עזרה בשני שירים

hapax legomenon

New member
עזרה בשני שירים

השיר הראשון: רקפת, של לוין קיפניס. בגרסת שירונט, כמו בגרסאות המולחנות, מופיעים רק ארבעה בתים. בגרסאות אחרות מוצאים בית נוסף, במקום שלפני האחרון: בת-שבע מזמרת - רקפת ממהרת מציצה אך רגע אחד... מי זאת הנשקפת? אכן זו רקפת! בת-שבע נגשת לאט... (ואז "מסלע וגבע" וכו'.) שאלתי היא: האם יש לשיר בית עלום נוסף? יש לי איזה זיכרון עמום של סקירה שקראתי לפני שנים רבות, שעל פיה, בשלב מסויים השיר צונזר מטעמי צניעות. ובאמת, נראה שהסיפור חסר, ובין הגישה של בת-שבע לפרח לבין ירידתה מהסלעים קרה משהו שלא מספרים לנו עליו... מישהו כאן במקרה מחזיק איזה ספר שירה של קיפניס עצמו, שבו מופיע השיר במלואו? השיר השני: לא רוצה בנים הוא מופיע ברשימת השירים של האחים והאחיות, אך בשום מקום באינטרנט, בכלל זה שירונט, לא הצלחתי למצוא את המילים שלו. מישהו שמע, מישהו יודע? תודה!

hapax legomenon

New member
נחמד!

אבל לא את הסיפור אני מחפשת, אלא את הבתים החסרים בשיר של קיפניס, אם אכן היו עוד בתים.

diday

Member
חסר בית אחד

לעומת המקור שהובא בהמשך. דווקא הבית שבו "מתערבבים תלתלים שחורים עם זהובים"

לא ממש מדויק. אם קוראים את המילים

של השיר המדובר ביידיש (מרגריטקלעך), רואים שמדובר שם בסיפור אהבה (או אם לדייק - סטוץ) בין שניים ביער. כשהשיר האמור של קפניס הוא מעין שיר תשובה ללא אחר מאשר וולגנג פון גטה. הנה השיר של גטה: הרקפת רקפת אחת באחו עמדה לה לא ידועה, בעצמה מקופלה נאה היתה זו הרקפת באה רועת הכבשים הצעירה בצעד קל, בשׂיכלהּ - ישרה קדימה, קדימה, לדשא פנימה, היא שרה. אח! לו הייתי אני מכולם פרח החן הנאה בעולם אח! עוד רגע אותי קוטפת זו האחת המתוקה מתמיד ואותי אל חזהּ מיד היא תצמיד אמתינה, אמתינה, עוד רבע שעה. אח אוי! הנה באה כבר זו הקטנה ואל הרקפת ליבה לא נתנה דרכה היא על זו הרקפת נרמסה אז ומתה שמֵחה ואמרה אז אמות, העיקר - מידי זו התמירה ממנה, ממנה, מרגליה מותי.

גרי רשף

New member
את השיר שציינת אני זוכר במעורפל

האמת שאינני שייך לדור בו השירים עברו מפה לאוזן, ורוב השירים ששרנו בתנועה היו ממצעדי הפזמונים דאז, אבל היו כמה חריגים ולא רוצה בנים הוא כנראה אחד מהם. אני זוכר במעורפל שהבית הראשון היה משהו כמו "זה היה בצהריים, אוטובוס של שעה שתיים, הוא היה יפה עיניים(?),..."; ובהמשך העלילה מתפתחת והיא בשלה (לא-לא-היא-לא-רוצה-היא-לא-רוצה..) עד שבסוף היא כן רוצה. הבנות שרו בהתלהבות שהיא לא רוצה בנים, והבנים הפנימו שבסוף כולן אומרות כן.. הצעה: שאל בפורום מוזיקה עברית 347, יש שם כמה תותחים..

עלם חמודות

זה ההמשך שאני זוכרת. אבל מה אח"כ? וגרי, אני מתפלאת עליך - hapax היא היא. כבר נשכח לך? או שמא רק נשמטה י?

ה מ ק ו ר הוא ביידיש "מארגאריטקאלך"

וחיבר אותו זלמן שניאור עוד בתחילת המאה... אימי ז"ל (היקרה) היתה מזמרת אותו תוך כדי שטיפת רצפות, ובי כ לAA ל לא ידענו שזה שיר "גס".. חהחהחה מביאה למעונינים את הלינק עם המילים המקויריות שאגב שרה אותו חוה אלברשטיין ברגישות רבה .. ממש לבכות "א מEחייה"

hapax legomenon

New member
לצערי

אינני מבינה יידיש, וגם השאלה שלי היתה על התרגום של קיפניס. טוב, כעצתו של גרי, אשאל גם במוזיקה עברית.

כמו שכתבתי למעלה - ממש לא מדובר

בתרגום של קפניס, אלא בשיר תשובה שלו לגטה. הדבר היחיד שעבר ממרגריטקלעך של שניאורסון לרקפת של קפניס - הוא הלחן.

שרוֹן

New member
משומה,

אני לא יכולה לשמוע את זה אצלי. הוא אומר שהמדיה פלייר לא תומך בשכאלה או מה. רוצה לשמוע. מה עושים?

מדייה פלייר לא תומך בזה

צריך להתקין REAL PLAYER ולהתעלם מההצעות להתקין את הגרסה הלא חינמית...

שרוֹן

New member
הורדתי

הוא השתלט לי על החיים, ושאל אם אני רוצה גם כזה ואולי את ההוא, ושכדאי לי לעשות איזה קוסטיום ככה. בעטתי בסרגוגל, ואני מקווה שלא יקפצו לי כל מיני עניינים לא רצויים עד הפירמוט הבא. אבל שמעתי. יפה.

יש לדחות בבוז את כל ההצעות

שזה מציע לך כדי שהתוכנה הזו לא תתקרצץ לך על המחשב

hapax legomenon

New member
סיכום ביניים

כאמור, שאלתי גם בפורום מוזיקה עברית. בזכות זה הגיעו לידי המילים של "לא רוצה בנים" (תודה לדודה המתוקה!). באשר ל"רקפת" - אין עונה לי בפורום ההוא. אז אולי המוזות שם רועמות, אבל התותחים שותקים... בינתיים למדתי כאן כמה דברים חשובים: שיש איזה שיר דומה ביידיש של זלמן שניאור, ויש לו תרגום לעברית בשם "מרגניות", ויש איזה שיר של גתה שאולי קשור, ושאסור להיתקע בפורום מוזיקה... אבל את גרסת קיפניס המלאה של "רקפת" - איש לא ראה ואיש לא שמע.

למעלה