עזרה בשפת תכנות C

עזרה בשפת תכנות C

אני עולה לי"א, וכשיעורי בית קיבלתי את התרגיל הבא.. אשמח לקבל את התשובה לתרגיל פה, מאחר ולא הצלחת י לפתור אותו לבד. בתחרות קליעת כדור לארגז, נזרק כדור לארגז באורך מטר אחד ובמרחק 10 מטרים מהזורק. יש לפתח אלגוריתם שהקלט שלו הוא מרחק נפילת הכדור הנזרק(מן הזורק) והפלט שלו הוא הודעה האם הכדור נכנס לארגז(לדוגמא: the ball entered). אם הכדור לא נכנס לארגז, יש לצרף לפלט גם את המרחק בין מקום נפילת הכדור לבין מרכז הארגז. למשל עבור הקלט 10.3 הפלט יהיה the ball entered ועבור הקלט 12 הפלט יהיה: Not entered U missed by 1.5m נתח תחילה את הבעיה(בעזרת דוגמאות קלט-פלט) ובחר משתנים. לאחר מכן (א)נסח תנאי מורכב, באמצעות הקשר "וגם" שיתקיים כאשר הכדור נכנס לארגז. (ב) נסח תנאי מורכב באמצעות הקשר "או" שיתקיים כאשר הכדור לא נכנס לארגז. (ג) נסח את התנאי המורכב שבסעיף ב' כתנאי לא מורכב (ד) כתוב אלגור' לפיתרון הבעיה(בחר אחד מן התנאים שניסחת בסעיפים א-ג) ויישם את האלגור' ע"י תוכנית שלמה וידידותית. בתודה מראש, רוני

galh

New member
איפה מצליף הפורום?!

מה בדיוק לא הצלחת? בדרך כלל אף אחד פה לא פותר לאחרים את שיעורי הבית, אבל שמחים לעזור בהכוונה לפתרון.

לא הצלחתי כלום!

אני לא מבין אפיל ואיך לעשות את התגיל.. אנחנו לומדים C בדיוק שבועיים.. אין לי משוג איך לפתור אותו..

vinney

Well-known member
מה הקשר ל C?

בשום מקום בשאלה שלך לא מוזכר שאתה צריך לדעת C... ואם אתה לא יודע מה זה "אלגוריתם", בבילון ישמח לבוא לעזרתך.

galh

New member
כלום?! ניסית להבין את השאלה?

תנסה את זה: צייר קו אופקי. בתחילת הקו בצד שמאל (נקודה 0) שלו תצייר איש קטן עם כדור ביד. עכשיו, במרחק 10 מ' תצייר ארגז חול באורך של מטר. תוסיף סימון באמצע הארגז. "תזרוק" את הכדור במרחק של 10.3 מ' (רמז: הכדור ינחת בנקודה 10.3). איפה הכדור נחת? בתוך הארגז או בחוץ (רמז: מה הם גבולות הארגז)? מה המרחק בין מקום נפילת הכדור לבין הסימון של אמצע הארגז (רמז: פעולת חיסור)?

למעלה