עזרה בתרגום מגרמנית

wiggle

New member
עזרה בתרגום מגרמנית

שלום לחברי הפורום
מצורף טופס ה"קליטה" של סבי במחנה בוכנוואלד. אשמח אם מישהו יכול לעזור בתרגום כמה שדות בטופס.
בשורה השניה, מופיעים תאריך המשלוח, הגובה והמשקל המזעזע 45 ק"ג.
אני מעוניין בתרגום מדויק של השדה שבו מצוין המשקל. הצלחתי לקרוא את תחילת המילה: Einlieferung שמשמעותה משלוח אך אני לא מצליח לפענח את סוף המילה ואת המילה שמופיעה בסוגריים.
בהמשך יש משבצת גדולה שבה כתוב המקצוע schneider - חייט ותחתיו חותמת בדיו כחול, מישהו מצליח לקרוא ולתרגם?
ובנוסף השדה שלידו כתוב בעפרון המספר 59.

תודה רבה!

yagury

New member
בעזרת אשתי מרים:

1. משקלו בזמן הקבלה היה 45 ק"ג (עם בגדים).
2. תחילת החותמת מטושטשת, המילים האחרונות הן "חולה בצורה רצינית", אך יתכן והמילים בהתחלה הופכות את המשמעות.
3. הכותרת המקבילה למספר 59 היא "ממצאים".

wiggle

New member
תודה רבה! וקצת רקע

כפי שהומלץ כאן בפורום פעמים רבות פניתי לITS (באד-ארולסן). לקח כמעט חצי שנה של המתנה משתלמת שבסופה קיבלתי מהם קובץ עם הרבה מאד מסמכים.
אני מנסה לאט לאט להבין מה קיבלתי כך שצפוי שאשלח בקשות דומות בקרוב.
המסמכים שקיבלתי "מלווים" את סבי בחודשים האחרונים של המלחמה מאושוויץ במסע המוות לבוכנוולד ועד לשחרור מהמחנה והעליה לארץ. בדיוק בימים אלו לפני 70 שנה.
אני חושב שהמספר 59 הוא מספר הבלוק אליו נשלח בתחילה ונכתב על הטופס בלי קשר לכותרת "ממצאים".

תודה רבה לך ולמרים.

האם ניסית קודם לקבל המסמכים ב"יד ושם"?

שמה לא נדרשת המתנה, אפשר פשוט להגיע למקום, להתסייע באנשי הצוות, ולחפש המסמכים עצמאית ועל המקום.

wiggle

New member
כן, אבל בשביל זה צריך לקום מהכסא

עדין לא הגעתי ליד ושם, אבל אני בהחלט מתכנן ביקור.
אמנם לITS לקח כמה חודשים לחזור אלי ובכל זאת הם היו יותר זריזים ממני. כך שלא תשמע ממני שום תלונה, להיפך! רק שיתפתי את הקוראים בפרק הזמן שחלף עד שקיבלתי תשובה מהם.
ובאמת, מבחינתי העובדה שITS נמצא זמין ב"קצות האצבעות" היא יתרון גדול.

שרי סילבר

Active member
רק לשם הידיעה ושל אחרים
איני יודעת היכן מיקומך, אבל המאגר של באד ארולסן מצוי לא רק ביד ושם בירושלים אלא גם במחשבים של בית-ווהלין, השלוחה של יד ושם בגבעתיים. רצוי לתאם את הביקור מראש עם הספרנית, חני.

wiggle

New member
ובכל זאת היה יתרון נוסף עבורי בפניה לITS

בקשתי גם מידע בקשר לפרשה שארעה בשנים שאחרי המלחמה והם איתרו עבורי מסמכים שלדעתי לא הייתי מאתר בארכיון שואה רגיל.
בכל מקרה, אנסה למצוא זמן פנוי ללכת למרכז ווהאלין.
אולי אנצל את ההזדמנות לערוך השוואה בין מה שקיבלתי מITS לבין מה שאמצא בארכיוני מקומיים ואדווח חזרה לפורום.

liviag

New member
תרגום מגרמנית

למעלה: יהודי פולני
שם: גרפינקל נתן
20.5.17 בנדין (כנראה תאריך ומקום לידה)
קליטה: 7.3.1945
גובה 162
משקל בזמן הקליטה (עם בגדים) 45 ק"ג
שחרור: -
היסטורית מחלות וממצא בעת קליטה: חייט
(מילה ראשונה לא ברורה) - אף פעם לא היה חולה באופן רציני
13.3 X - (לא ברור לי, איזה סימן מ-6 ימים אחרי הקליטה?)
&nbsp
אח"כ טבלה על שני טורים - הודעות מחלה: יום, מספר, ממצא (הטבלה כולה ריקה)
המספר 59 לא שייך לשום דבר, ואין לי מושג מה המשמעות
&nbsp

למעלה