עזרה בתרגום בבקשה

עזרה בתרגום בבקשה

שלום לכולם. אני חדש בפורום הזה ואני מוכרח לציין שאני מאוד מתעניין, בעיקר כהשלמה לתרבות שהיתה ואיננה במשפחתי (הצד הסלוניקאי שלי מתועד באילן יוחסין מגירוש ספרד) מאז שסבתי נפטרה. אני מבקש זרה בתרגום שיר לאדינו שאני לא זוכר מי כתב ואני מכיר שני ביצועים שלו (של הפרברים ועוד מישהוא) תודה מראשץ AVRE TU PUERTACERRADA QUE EN TO BALCON LUZ NO HAY EL AMOR A TI TE VELA PARTEMOS ROZA PARTEMOS DE AQUI YO DEMANDI POR LA TUA HERMOZURA COMO TE LA DIO EL DIO LA HERMOZURA TUYA ES PURA LA MERESCO SOLO YO

avielss

New member
ברוך הבא ובבקשה

פתחי את דלתך הסגורה במרפסתך אין אור האהבה לך (VELA-לא יודע..) נצא רוזה (פרח) נצא מכאן שאלתי על יופייך איך אלוהים נתן לך אותו היופי שלך טהור רק אני MERCENDO אותו עזרה ותרגום מדוייק יותר יתקבלו בברכה

Sarika

New member
הנה המילים החסרות...

וולה - הכוונה לבולה (עפה) - אהבתי אליך עפה מיריסקו סולו יו - מגיע רק לי ויש לי תרגום חופשי ומחורז של יהורם גאון: פתחי לי דלתך אהובה בחלונך כבר האור. מה יפה הנך ומה נאווה, לו רק ברחת עמי חיי לך אמסור. חמדו עיני את יופיך בו חננך האל זכה וטהורה היא דמותך לבי לך מיחל. בואן ווינידו זורבה הפולני

תודה

גרסיאס. סנדיצ'ה קי-סטיאס. נסיון ראשון בלאדינו. מקווה שיצא בסדר (זה לפי השיחון בקישור של הפורום) אני חוזר בשבוע הבא להתראות ותודה רבה.

Sarika

New member
כל הכבוד, לנסיון ראשון בלאדינו...

רק תיקון אחד - אין מילה סנדיצ'ה - יש סנה=בריאה או בנדיצ'ה=ברוכה.

angelici

New member
רק היגעת לאן אתה הולך? ../images/Emo4.gif

טוב נווו.....
טומו לקנטיאה, אי סדובלו וון אקי נואי אקי דבלדסססססס

Sarika

New member
זלמן העיראקי הוא ה"גנב מבגדד"../images/Emo3.gif

תוצאה של זיווג בין רומניה
ועיראקי
או להיפך.

avielss

New member
היידה-אונה שאקה פארה סרר אל דיה

אל וטיקנו וינו א ישראל אנטס און אניו. און וייז'זיקו דה 80 אניוס וינו אי קיזו דיזיר לה אונה קוזה. "פאדרה פאדרה אייר מטי
א דוס איזיקס דה 18 אניוס אונה דוספואס דה לה אוטרה..." כריסטייאנו סוס?דמנמדו אל וטיקן נו..דישו אל ויאז'ו-חס וחלילה-ג'ודיו סו. אי דה קה מלוקנטס א מי? אההה.............א טודוס לוקונטו.....

angelici

New member
רוונו סויו רוונו,,,../images/Emo6.gif

אסטו אס מינהגם דלוס ישארלינוס אך אומרים מינהג?

למעלה