עזרה בתרגום המידע

ronitcohen26

New member
עזרה בתרגום המידע

Ickowicz Szama – ur. 1882 r., zam. Limanowskiego 22 [tkacz] wywieziony w 1942 r. do Chełmna transp. nr. XI. Źródło: APŁ, sygn. 1229, s. 233 Ickowicz Ita – córka Mendla, zm. 22 IV 1943 r. w wieku 54 lat i został poch. str. L kw. U-VIII nr grobu 54. Adres – Limanowskiego 22. Źródło: Księga zmarłych 1943 Ickowicz Mendel – syn Szlamy, zm. w getcie 23 III 1942 r. w wieku 22 lat i poch. został str. P, kw. 6/12 nr grobu 22I. Bibliogr.: Dokum. cmen. Ickowicz Rachela Łaja – ur. 18 VII 1924 r., zam. Limanowskiego 22 [brak zawodu] wywieziony w 1942 r. do Chełmna transp. nr. XI. Źródło: APŁ, sygn. 1229, s. 233 Wegwajzer Moszek – kupiec, ur. ok. 1881 Ozorków. Adres zam. – B. Rynek 3. Żona: Rywka Wegwajzer, ur. ok. 1886. Dziecko: Wegwajzer Rela, ur. 21 II 1924 r. w Łodzi. Źródło: APŁ, ŁGWŻ sygn. 457 [1924], poz. 3522 [Ksiega urodzin 1924]

masorti

New member
אני מניח ששמות ומספרים את הבנת מההקשר...

אני יכול לקרוא חלקים מהטקסט אבל לא הכול. ברור שמשפחת איצקוביץ גרה ברחוב לימנובסקייגו 22. ברור גם ששמה ורחל נשלחו לחלמנו ב- 1942בטרנספורט מספר 11. איטה איצקוביץ מתה ונקברה בגטו, וכך גם עוד אחד מבני המשפחה (כנראה מנדל). אני מעדיף לא לנסות לתת פענוח מלא, ולהשאיר זאת למי שקורא פולנית שוטפת. אגב, בדקתי עבורך בחיפוש המקוון של בית הקברות היהודי בלודז'. מופיעות שם שתי נשים(?) בשם איטה איצקוביץ: Family Name Given Names Side Section Quarter 1 Ickowicz Ita left U-VIII women 2 Ickowicz Ita left U-IX women הרישום של הנקברת הראשונה מתאים לנתונים שמובאים בטקסט שלך: kw. U-VIII nr grobu 54 אני מניח שהכוונה לחלקה מספר U-VIII קבר מספר 54. תוכלי למצוא בקלות את מקומה של החלקה בבית הקברות על ידי שימוש במפה הזו. אם תקליקי שם על החלקה, תקבלי בצד ימין של הדף את רשימת הנקברים - והיא אכן כוללת את איטה איצקוביץ. (שימי לב שאיטה איצקוביץ נכללת שם גם ברשימת הקבורים בחלקה U-IX השכנה, כפי שגם נובע מהרישום שהבאתי קודם על שתי נשים. יתכן שלא מדובר על שתי נשים אלא על אותה איטה איצקוביץ, ויש ערבוב בין החלקות או בין הרישומים.) בדקתי עבורך במפה גם את חלקה 12/6 הנזכרת ברשומה של מנדל איצקוביץ, ואכן מופיע שם מנדל איצקוביץ כאחד הנקברים וכן יצחק (איצק) איצקוביץ ונתן איצקוביץ.

ט א

New member
מעט השלמות

ur - תאריך לידה zm. - פטירה zam. - כתובת מגורים איטה בת מנדל, מנדל בן שלמה מושק וגוויסר היה סוחר [מבוסס, להבדיל מסוחר / רוכל], יליד אוזורקוב 1881, אשתו רבקה ילידת 1886, ובתם רלה ילידת 1924. אלה הם היחידים שגורלם אינו מצויין. בסוף כל פריט מתואר מקור המידע - Żródlu - השני - ספר הפטירות, השלישי - כנראה מסמכי בית קברות. האחרים, המתחילים ב-APL - אני מניחה שהכוונה לארכיון הממלכתי בלודז', שאלה הם ראשי התיבות שלו.

למעלה