עזרה בתפירת בגד

moranroz1

New member
עזרה בתפירת בגד

שלום, התחלתי השבוע לתפור שמלה מהמגזין ottobre , אני יודעת לתפור את הבסיס וחיברתי כבר את השרוולים , אבל נתקעתי בכיווץ , הנגזרת הייתה גדולה כדי שיהיה אפשר לכווץ , ויש פס סימון בנגזרת שאני מניחה שהוא עבור זה כי שם הכיווץ , השאלה שלי היא איך אני יודעת כמה לכווץ ? ואיך מכווצים ? עם גומי בתחתון ? עם תך רחב ואז למשוך? וחוץ מזה שהכיווצים נמצאים מעל ומתחת לסרט ? האם זה אותו כיווץ או שיש צורך בשני כיווצים שונים? אשמח לעזרה אם מישהו יודע אני מצרפת קישור לדוגמא של השמלה http://www.ottobredesign.com/lehdet_js/2008_1/index.html?en תודה רבה...

ו שתי

New member
כיוץ כזה את יכולה לעשות בשני אופנים:

1. לתפור סמוך לשולים את הקטע שאת רוצה לכווץ עם חוט גומי בבוכיאר, בתפר ישר, ואז לעבד את השולים של הבד עם הסרט. 2. לתפור בתך ישר עם חוט רגיל, למשוך בעדינות קצת את החוט ליציירת כיווצים, ולעבד.אני מוצאת את הדרך הזו יותר מדויקת ויעילה.

moranroz1

New member
תודה אבל איך?

איך אני עושה את העיבוד ? הכוונה שלך לסדר את כל החוטים? ושאלה שנייה , האם יש שם שני כיווצים ? או שהכיווץ מלמעלה ומתחת לסרט הוא אותו כיווץ שבאמצע שמו סרט? שאלה שנייה : איך יודעים אם עובדים לפי גזרה כמה צריך לכווץ כדי שהגודל יהיה טוב? או שהדרך היחידה היא מדידה? . תודה רבה..

ו שתי

New member
נייר העתקה- מעתיקים לצד שמאל של הבד

את הסימנים של תחילת וסוף הכיווץ, ומכווצים. עצלנים כמוני מכווצים "בערך" והולכים קצת עקום. כמו זה נראה בשמלה הנ"ל: את המחשוף מקדימה את מכווצת באמצע בלבד עם חוט ומושכת, אח"כ מניחה סרט אלכסון ותופרת אותוסביב השוליים של המחשוף כולו. את החלק של המותן- אני, בעצלנותי, הייתי מנסה לכווץ ע"י תפירת גומי מתוח לאורך התפר איפה שצריך לכווץ... (אין בכך משום המלצה. אני לא מהמקצועניות, וגם לא מהחרוצות והיסודיות)

אין צורך לדעתי בגומי המתוח.

הוא עשוי לא להיות מספיק בשביל כמות הכיווצים שדרושים שם, והם יכולים להיות גם לא בדיוק אחידים, מעבר לכך שלא נתקלתי מעולם בשיטה הזו ליצירת כיווצים כמו שבתמונה. בקיצור - לדעתי לא
. לסימון - לא צריך נייר העתקה - פיקים או סיכות מספיקים בהחלט. כמה צריך לכווץ? אמור להיות כתוב בהוראות של הדגם. בקשר לשאלה האם מדובר בני שני חלקים עם שני כיווצים וסרט ביניהם או אם בחלק אחד עם שני תפרי כיווץ ועליהם תפור סרט - צריך להסתכל בתכנית הגזרה, לא הצלחתי לגבש דעה מהתמונה. בהצלחה.

moranroz1

New member
אני אנסה לצלם את הנגזרת ולהעלות..

נראה לי שיש שם רק קו אחד והוא לכל האורך , לפי מה שאני יודעת אם אני יכווץ את כל האורך זה יצטמטם בערך בחצי ואז זה נראה לי יהיה קטן ..:) והמון תודה שוב על העזרה .. אני ינסה להבין שאני יהיה מול הנגזרת..:)

puppylove104104

New member
איך שזה נראה לי

אם החזית כולה בחתיכה אחת - אז הכיווץ מסביב לחגורת הבד הוא אותו אחד וככה לבצע אותו: לתפור שני תפרים מקבילים, בתך רחב, לרוחב כל החזית. המיקום שלהם צריך להיות לפי גובה ורוחב הסרט (התחתון לפי הגובה של הסרט, העליון במרחק ששווה לרוחב הסרט). לקבע את החוטים בצד אחד ולכווץ את שניהם בו זמנית מהצד השני. לכווץ כמה שאת רוצה/מתאים למידה/מסומן בגיזרה (לא יודעת אם מסומן כמה לכווץ שם, בכלל ממליצה לעשות לפי מה שיתאים למי שאמורה ללבוש את זה בסוף). לתפוס היטב את החוטים שאיתם כיווצת (כדי שלא ישתחררו) בקצה הבד ואז לרכז את הכיווצים במרכז החזית. בסוף לתפור את הסרט לפי מיקום החוטים. בצווארון יהיה יותר קל, כי כבר יהיה לך את הכיוון התחתון - אבל בכל מקרה, שוב, מכווצים באופן כללי ואז מעבירים לאמצע. הערה שעלתה לי בסוף - תוך כדי הכיווץ אפשר כבר לרכז את הכיווצים במרכז החזית.

למעלה