עזרה בשם של ילדה

יהלי31

New member
עזרה בשם של ילדה

מישהו יודע איך נכון יותר לקרוא לילדה עינב או ענב?

trilliane

Well-known member
מנהל
בשמות בני אדם אין נכון/לא נכון אלא מה מוצא חן

המילה עֵנָב (יחיד של ענבים) נכתבת ללא יו"ד גם בכתיב חסר הניקוד (ענב) אולם השם המקובל בישראל לבנות הוא עינב, עם או בלי קשר לפרי.

בחרו מה שמתאים לכם; הדבר היחיד שצריך לקחת בחשבון הוא שסביר להניח שכל מי שישמע את השם יכתוב אותו ביו"ד ושגם מי שיראה "ענב" כנראה יהגה eynav, אז אם תרצו להתעקש על enav אני מעריכה שזה יצריך מכם (ובעיקר מהבת) תיקונים תמידיים (כלומר, סביר להניח שהיא תמצא את עצמה אומרת את המשפט "ענב, בלי יו"ד" בכל פעם שתציג את עצמה). זה לא בהכרח שיקול נגד – למדה איתה בכיתה "נעה בלי וי"ו" ואני מכירה גם "שירה במלרע"; כשהולכים נגד הזרם, זה המצב לטוב ולרע.

יהלי31

New member
תודה על התשובה

האמת שלי קראו ענב לפני 33 שנה בלי יוד מלשון ענבים וכל הזמן שואלים אותי על השם שלי והחלטתי לשאול מישהו שמבין
אז... תודה על התשובה.

אוסיף הערה

1) הכתיב עינב יש לו מסורת בת מאות רבות של שנים אע"פ שאינו מתאים לסטנדריזציה של האקדמיה ללשון.
אישית, אני מעדיף בשמות לנקוט את הדרך הקלאסית שבה נכתבו המילים, כלומר הכתיב החסר יחסית, ולא מושה, שלומו, יעקוב, עינב, אוהד או איתי (ותתעלמי מהכתיב המלא שנקטתי בשם המשתמש). אבל כפי שציינה טריליאן, כל אחד קובע לעצמו איך ייכתב שמו, וגם אילו מישהי הייתה מחליטה לכתוב אֵינָיו, משרד הפנים היה נאלץ להתחשב בהחלטה.
2) שימי לב שההבדל בין עֵנב לעֵינב הוא הבדל בכתיב בלבד ולא בהגייה: צירי חסר ֵ יכול להיקרא כ- ei (תֵשע רגילים לבטא teysha) וגם כ-e (סֵפֶר), וצירי מלא ֵי גם הוא יכול להיקרא בשתי הצורות (חֵיק, לפנֵי). לגבי אופן ההגייה אפילו כמשדובר במילים רגילות אין כל תקן, על אחת כמה וכמה כשמדובר בשמות אנשים.

למעלה