עזרה בתרגום מסמך

י ע נ ק י

New member
עזרה בתרגום מסמך

שלום חבריי קיבלתי מארכיון בזמוזשט שבפולין מסמך אחרי שביקשתי להזמין תעודות מקרובי משפחה וכמובן שאיני יודע מילה בפולנית.. אשמח אם מישהו/י יתרגם לי בכללי או במסר אישי תודה לכם ויום נעים כמו"כ נמצאים ברשותי כמה דפים ותעודות שונות מארכיון בפולין משנות המאה הקודם ואיני יודע בכלל באיזה שפה זה אשמח אם יש מישהו/י שיוכל לומר לי באיזה שפפה זה כתוב ואז אדע בכלל למי לבקש עזרה בתרגום. תודה

י ע נ ק י

New member
המסמך באיזה שפה?

כפי שציינתי בהודעה הקודמת זהו אחד מהמסמכים שקיבלתי מארכיון בלובלין אשמח לקבל חוות דעת באיזה שפה המסמך או התעודה ולמי לפנות לבקש תרגום תודה

הלינקה

New member
פולנית, ומתחיל במילים:

"זה התרחש בעיר חרוביצ'וב, ביום 1866.אפריל.22, בשעה 4 אחרי הצהרים....

הלינקה

New member
מדובר בתעודת לידה. ../images/Emo124.gif טליה../images/Emo70.gif

- בשבילך

talia olav

New member
כתבתי בבוקר תרגום חלקי ראשוני

בפורום שרשים, ואשתדל לסיים את המלאכה הערב.

talia olav

New member
הלינקה ../images/Emo124.gif ../images/Emo124.gif

הנה התרגום שלי - אשמח להערותיך. בפרט - מהו התרגום המדוייק למקצוע Wyrobnik? זה קרה בעיירה חרובישוב, ב-22 באפריל 1866, בשעה הרביעית אחרי הצהרים. הגיע היהודי שייע פומפ, פועל / שכיר (Wyrobnik) המתגורר בחרובישוב, בן 23 שנים, ובנוכחות העדים היהודי יונה הורוביץ [?] בן 46 ו-אברשה [?] ליידרטיך בן 34, מחרוביישוב, פועלים מחרובישוב, והראו לנו תינוק ממין זכר שנולד בחרוביישוב ב-14 באפריל השנה, בשעה שש [?] מאשתו סורלה לבית לודן Luden בת 22, ולו [לתינוק] בטקס הברית... ניתן השם שולים (שלום) מסמך זה נקרא ונחתם ע"י...[חתוך].

י ע נ ק י

New member
אשמח לשלוח הכל

הלינקה היקרה אם לא איכפת לך אשלח לך כמה דפים ובזמנך הפנוי תתני לי תרגום בעיקר את שמות ועיקרי המסמכים תודה

הלינקה

New member
כרגע אני קצת עסוקה בבנית בריכת נוי,

אבל אם תפרסם בפורום כל פעם משהו קצר, אז אשתדל, בתקוה שהחומר יענין גם את שאר המשתתפים.

יענקי שלום - במסמך כתוב

שנמצאו כ- 50 תעודות על שם פומפ. כדי לקבל אותם אתה צריך לשלוח לכתובת שרשומה במכתב בהדגשה, סכום של 271$ לפי החשבון הבא: 5$ עבור כל תעודה כפול 50 = 250$ 3 שעות חיפוש = 37$ פחות 16$ ששווים 50 זלוטי שכבר שילמת במקום סך הכל לתשלום = 271$ במידה והם יקבלו את הסכום הזה הם ישלחו לך את 50 התעודות שנמצאו בארכיון בזאמוש ע"ש משפחת פומפ. בברכה.

י ע נ ק י

New member
תודה רבה

תודה אחי איזה ביצועים אשמח לתת לך עוד כמה ביצועים לבצע כי באמת אתה יודע לבצע אותם בשלימות תודה רבה

talia olav

New member
תרגום בערבון מוגבל - הכתב כאמור

מאד לא קריא כאן. זה קרה בעיירה חרובישוב, ב-5 / 17 ביוני [?] 1842, בשעה 9 [?] הגיע היהודי זלמן פומפ, טוחן / בעל טחנה המתגורר בחרובישוב, בן 32 שנים, ובנוכחות העדים היהודיים אהרון צוקר טוחן מחרוביישוב בן 62 [?] ושבתאי ... מחרוביישוב בן 47 והראו לנו תינוק ממין זכר שנולד בחרוביישוב בעשרים ו... במאי / 9 ? ביוני 1842, בשעה את אחר הצהרים, מאשתו שרה לבית גולדשמיד, בת 28, ולו [לתינוק] בטקס הברית... ניתן השם שייע פומפ. מסמך זה נקרא ונחתם ע"י ... [לגבי כפילות התאריכים: מדובר בתאריך יוליאני / גריגוריאני אשר יש ביניהם הפרש בן 12 יום במאה ה-19].

למעלה