עזרה בתרגום משיר

עזרה בתרגום משיר

Que serais-je sans toi qui vins à ma rencontre Que serais-je sans toi qu'un cœur au bois dormant Que cette heure arrêtée au cadran de la montre Que serais-je sans toi que ce balbutiement הביטויים הקשים לי: vins à ma rencontre que ce balbutiement cœur au bois dormant מחכה לעזרתכם...

חן 1111

Active member
ניסיון

vins à ma rencontre - באה לפגוש אותי que ce balbutiement - רק הגמגום הזה, אלא הגמגום הזה, אלא רק הגמגום הזה. cœur au bois dormant - לב עץ ישן, לב עץ רדום...

חן 1111

Active member
או בקיצור

סליחה שאני מעז לנסות. זה ממש לא השטח שלי וזה לא יצא כל כך שיר: מה הייתי בלעדייך שבאה לפגוש אותי מה הייתי בלעדייך, רק לב עץ ישן רק הזמן שעצר במחוגי השעון, מה הייתי בלעדייך, רק גמגום

ניסיון שלי

vins à ma rencontre באה לקראתי. que ce balbutiement מלבד הגמגום הזה. cœur au bois dormant לב ביער רדום. נכון ש bois זה עץ, אך משמעו גם יער. לע"ד במקרה הזה הוא יער.

יפתח ב

New member
אולי כך?

מה אהיה באין את, שבאת אותי לראות מה אהיה באין את? רק לב עץ שנרדם רק רגע שעצר על לוח השעות מה אהיה באין את? רק הגה מגומגם (נדמה לי שדווקא לב עץ, אבל אולי אני טועה? ואז "רק לב ביער נם". אבל אני לא מוצא בזה היגיון).

יפתח ב

New member
אבל בעצם

צריך היה לתרגם זאת במובן של "מה היה עלי אלמלא את, שבאת לראות אותי (שנקרית על דרכי)? זה קשה קצת לדחוס את המבנה התחבירי הדרוש בסד המשקל המקורי. מה לי היה לו את, שבאת אותי לראות לא באת? הייתי אז רק לב עץ שנרדם רק רגע שעצר על לוח השעות מה לי היה? הייתי הגה מגומגם (דורש שיפוץ, אני לא אוהב את הגלישה בין השורות. כשאגיע לתוצאות, אדווח).

למעלה