עזרה בתקנת win 2000

tzafrir

New member
עזרה בתקנת win 2000 ../images/Emo53.gif

חברים! האם מישהו יוכל סוף סוף לפתור לי בעיה שכל אחד מנסה לברוח ממנה. אפילו אותו יצרן bios של המחשב שלי מתחמק ומתחמק. לרשותי מחשב סלרון 500. בעת התקנת מערכת ההפעלה win 2000, המחשב הראה מסך כחול שבו הוא מציין שעליי לעדכן את הbios שלי. סוג הbios שלי הוא: award, והמספר הוא: 2A6LGF2DC-01. נכנסתי לכל מיני אתרים אך אין בשום מקום את הדריבר המתאים. אולי מישהו ממכם נתקל בבעיה הזאת ויוכל לעזור בעניין. הדבר מאוד חשוב עבורי. תודה.

liranon

New member
לך לטכנאי

בעדכוני bios לא כדאי להתעסק אם לא מבינים כי זה עלול לגרום לנזק בלתי הפיך של המחשב.

tzafrir

New member
זהו, זה כל הפיתרון שלך

אולי צריך אזשהו עידכון וזהו. למה לשלם הרבה כסף. האם לפי דעתך אותה חנות שקניתי ממנה את המחשב צריכה לעשות לי את העדיכון של הbios בחינם.

IBZ24

New member
--

לפני שדרוג הביוס נסה זאת,בעת ההתקנה לחץ F7(כשהמחשב יודיע לך זאת..תוכל לראות זאת על המסך)המחשב ימשיך להתקין ללא צריכת חשמל מתקדמת(שאני מעריך שהיא הגורמת לבעיה שלך) אם לא עזר נסה לבטל את צריכת החשמל דרך הביוס,כנס ל- POWER MANAGEMENT SETUP ובטל את POWER MANAGEMENT ואת -PM CONTROL BY APM ונסה שוב להתקין

noam01234

New member
freetech

הלוח שלך מיוצר ע"י freetech או ע"י flexus - לפי ה F2. הגיוני יותר שלוח שלך יצור ע"י freetech מכיוון שלוחות של החברה השניה לא יובאו לארץ מצורף קישור לאתר החברה

tzafrir

New member
איך אני מבצע את זה

כמו שראיתי בדף הקניה של המחשב, מצוין שיש לי לוח F.TEC, ומס´ P6F116VA. נכנסתי לקישורית שנתתה לי אך לא מצאתי בתוך הקטגוריה של P6F116V את הבחירה הרצויה. אודה לך אם תנחה אותי מה עליי לבחור וכיצד אני מבצע את העידכון על המחשב שלי. תודה, צפריר

noam01234

New member
עדכון

תוריד את הגירסא האחרונה, לפני שאתה מתחיל להתעסק, תכין דיסקט תקין כדי לגבות את התוכנה הישנה של ה BIOS, תפעיל את המחשב עם דיסקט BOOT תמחק ממנו את הקבצים autoexec.bat ואת config.sys תפעיל אח"כ את התוכנה ותעדכן את ה BIOS. חשוב!!! בזמן העדכון אל תכבה גם לא בטעות את המחשב

tzafrir

New member
קצת בעדינות

איך אני בכלל מגבה את הbios , כיצד ולמה למחוק את אותם קבצים שציינת. והלינק שננת הוא ישר מכוון אותי להורדה, האם אתה בטוח שזה מה שאני צריך????

noam01234

New member
טוב

1. תמחק את הקבצים האלה כדי ששום דבר לא יעלה לזכרון 2. ברגע שאתה מפעיל את התוכנה הוא ישאל אותך אם אתה רוצה לבצע גיבוי, אתה מכניס דיסקט ומגבה 3. לפי הנתונים שנתת זהו הביוס, אין משהו אחר

tzafrir

New member
ובכל זאת

הורדתי את קובץ ה-zip. מה הלאה? למחוק את 2 הקבצים, נכון?. אחרי שמחקתי, מכאן כבר לא הבנתי. ידוע לי שזה טריוואלי לך, אבל לאחרים ובינהם אני זה לא. עז סליחה על השאלות אבל אם תוכל לחדד יותר את מה שאתה מסביר אני אודה לך. בתקווה שתבין, לא רוצה לדפוק את הלוח אם ואת המחשב. תודה על העזרה

noam01234

New member
קצת יותר מפורט

הכנות קודם מכינים דיסקט BOOT ומוחקים ממנו את הקבצים שרשמתי אח"כ מעתיקים לדיסקט אחר את הקבצים שפרסת מהקובץ זיפ שהורדת מכינים דיסקט ריק לגיבוי ביצוע מפעילים את המחשב עם הדיסקט BOOT מכניסים את הדיסקט עם העדכון ומפעילים את התוכנה מכניסים את הדיסקט של הגיבוי שמתבקשים לעשות זאת

tzafrir

New member
חסר לי משהו להבין

1יצרתי דיסק איתחול. בתוך הדיסקט יש לי קובץ autoexe.bat אך אין קובץ config.sys. כך שלא אוכל למחוק את הקובץ הזה. 2.לאחר שהעתקתי את קובץ הzip , אני צריך להריץ לא התקנה מתשהו?? 3. ולצורך מה דיסקט "ריק" לגיבוי כאשר לא הכנסתי בו שום דבר לפי ההסבר שלך. תודה

AfiComp

New member
בוא ננסה לעשות קצת סדר...

א. מתוך WIN פרמט דיסקט עם העברת קבצי מערכת (קליק ימני על כונן הדיסקטים במחשב שלי=>איתחול=>סמן בחלק העליון את "איתחול מהיר(מחיקה)", ובחלק התחתון את "העתק קבצי מערכת". בדרך הזאת תקבל דיסקט שתוכל להעלות ממנו את המחשב, מבלי הצורך למחוק ממנו שום דבר. ב. פרוס את שני הקבצים שהגיעו בקובץ ה ZIP והעתק אותם לדיסקט שיצרת בסעיף א´. ג. אתחל את המחשב עם הדיסקט. ד. בשורת הפקודה רשום בדיוק כך : awdflash 116v-8.bin bios.old /py /sy ובסוף הקש ENTER. קצת פרטים על מה שרשמת- awdflash = שם תוכנת עידכון הביוס של AWARD 116v-8.bin = שם קובץ הביוס ממנו התוכנה תעדכן את הביוס הנוכחי. bios.old = שם הקובץ בו ישמר הגיבוי של הביוס הישן. /py = מתג שאומר לתוכנה לעדכן את הביוס באמצעות הקובץ החדש /sy = מתג שאומר לתוכנה לשמור את הביוס הישן תחת שם הקובץ שהוגדר (במקרה הזה bios.old). הוראות זהירות !!! - בשום מקרה אין לכבות/להפעיל מחדש את המחשב בשעת עידכון הביוס ! תוצאה של פעולה כזאת תהא לוח אם מת ! אם ידוע לך על הפסקת חשמל יזומה באזורך (לדוגמה...) חכה עד אחריה. ה. לאחר שהעידכון יושלם (בשאיפה בהצלחה, ואל תדאג התוכנה תודיע לך כשהוא יסתיים) יש להפעיל את המחשב מחדש, להכנס לביוס, ולטעון את הגדרות ברירת המחדל שלו (מקש F5 ואישור, אם אני זוכר נכון) לשמור אותן, ולהפעיל שוב מחדש=>להכנס לביוס ולהגדיר את מה שצריך (מומלץ לבצע הדפסה של כל ההגדרות הנוכחיות לפני העידכון ע"י מעבר חלון חלון ולחיצה על מקש ה-Print Screen, בהנחה, כמובן, שיש לך מדפסת...). אני חוזר ומזכיר לך שעידכון ביוס הוא בדרך כלל פעולת המוצא האחרון, ובתור שכזאת הנזק שיכול להגרם על-ידה עולה על תועלתה. בהצלחה, AfiComp

AfiComp

New member
שכחתי דבר אחד...

בדוק לפני העידכון מה גירסאת הביוס הנוכחית (אמור להיות רשום בחלק העליון של החלון, ואם לא מצאת שם, חפש את תאריך הביוס בשורה של זיהוי הביוס במסך הפתיחה, אותה השורה בה מצאת את קוד לוח האם), אם היא זהה לגירסה שבידך (אמורה להיות גרסה מספר 8) אין לך מה להתאמץ בכלל עם השידרוג, ואם היא נמוכה יותר מגרסה 8, בדוק שהיא אכן השתנתה אחרי השידרוג. בברכה, AfiComp

AfiComp

New member
א. תודה ../images/Emo9.gif וב....

תלוי לאיזה אפי את מתכוונת, אם ל-AfiComp אז כן, אבל התכוונת לEffy מפורום מוצרי מיקרוסופט, אז לצערי, לא
בברכה, AfiComp

@זהר@

New member
אל דאגה

התכוונתי אליך, למרות שגם ל effy יש בדרך כלל תשובות טובות

tzafrir

New member
תודה ושוב תודה, אבל צריך יעוץ בעניי

שמע, ממש הסברת יפה וברור, חזק ואמץ. אבל בכל זאת לפני שאכנס להרפתקאה הזאת קצת יעוץ אשמח לקבל. כיצד אבקש אתחול למחשב שיקבל את עלייתו מהדיסקט? שנסיתי לעדכן את הwin 2000 במהלך ההתקנה הראה לי מסך שעליי לעדכן את הbios משום שה..acpi או atpi , אני חושב לא מעודכן, האם זה אומר לך משהו.?? והאם יש סיכוי שבהרצת הקובץ העידכון שהורדתי יכול להיות שלא יהיה מתאים והוא יוכל לדפוק לי את המחשב?? הייתי מאוד רוצה להתקין את win 2000 אך לדפוק את המחשב , לא בטוח. ושאלה אחרונה האם החברה שקניתי ממנה את המחשב חייבת אם ארצה להתקין לי בחינם את הbios. אודה לך אם תחזור אליי בהקדם האפשרי. תודה רבה, צפריר

למעלה