עזרה בתרגום מה

elib33

New member
עזרה בתרגום מה

אודה אם מישהו יוכל לתרגם עבורי את מעט השורות המצורפות - כנראה בפולנית תודה: אלי

יעקב 1948

New member
תרגום

"למשפחה היקרה והיחידה (נשלח) כמזכרת. השולח(ים) אלברט וברונקה וולבז'יך 2 באוגוסט 946" במקרה אני יליד וולבז'יך יעקב רוזן נ.ב.אולי אפשר לראות גם את התמונה?

yofi nechama

New member
התאריך 2 באוגוסט 1946

הערה קטנה: לדעתי כתוב g46 ולא 946. g הוא קיצור ל god (שנה). חוץ מזה, אין ספק שהפולנית של יעקב, עולה בהרבה על שלי. שבוע טוב, נחמה.

elib33

New member
תודה רבה לכם

רוב תודות. ליעקב הנה התמונה.תמונת הורי; האפשר להאמין שלפני כשנה האיש שקל כ35 ק"ג. שהה ברעים שבמחנות. היכן מצויה וולבז'יך ? אלי

יעקב 1948

New member
וולבז'יך

לפני כמה ימים הייתה כאן התכתבות שלי אודות העיר.היא מצויה בשלזיה התחתית,דרומית לברסלאו.עד 1945 היתה חלק מגרמניה ושמה היה WALDENBURG. הפולנים והסובייטים טרינספרו משם את הגרמנים ובמקומם הובאו עקורים פולנים ממזרח פולין(שסופחה לברה"מ) כולל יהודים כמו הוריך והורי. אני זוכר את הרחוב בו צולמו הוריך.אגב,מה שם המשפחה? או כמו שהפולנים שואלים"מה עושים ההורים"? יעקב רוזן

elib33

New member
וולבז'יך

הורי שכבר אינם עימנו, היגרו ב49-לארץ הקודש. התאריך בתמונה 2 לאוגוסט 1946 וב-30 לאוגוסט הם נישאו. שם המשפחה בראונר. במקור אבי מבנדין- האם שתי הערים קרובות? התוכל לשגר לינק בקשר להתכתבות שציינת. תודה: אלי

יעקב 1948

New member
וולבז'יך

לא יודע איך עושים לינקים אבל זו התכתבות שהחלה ב 8.3.06 בעקבות בקשה לתרגום של MAY 8 ונמשכה עד ה 11.3. במונחים של היום וולבז'יך ובנדין במרחק של כ 3-4 שעות נסיעה.פעם זה היה רחוק.אגב,ברישומי היודנראט של בנדין ב 1940 מופיעים 3 בני משפחת קניגסבוך בעיר.האם זה נשמע לך מוכר? יעקב רוזן

elib33

New member
לצערי

איני מכיר את משפ' קניגסבוך; כיצד התוודעת לרישומי היודנראט? איפוא והיכן ניתן לעיין בחומר זה? זהו מידע שאני מחפש מזה זמן. אודה על עזרה בעניין זה. אלי

יעקב 1948

New member
רישומי היודנראט בבנדין

החומר מצוי במכון ההיסטורי היהודי בוורשה.ייתכן והעתק מצוי בארגון יוצאי בנדין ברח' פרישמן בתל אביב.בידי ORNAN פרטים ושעות פתיחה של הארגון. יעקב רוזן

m a y 8

New member
והנה הקישור לשרשור ההוא -

גם אצלי מדובר כנראה בקרוב (מאיזור בוברויסק, בלארוס) שהגיע לוולבז'יך ב-1946, אולי בנסיבות דומות. נוימרק, סולובייצ'יק, גלינסון, גולדברג (אוסיפוביצ'י/בוברויסק, בלארוס) בורוביק, טורקניץ (בריסק ליטובסק, בלארוס) מנדל (דורוחוי, רומניה) ברגר, גרוס (קלמניץ/קוסטיצ'ן, בסראביה, אוקראינה, וגם: ברזיל, פרו) סנדברג, דנצר (צ'יקורי/יז'ירנה, גליציה, אוקראינה, וגם ארה"ב וארגנטינה) זאיונץ (רייביץ, פולין, וגם ארגנטינה) גיפס, גאוט/האוט (קומרוב, פולין, וגם ארגנטינה)

למעלה