עזרה בש"ב

ירדן 107

New member
עזרה בש"ב../images/Emo53.gif

אני צריכה עזרה בפיתרון (אם אפשר אז שהדרך תהיה כמה שפחות תלותית במחשבון): סעיף א':חשב את כוח המשיכה העולמי בין כדה"א (שמסתו היא 6.10 בחזקת 24 ) לבין אדם שמסתו 50 ק"ג, כאשר האדם נמצא על פני הקרקע. המרחק בין 2 הגופים במקרה הנ"ל הוא בעצם רדיוס כדה"א, אשר שווה ל-6,400 ק"מ. סעיף ב':חשב את הכוח בין כדה"א לבין האדם אשר נמצא בלווין החג סביב כדה"א בגובה של 500 ק"מ מעל פני הקרקע. את התרגיל בעצם צריך לפתור ע"י שימוש בנוסחה של עיקרון הכבידה העולמי ושימוש בקבוע העולמי שאין לי מושג איך אני יכולה לכתוב אותו כאן
תודה רבה לעוזרים

Asher82

New member
את פשוט צריכה להציב את הנתונים בנוסחה.

אין פשוט מזה.

ירדן 107

New member
בסדר,אבל

אני רוצה להימנע מלהכפיל מספרים עם חזקה במספרים רגילים, ולא להיות כל כך תלותית במחשבון ואין לי מושג איך לפשט את זה... בכל מקרה, תודה אבל להגיד לי "תציבי זה פשוט" לא ממש עוזר

bambipoop

New member
פתרון

zz F=Gm1m2/r² zz zz F=6.67*10^(-11)*6.1*10(^24*)*50/)/(6400)^2 zz כדי לפתור את זה בצורה הפשוטה ביותר מכפילים את כל המספרים שאינם עשר בחזקת.. ואז בסוף מכפילים את כל העשר בחזקת... F=0.4966*10^9 F=4.966*10^8N

bambipoop

New member
המשך

ההבדל היחיד בתרגיל השני הוא שהרדיוס גדול ב500ק"מ ושווה ל6900ק"מ...

Asher82

New member
בפעם הבאה תחדדי את השאלה שלך.

לפי הניסוח הראשוני שלה השתמע שאת לא יודעת איך לפתור. התשובה היא כמובן הצבה בנוסחה :) אם את שואלת לגבי איך תכל'ס לבצע את החישוב אז כמו שנאמר לך כפל של כל המספרים ואח"כ של החזקות.

למעלה