עזרה בשיעורי בית...

liavsayegh

New member
עזרה בשיעורי בית...

פניתי לפורום לימודים ושיעורי בית והם הפנו אותי אליכם. אני צריכה לדעת את הפירוש של המילים עילה וסיבה. מצאתי במילון את הפירושים אבל לא פירושים מספקים. אני צריכה גם לדעת מה ההבדל ביניהם ומה שהפריע לי זה שבפרוש למילה סיבה כתוב עילה, וזה לא מסתדר לי. גם ידוע לי מידע כללי שאין ממש הבדל ביניהם. אז מישהו יכול בבקשה להסביר לי את הפירושים של המילים האלו? (עילה, סיבה)ומה ההבדל ביניהם? תודה מראש.

uriozmor

New member
עילה וסיבה

ל"עילה" ול"סיבה" יש משמעות משותפת (גורם, מניע), ומכאן הבעיה שלך, אבל "עילה" משמשת גם במשמעות "תואנה, הזדמנות מתאימה למעשה מתוכנן מראש" (מילון ההווה) או "סבה לקובלנה, אשמה, עולה" (אבן-שושן), והמשמעות הזו אינה קיימת ב"סיבה".

גנגי

New member
אני חושבת

שב"עילה" יש רכיב דקיק שלילי (=נגטיבי), שב"סיבה" אינו מופיע.

גנגי

New member
ולראיה

גם להעליל (על...), עלול - בכולם רכיב שלילי מסוים.

חיזוק לתחושתה של גנגי

(רב מילים, משמע 1.) הסבר מלא למילה עִלָּה שֵם נ' 1. גורם המשמש אמתלה, תואנה או תירוץ, סיבה שניתן להיאחז בה כהצדקה לעשות משהו הנחשב בדרך כלל שגוי או בלתי רצוי. • העילה לפרוץ המלחמה הייתה אירוע שולי יחסית. • הוא מצא עילה להשתמט מהחזר חובותיו. 2. סיבה, טעם או נימוק המשמשים מניע, בסיס או הצדקה לעשות משהו. • איני מצליח להבין מהי העילה לדבריך. 3. משפטים טענה שהיא תנאי הכרחי להגשת תביעה, קובלנה וכד'. • לא ברור האם במקרה זה אומנם קיימת עילה להגשת תביעה משפטית נגדו. • השאלה היא, האם יש לך עילה להתנגד למינויו של שופט זה.

למעלה