עזרה בתכנון המטבח

lab229

New member
מזווה לא יותר מ 40 ס"מ . 20 ס"מ צפוף מדי. מי שיעמוד

מול הכיריים עלול להתקע ב BI עם הידיים. קחי בחשבון בגלל שזו דירה שכורה שהדעות מאד חלוקות לגבי מייבש כלים בתוך ארון. יש כאלה שאוהבים ויש כאלה שלא סובלים את זה (אני אגב בינהם).עדיף לתכנן כך שיהיה מקום לשים משטח מגבת או מייבש כלים עומד על השיש. ישנם מייבשי כלים צרים וגבוהים (כמו של איקאה) שניתן להעמיד על השיש משמאל לכיור .
קחי גם עוד בחשבון שעם ארון המזווה ומיקום הכיריים ,מגירת סירים וסכו"ם ברוחב 60 מתחת לכיריים מאד צרה ומגבילה. אולי עדיף מדיח צר יותר ולהוסיף את 15 הס"מ למגירת סירים. אולי למקם את מגירת הבקבוקים למרות שזה פחות נוח ב 30 ס"מ שעל צלע קיר ארונות גבוהים (מימין בניצב לכיריים) ואז את 30 ס"מ שהתפנו להרחיב את מגירת הסירים.

תודה רבה ל-lab229. אני צריכה לחשוב על זה. אשמח לתגובות

נוספות.
מרי פופ, האם תוכלי "להאיר" את עיניי.
ומה דעתכם על אפשרות א ?

עזרה בתכנון המטבח

מדובר בדירה המיועדת להשכרה. (לרגל יציאה לפנסיה). ולכן מה שחשוב לי זה שהמטבח יהיה פונקציונאלי מנוצל היטב ולקלוע לטעם ההמונים - שוכרים פוטנציאלים (ולא לממש "חלום"). אני מצרפת את התוכנית של הדירה וכן מספר תוכניות אפשריות א - ה.
הסבר כללי:
קיר 1: באורך 295
קיר 2: באורך 310 , בצד ימין יש חלון (ללא תריס) ברוחב 120 ובגובה 100 החלון מתחיל 15 ס"מ מהפינה.
קיר 3: באורך 270 ובגובה 120.
קיר 4: באורך 85 ס"מ.
קיר 1,2,4 - אינם ניתנים להזזה.
אודה מאוד לכל קוראי הפורום הנפלא הזה לחוות דעתו על האפשרויות הללו לשלילה ולחיוב.
ולכל המעצבות והמעצבים בפורום אם מי מכם תכנן מטבח כזה או מי מהקוראים יש לו מטבח כזה אודה מאודדדדדד להצעות/תמונות או כל מה שיוכל לעזור לי.
שאלה כללית: בדירה להשכרה שכזו מה עדיף, מקום למדיח או לנצל את המקום לארון?
ושוב תודה רבה לכל המסייעים, תבורכו.

מרי פופ

New member
אין מה להוסיף, LAB כתבה את כל מה שהייתי כותבת

לא נותר לי אלא להסכים ולחזק כל מילה.

lab229

New member
בעקרון הארונות הגבוהים צריכים להיות על קיר המקרר ולא

מפוזרים (כמו שמופיע בכמה אפשרויות) מתייחסת ליחידת BI מאחר ולא ראיתי ואף אחת מהאפשרויות ארון מזווה.דווקא ארון מזווה אפילו ברוחב 40 ס"מ מאפשר הרבה אחסון בגובה נוח וגמיש יותר מבחינת חלוקה פנימית.
כיריים וכיור על קיר חלון .
מדיח לדעתי חשוב מאד שיהיה ועוד בדירה שכורה בעיקר אם הדירה תשמש לפחות 4 נפשות אם לא יותר (יש 4 חדרי שינה לפי התכנית). אפשר מדיח רגיל ולא חצי אינטגרלי /אינטגרלי. אפשר גם מדיח צר (רוחב 45 ס":מ ) אם רוצים להוסיף עוד קצת משטח אבל מן הסתם ההיצע גדול יותר בשוק חמדיחים ברוחב סטנדרטי.

מבין האפשרויות שהצעת אפשרות ה הכי קרובה אבל הייתי משנה סידורי מגירות אולי . אם כי אין בה ארון מזווה וכדאי לשקול להוסיף (לא יותר מ 40 ס"מ) . אם לא אז כמובן ארונות עליונים מעל השיש.
הייתי שוקלת להחליף בין כיור לכירייים מדיח משמאל לכיור
קיר בגובה 120 ממש מיותר לטעמי וחוסם את החלל ואת המעבר לפינת האכל . עדיף לבטל אותו.

lab229

New member
יצא לי לאחרונה לתכנן מטבח בגודל ומבנה דומה מאד לזה

גם עבור דירה להשכרה . שם הלקוחות החליטו שמספיק מדיח 45 ס"מ ואז הכיור מוקם קרוב לפינה הימנית (איפה שהכיריים אצלך באפשרות ה) .זה מאפשר מגירת סירים רחבה כ 105 ס"מ .
אגב, שם לא ויתרו על ארון מזווה אז הארכנו מעט את קיר הגבוהים (גם שם היה קיר הדף בגב המקרר) הארכנו אותו מעט כדי לאפשר את מקסום האחסון.

דיון על קיר הגבוהים במטבח

הבנתי שהיום מקובל לתכנן במטבח קיר של "גבוהים". להבנתי בד"כ קיר ה"גבוהים" הוא מוסתר. לפי "תוכנית הדירה" המצורפת, כשמסתכלים מהסלון או מפינת האוכל אל המטבח מה שרואים זה קיר ה"גבוהים".
שאלתי היא: האם בתוכנית המטבח הנתונה עדיין כדאי לתכנן קיר "גבוהים" מבחינה אסתטית ? או לשים מקרר בצד אחד ובצד השני ארון BI ?

מרי פופ

New member
התכנון נראה לי סביר לדירה להשכרה, בהחלט בעד לרכז גבוהים

מה גם שקיר גבוהים הוא קיר יפה בסה"כ, זה כבר לא המקרר שעומד לבד.

תוכנית המטבח המתוקנת

מצורף שרטוט מטבח לפי ההערות שקיבלתי.
האם הבנתי נכון את הערותכם?

למעלה