמא ואבא הם שניים (בתגרום חופשי למדי) סביר להניח שאני טועה >_>

Magma99

New member
אמממ

נראה כאילו המשפט היה אמור להיות: haha to otouto ga futari imasu אמא ואח קטן הם שניים

Juvlek

New member
אני חושבת שזה בכלל

"אמא שלי ואחי הקטן נמצאים שניהם". לא?..

Toshiki

New member
תלוי בקונטקסט

זה גם יכול להיות "אמא ואח קטן הם זוג", אבל אני מניח שהתרגום של Magma99 הוא הנכון.

GnomeBubble

New member
מאיפה המשפט?

הוא לא נשמע כל-כך כמו משפט טבעי של דובר יפנית - יותר כמו משפט של זר שמנסה לדבר יפנית. בהנחה שזה אמור להיות haha to otouto ga futari imasu אז המשמעות הכי טבעית שאני יכול לחשוב עליה היא "אמא שלי ואחי הקטון הם ביחד (כזוג)", למרות שזאת עדיין דרך די עילגת לומר את זה כמו שזה נשמע לי. יכול להיות שהכוונה (אם באמת לא מדובר בדובר יפנית כשפת-אם שאמר/כתב את המשפט הזה) היתה: יש [לי] אמא ושני אחים קטנים. ביחד עם אמא יש שני אחים קטנים. אמא ואח קטן הם שניים. ואולי עוד כמה אפשרויות שפספסתי.

passioneta

New member
אם זה אכן imasu

אז המשמעות היא "אמא ואח קטן הם שניים (הם מהווים שני אנשים)". דווקא לא נשמע לי מוזר מדי - צורת הנסוח הזאת די מוכרת לי (אבל היפנית שלי לא משהו).

GnomeBubble

New member
אני לא חושב שזה מוזר לי

בגלל השפה - אלא פשוט בגלל המשמעות, בדיוק כמו שהמשפט "אמא ואח הם שניים" מוזר בעברית. זה מה שנקרא, stating the obvious

passioneta

New member
מה שניסיתי לאמר

שזה נשמע לי הגיוני שיתבטאו ככה ביפנית. למרות שבעברית זה מוזר ביפנית זה לא מוזר. למשל כתשובה לשאלה (וסליחה מראש אם אני טועה, זה הגיל): Okazoku wa nan-nin desu ka?

GnomeBubble

New member
נראה לי שעל שאלה כזאת

נוהגים לענות בסדר שונה דווקא: haha to otouto, futari ga imasu (ולא ga futari imasu) אבל יכול להיות שאני טועה. בכל אופן ניסיתי לחפש דוגמאות לדרך דיבור כזאת בגוגל ולא מצאתי כמעט כלום.

Juvlek

New member
טוב, שאלתי יפני

והוא אמר שלדעתו הכוונה- "יש לי אמא ושני אחים קטנים" או לחילופין: "יש לי שתי אימהות ושני אחים קטנים"!

JPing

New member
התרגום השני

ישמח מאוד את אנשי ארגון משפחה חדשה :)

למעלה