עזרה בתכנון טיול!

• פותח הנושא cwazi
  • פורסם בתאריך

cwazi

New member
עזרה בתכנון טיול!

שלום שלום! אני מקווה לצאת בקיץ לטיול של שבועיים עם אחי הגדול בטורקיה.... עכשיו, העניין הוא שאין לי אף מידע מינימלי בנידון אנחנו מקווים ללכת לאזורים הפחות מתויירים(כמובן) ושתינו כבר רכשנו יכולות מוצ'ילרים בדרום אמריקה בקיץ שעבר אז אין לנו בעיה עם הנוהל... בכל מקרה יש סיכוי שמישהו מכיר אתר, או שיש לו מידע של עצמו שנוכל לנצל בארגון הטיול.... אני מודה מראש!

קפדוקיה

סעי לקפדוקיה. תתמקמי בכפר גורמה ומשם תקחי טיולי יום לכל האתרים בסביבה. טיילתי במקומות רבים בעולם, ואין כמו טורקיה והטורקים. לגבי מידע תפני לאתר של למטייל ותקני את הספר של לונלי פלנט.

muga

New member
קפדוקיה ומזרח תורכיה

טיילנו בקיץ האחרון 3 שבועות במזרח תורכיה וקפדוקיה. תוכל לקרוא תיאור מפורט על כך - כאן. מקווה שזה יעזור. טיול נעים.

ממליצה בחום לקפוץ ללשכת

התירות התורכית בבן יהודה. המון מידע ובחנם. תורכיה מדהימה-אהבתי בעיקר את המזרח. תהנו תות

Blueyes2

New member
רק בעיה שיש להתחשב בה

מזג האויר!! אני טיילתי במזרח טורקיה , קפדוקיה , איזור חרן ואורפה וגם קצת במערב.. וזאת בסוף ספטמבר והיה די קר.. כדאי פשוט שתבדוק לגבי טרקים ושינה בחוץ.. המסלול שלנו היה: נחיתה באיסטנבול - היכרות עם העיר של יום נסיעה באוטובוס של 19 שעות לטרבון שבמזרח - טיול במנזר סומלה ובעיר המשך ליוספילי דרך ארטוין ( שם לא היה כ"כ מה לעשות ) טיול באיזור וחיפוש אחר הכנסיות הגרוזיניות , הכרת אנשי הכפרים באיזור על ידי טרמפים בין השאר.. הליכה + טרמפים לברהל ( 30 ק"מ בערך ) מהבוקר עד הערב דרך כפרים ונחלים - נוף מדהים ומומלץ - הטורקים ממש נחמדים ואפילו שאין לך יכולת תקשור מילולית איתם מזמינים אותך בכל הזדמנות לצ'אי. טיול באיזור בהרל ( שינה אצל מוסטפא נראה לי ) - בטח מושלג שם עכשיו! המשך לאונגונלר בגובה 2200 מטר - טיול באזור ושינה בהוסטל היחיד אצל ג'מיל ( נראה לי ) מקום מאד מבודד , הלינה בהוסטל באמצע כפר מנותק מהעולם.. משם חזרה ליוספילי והמשך לטטואן וואן ( אגם וואן ), לא הייתי ממש ממליצה על המקומות ..הייתי ממשיכה ישר לאורפה ( יקח יום וחצי..) דרך אורוזרום. עיר בסגנון התנכי על הגבול עם סוריה..עם שוק וגן עם ברכות קרפיונים . נוף מדברי יחסית ויחס מסביר פנים. במקום הכי פחות מתויר .. משם יוצאים לטור של כמה שעות לחרן ורואים את בתי הבוץ - חוויה נחמדה, המקומיים גרים סמוך אליהם בבתי אבן אבל החיים שם מאד פשוטים. משם המשכנ באוטובוס לילה לאזור קפדוקיה - לגרמה. חטפנו " סטירת לחי" , המקום מתויר למדי יחסית לקודם אבל סה"כ נהננו . הנוף מאד מיוחד - מומלץ לטייל עצמאית ( ע"י טרמפים ) באזור הקרוב בעמקים ולקחת יום של טיול מאורגן לעיר התת קרקעית ועוד עמקים ( החבל פשוט מאד גדול ) אם תשכירו רכב זה יהיה הרבה יותר חופשי ופשוט. משם לקחנו אוטובוס לילה לאנטליה , שם לא בזבזנו זמן והשכרנו רכב( 4 אנשים) טיילנו במפלי ה"דודן שיללה" העליוניים ( יש גם תחתונים - שימו לב!!) ובעתיקות בהריטרמסוס -אמפי תאטרון מרשים על ההר. משם שוב אוטובוס של 3 שעות בערך לאולודוניז - כפר תיירות על חוף הים עוד יותר תיירותי ( כל המחירים בסטרלינג )..אבל אם קמים מוקדם והולכים לים לפני כולם הנוף מדהים , זהו בעצם מן חצי אי עם לגונה מדהימה מסביב! משם עוד אוטובוס לפטייה העיר הקרובה , שם ישנן גם עתיקות אך בעיקר מסעדות וקניות.. יום אחרי המשכנו לפמוקלה - חוויה שלא כדאי להחמיץ ( לא יודעת אם פתוח בחורף ) , בריכות סיד שמוזרם אליהן מים ובשקיעה המחזה מדהים ( ללכת מאחור איפה שאין הרבה תיירים ). ישנים בעיירה ולמחרת נוסעים לאפסוס לראות את העיר שנשתמרה בצורה מדהימה עם יצירות האומנות שבה. משם שוב אוטובוס לילה לאיסטנבול והביתה סה"כ 3 שבועות מדהימים

מצטרף לכל המלצה...

של כחולת העיניים2. מזג האוויר הוא גורם מרכזי להחליט לאיפה לסוע, ומתי. * לדעתי גם בחורף קפדוקיה מיוחדת אבל נראה לי שקר שם למדי. דווקא לינה או שהיה במערות עשויה להיות חמימה כי הטמפרטורה קבועה כל השנה - סביב 17-16 מעלות. * אגם אירידיר ליד איספרטה יכולה להיות אופציה נחמדה - גם אם לא נוסעים אליו במיוחד. * העיירה קאש - כמה שעות נסיעה מערבית לאנטליה - וטיול בכפרי הסביבה. * איזור אנטליה (יש הרבה מה לעשות) אופיר

למעלה