עזרה בתכנון טיול.

thetatush

New member
עזרה בתכנון טיול.

אני רוצה לצאת לטיול הגדול, אבל יש לי בעייה. אני לא יודעת לאן לנסוע (מרכז אמריקה או דרומה). אני רוצה לצאת לטיול של כשישה חודשים. אשמח לשמוע הצעות לגבי לאן לצאת, מקומות ומתי הזמן המתאים. אם יש למישהו רעיון לגבי שותפים אשמח לשמוע גם כן. תודה!

../images/Emo26.gif

אף פעם לא הבנתי את אלה שנוסעים לטייל במרכז אמריקה. שפרעם יש לך גם בישראל
דרום אמריקה נראית סוף ....

natyh

New member
הרצאות מצוינות

בחנויות מטיילים . קשה להסביר בהודעה אחת , מה ההבדל בין האזורים ומהן האטרקציות . אז על קצה המזלג : מרכז אמריקה : המאפיין תרבות האצטקה והמיה . מסע ללימוד כל אחת מהתרבויות הללו לוקח חודשים : מסע מתומצת : מקסיקו : מקסיקו סיטי , טולום שמורה ימית , ציצאן איטצה מקדשי מיה , פנינצולה חצי האי יוקטן וזאת בשיא התימצות למדינה שטיול בה יכול לארוך מספר שנים. בליז חופים צלילות ועוד . גווטמלה : פלורס פטן הפירמידות בטיקאל , שייט בריו דולצה אל ליווינגסטון הכפר הקריבי היחיד באיזור . לנקין ביקור במערה אליה נכנס לפתע נהר ויוצא מצידה השני . אגם האטיטלן , ופנחשל העיירה שמשמשת שער כניסה אליו , ציציקסטננגו , אנטיגווה וטיפוס להר הגעש פקיה . וכולי . ניקרגואה . קראי ספר . הונדורס . כנ"ל . קוסטה ריקה : טיפוס אל הר הגעש הארינל ... מן הסתם דבר שלא תעשי ראי קישור אל גבי בבלי בעמודים קודמים . פנמה . כנ"ל . דרום אמריקה : תרבויות : צימו, נסקא, האינקא. תרבויות אפרו אמריקאיות קרנבל בברזיל פרקים בצילה טיפוס הרים וגונגלים בפירו , אגן ההיקוות של האמזונס , מפלי האיגווסו , כדורגל במרקנה בריו בברזיל ... בקיצור קני ספר . מקוה שעזרתי . נתי

sela v

New member
למה תמיד לשלוח אנשים להרצאות?

אני דווקא חושב שכדאי להסתכל בתמונות, ויש אתרים באינטרנט כמו trekearth, שמציירים איך העולם נראה, ויכולים לעזור בבחירת היעד.

natyh

New member
מה לא ברור ?

בהרצאות מקבלים את התשובות הכי טובות . ולצורך העניין למרות שהפורום הזה מצויין אין כמו לשמוע מטייל שחזר משם לפני שבועיים או חודש . אין כמו לשבת בחברה של מי שעומדים לנסוע ומלאיםבאינפורמציה . אין כמו חבורה שהיעד שלה טיול ויושבת ביחד על פיתרון לעניין . בקיצור אין כמו הרצאות .

Yo-man

New member
ולא רק זה

בניגוד לאינטרנט (הפורום או אתרים מעולים אחרים), בהרצאה אתה יכול להעלות שאלות שצצות תוך כדי ההרצאה, לשמוע תשובות לשאלות שאתה לא חשבת עליהן, וללמוד מטון הדברים, ולא רק המילים, עד כמה החוויות המתוארות הולמות את האופי שלך. מה גם שהרבה מאלה שמגיעים להרצאות מגיעים עם מטען של חברים, אחים או מכרים שכבר טיילו ויש לה דעות ואמונות שהמרצה יכול להפריך או לאשש. לאה דברים שלא תמיד תקבל בפורום, מה גם שבפורום (ובאתרים השונים) אתה מקבל את דעתם של אלה שיש להם זמן לכתוב וכח לענות ולא בהכרח אלה שיודעים הכי טוב. בהרצאה אתה מקבל מידע מקצועי ממי שהכי מוסמך לתת אותו.

maz

New member
גם בהרצאות הידע הוא לוא דוקא מקצועי

מדובר על חוויות של אדם שטייל במקומות עליהם הוא מרצה. זה לא הופך אותו בהכרח למומחה שיודע הכי טוב (למרות שאנחנו ישראלים ואנחנו יודעים הכל אחרי יומיים במקום). אבל אני מצטרפת לדעה הכללית על הרצאות - נותן כיוון ומסדר קצת את השמות של המקומות על המפה ומה בגדול יש לעשות שם. אחרי זה יותר קל לארגן בראש מסלול כללי ולברר על נקודות שונות בדרך דרך האינטרנט.

sela v

New member
ממי שהוסמך לתת אותו?

לא צריך לקבל הסמכה כדי להיות מרצה בחנות. לא אומר שהאנשים לא יודעים בסופו של דבר הם טיילו, וזה בערך כמו לשבת עם חבר שטייל, ושהוא יספר לך על המסלול שהוא טייל. מסכים לשאר הדברים, שפוגשים עוד אנשים שמתכוונים לטייל, ואכן בהרצאה אפשר לשאול שאלות באותו רגע דבר שלמשל אם הייתה הרצאה מוקלטת באינטרנט לא אפשרי. עדיין אני חושב שזה יהיה לעזר למטיילים אם נעלה בפורום הרצאות מצולמות.

motyka

New member
נחיתה רכה בקוסטה ריקה או מכסיקו

ומשם להמשיך.

נקודה קטנה...

מי שמתחיל במרכז מתרשם ממנה... וגם מהדרום מי שמתחיל מהדרום בד"כ לא מתרשם יותר מידי מהמרכז... לטעמי? הדרום יותר אהבתי... יש מהכל והכל גדול... אבל זה תלוי מאוד מה מחפשת בטיול... שותפים הכי קל למצוא דרך ההרצאות או האתרים בנט למיניהם...

יש לך איזה אתר / פורום מומלץ

שבו אוכל למצוא שותפים לטיול ? ניסיתי בטרקר- לא ממש הולך
לא מתאים ממש גם אתרים מחו"ל אלא רק מהארץ. תודה

למעלה