עזרה בתכנות לEMBEDDED

TomaC

New member
עזרה בתכנות לEMBEDDED

שלום לכולם. אורח חדש שהגיע לפורום.... מקווה שתוכלו לסייע לי בתחום. הפציינט שלי הוא מחשב RT בעל מעבד 386- Embedded ועובד בProtected mode. עליי לכתוב תוכנה לתפעול המערכת הזאת. הבעיה שלי (טוב, אחת הבעיות, יש עוד הרבה ) היא לייצר קובץ קוד לצריבה על רכיב האתחול EPROM בן 256KB (ליתר דיוק 128KWORD). לצריבת הרכיב עליי לייצר קובץ HEX או BIN המכיל את ה- OPCODES. הבעיה היא שעד עכשיו לא מצאת שום לינקר שייצר לי קובץ HEX (או כל קובץ שיכיל רק את הOPCODES) אלא לינקרים המותאמים למערכת הפעלה (ומיצרים קבצי EXE). בנוסף (ובשביל שלא אקבל את ההמלצה לקובץ EXE2BIN) ע"מ למלא את הזכרון אני משתמש בפקודות ORG (למיקום הקבצים בתחילת מרחב הזכרון ובסופו, חשוב לי לעבודה בPROTECTED MODE). וגודל סגמנט הקוד עולה על 64K מה שלא מאפשר לעבוד עם EXE2BIN (מערכות הפעלה מבוססות דוס לא מטפלות בקובץ). אני צריך שם (או לינק) של לינקר שיוכל לייצר לי קובץ "נקי". האם מישהו מכיר? כמו כן, האם יש למישהו חומר טוב (אני יודע שזה נשמע רע....) על נושא Protected mode במעבדי 386? (בספרות של אינטל יש למעלה מ-500 עמודים). תודה!!! תומר

vinney

Well-known member
תכתוב לבד

אם כבר אתה נואש, אסמבלי של 386 לא כזה גדול...

codec

New member
נוסטלגיה...

לקח לי קצת זמן לאתר את ה-CD שעליו זה נמצא... יש סידרת כלים של אינטל, שנועדו לבצע את העבודה הזאת. מצאתי קישור שמסביר על הנושא, כולל השמות של הכלים (ic386, lib386, map386, וכו'...). קריאה מהנה. כמו כן, קיים מוצר שנקרא JLOC שיודע לייצר קבצים שמתאימים לצריבה. אם אתה לא מוצא מאיפה להשיג את כל זה, צור קשר במסרים.

../images/Emo41.gifשאלה

כמי שמתעניין בתכנות למערכות משובצות ברמת התחביב - יש אפשרות לשחק עם זה בתקציב ביתי?? (הכוונה בלי לקנות סביבות פיתוח ולוחות שעולים אלפי דולרים).

codec

New member
לפעמים כל ההבדל הוא ביחס

אתה יכול להתייחס למחשב שיש לך בתור "מערכת משובצת". אני התעללתי ככה באיזה 486 שיש לי כאן. חוץ מצריבה ל-ROM (וגם זה אפשר לעשות, קצת פחות בקלות) אפשר ללמוד די הרבה.

joeher

New member
תלוי מה אתה רוצה לכתוב או לבנות

יש כמה חברות שמוכרות Eval Boards וכדומה. לחברת Microchip יש משפחה שלמה של רכיבים עם כלי פיתוח שניתן למצא ברשת ואפילו DEBUGGER קטן בפחות מ 200$

למעלה