עזרה בשפת C

אורטל 21

New member
עזרה בשפת C

היי.. אני צריכה עזרה בתוכנית בשפת C ניסיתי מלא דרכים אבל משום מה לא הצלחתי כי אני חדשה בתחום הזה..אם תוכלו לעזור לי אני אשמח! אז ככה.. כתוב תוכנית הקולטת 6 מס' תלת סיפרתיים..אם שני הספרות האחרונות של המס' זהות יש להציג סכום של שלושת הספרות.. אחרת,יש להכפית את הספרות ולהציגם.

רמז:

מספר תלת ספרתי = 100A+10B+C. תמצאי דרך להוציא את A ואת C ותפתרי את זה כמו כלום! (עוד רמז : / ו % ) בהצלחה

אורטל 21

New member
לא הבנתי..

אוף לא הבנתי את הרמז אני יודעת למה התכוונת באחוז ובחילוק.. אבל את ה A B C לא הבנתי... אולי תיתן עוד רמז?? או שאולי תקל עליי ותגלה לי??? פליזזזזזזזזזזזזזזזזזזזז

מה זה מספר תלת ספרתי ?

בואי ניקח את 376.
376 = 300+70+6 = 3*100 + 7*10 + 6​
לכן, בדוגמה הזו : A=3 B=7 C=6 אם את יודעת מה זה % ומה זה / - לא אמורה להיות לך בעיה לחלץ אותם.

אורטל 21

New member
את זה אני יודעת..

אני יודעת את כל העניין הזה אבל לא יודעת איך להכניס הכל לפקודות IF וכמו שנראה לי גם צריך לולאה.. פליזזזזזזזזזז אולי תיתן לי פתרון ובלי משחק הרמזים ?? כי אני בלחץ ................ובכל זאת תודה על העזרה

אני מעדיף לא לעשות לך את הש"ב.. ../images/Emo4.gif

תראי לנו מה ניסית לעשות. את מדברת על הסינטקס ואת זה את יכולה למצוא בכל מקום. מצטער.

אורטל 21

New member
מה זה הסינטקס

פליזזזזז תעזור לי מחר אני נוסעת ולא יהיה לי זמן.. אם תיתן לי את הפתרון אני יבין אותו פליזזזזזזזזזזזזזזזזזזזזז

טוב...

אבל אם צועקים עלי - זו אשמתך !

int main() { int i; //index int num; int ones, tens,hunds; for (i=0;i<6;i++) { cin>>num; ones = num % 10; num/=10; // num is int - division throws the she'erit. tens = num % 10; num/=10; hunds=num; if (ones==tens) cout<<ones+tens+hunds<<endl; else cout<<ones*tens*hunds<<endl; } }​
אין לי כוח לעשות בדיקת קלט, ואת ההודעות למשתמש כמו "הכנס מספר" את יכולה לעשות לבד. משום מה, הוא מעוות את מה שכתוב ב IF וב ELSE, ב COUT את פשוט צריכה לכתוב מהשאתה צריכה לחשב. אין לי מושג מה כתבתי, כשתביני - תסבירי לי.

אורטל 21

New member
אבל..

אוף התייאשתי................ יש לי בעיה לא למדתי מלא דברים שכתבת שם...... באמת תודה ששלחת לי את זה והתאמצת.. אבל אני צריכה פתרון שיש בו או לולאה של FOR ולמדתי רק משפט תנאי ואת האחוזים האלה אוףףףףףףףףףףף תעזור לי...

מה לא הבנת?

num/=10;​
זה קיצור. אפשר לכתוב את זה במקום
num=num/10;​
במקום ה ELSE את יכולה לכתוב תנאי אחר שבו שתי הספרות האחרונות שונות. ואם לא ראית - יש לולאת FOR... מה למדתם בכלל ?

מצטער, כתבתי ב ++C ../images/Emo10.gif

יווווווווו..... מצטער... טוב לא נורא..... במקום CIN תשתמשי ב :
scanf("%d",num);​
את השורות עם ה COUT תחליפי ב :
if (ones==tens) printf("the sum is %d",ones+tens+hunds); else printf("the makpela is %d" ,ones*tens*hunds);​
ותוסיפי בסוף ;return 0 YYYYYYY בטח איך סיבכתי אותך... מצטער.

אורטל 21

New member
אל תדאג..

לא נורא... תאמין לי שאני שיגעתי אותך יותר מדי היום.. אני ינסה להריץ ואני יחזור אליך לראות איך יצא.. ובאמת תודה!!!

אורטל 21

New member
אוףף

זה נותן לי עדיין שגיאות לא הסתדרתי יש לך כוח לכתוב לי את כל הפקודות?? אם לא אני יבין לא הצלחתי לתקן..

IP yuval

New member
היא לומדת C. לא הגדרת את המשתנים:

cin,count וendl. למה אתה צריך לעשות את הbit shift האלה? זה לא C++...

../images/Emo122.gif טוב שבאת...

אני לא יכול להתחיל לחשוב מה היה קורה לה אם לא היית מגיע...

למעלה