רק בעיה שיש להתחשב בה
מזג האויר!! אני טיילתי במזרח טורקיה , קפדוקיה , איזור חרן ואורפה וגם קצת במערב.. וזאת בסוף ספטמבר והיה די קר.. כדאי פשוט שתבדוק לגבי טרקים ושינה בחוץ.. המסלול שלנו היה: נחיתה באיסטנבול - היכרות עם העיר של יום נסיעה באוטובוס של 19 שעות לטרבון שבמזרח - טיול במנזר סומלה ובעיר המשך ליוספילי דרך ארטוין ( שם לא היה כ"כ מה לעשות ) טיול באיזור וחיפוש אחר הכנסיות הגרוזיניות , הכרת אנשי הכפרים באיזור על ידי טרמפים בין השאר.. הליכה + טרמפים לברהל ( 30 ק"מ בערך ) מהבוקר עד הערב דרך כפרים ונחלים - נוף מדהים ומומלץ - הטורקים ממש נחמדים ואפילו שאין לך יכולת תקשור מילולית איתם מזמינים אותך בכל הזדמנות לצ'אי. טיול באיזור בהרל ( שינה אצל מוסטפא נראה לי ) - בטח מושלג שם עכשיו! המשך לאונגונלר בגובה 2200 מטר - טיול באזור ושינה בהוסטל היחיד אצל ג'מיל ( נראה לי ) מקום מאד מבודד , הלינה בהוסטל באמצע כפר מנותק מהעולם.. משם חזרה ליוספילי והמשך לטטואן וואן ( אגם וואן ), לא הייתי ממש ממליצה על המקומות ..הייתי ממשיכה ישר לאורפה ( יקח יום וחצי..) דרך אורוזרום. עיר בסגנון התנכי על הגבול עם סוריה..עם שוק וגן עם ברכות קרפיונים . נוף מדברי יחסית ויחס מסביר פנים. במקום הכי פחות מתויר .. משם יוצאים לטור של כמה שעות לחרן ורואים את בתי הבוץ - חוויה נחמדה, המקומיים גרים סמוך אליהם בבתי אבן אבל החיים שם מאד פשוטים. משם המשכנ באוטובוס לילה לאזור קפדוקיה - לגרמה. חטפנו " סטירת לחי" , המקום מתויר למדי יחסית לקודם אבל סה"כ נהננו . הנוף מאד מיוחד - מומלץ לטייל עצמאית ( ע"י טרמפים ) באזור הקרוב בעמקים ולקחת יום של טיול מאורגן לעיר התת קרקעית ועוד עמקים ( החבל פשוט מאד גדול ) אם תשכירו רכב זה יהיה הרבה יותר חופשי ופשוט. משם לקחנו אוטובוס לילה לאנטליה , שם לא בזבזנו זמן והשכרנו רכב( 4 אנשים) טיילנו במפלי ה"דודן שיללה" העליוניים ( יש גם תחתונים - שימו לב!!) ובעתיקות בהריטרמסוס -אמפי תאטרון מרשים על ההר. משם שוב אוטובוס של 3 שעות בערך לאולודוניז - כפר תיירות על חוף הים עוד יותר תיירותי ( כל המחירים בסטרלינג )..אבל אם קמים מוקדם והולכים לים לפני כולם הנוף מדהים , זהו בעצם מן חצי אי עם לגונה מדהימה מסביב! משם עוד אוטובוס לפטייה העיר הקרובה , שם ישנן גם עתיקות אך בעיקר מסעדות וקניות.. יום אחרי המשכנו לפמוקלה - חוויה שלא כדאי להחמיץ ( לא יודעת אם פתוח בחורף ) , בריכות סיד שמוזרם אליהן מים ובשקיעה המחזה מדהים ( ללכת מאחור איפה שאין הרבה תיירים ). ישנים בעיירה ולמחרת נוסעים לאפסוס לראות את העיר שנשתמרה בצורה מדהימה עם יצירות האומנות שבה. משם שוב אוטובוס לילה לאיסטנבול והביתה סה"כ 3 שבועות מדהימים