עזרה בשאלה

עזרה בשאלה

בקשה זה ממש ממש דחוף אני אשמח אם תעזרו לי לענות על זה השאלה- "במדינות המתפתחות הייתה לקולוניאליזם האירופי השפעה רבה בתחום היישובי ובתחום הכלכלי. פרט והסבר" זה ממש חשוב אני מאוד אודה לכם אם תעזרו לי תודה

הכוונה

צריך לזכור מי היו אנשי הקולוניה ומאילו מדינות הם הגיעו. ( אנשי אירופה ) בהגיעם למדינות העולם המתפתח הביאו עימם את הרגלי חייהם והסטדנרטים שלהם ומכח שילטונם יישמו אותם גם במקום שילטונם החדש. דוגמה לדברים שהושפעו : תשתיות למיניהן ( תחבורה, בניה ), ריכוז שילטוני חקלאות ועוד... צריך לדעתי בתשובה בעצם לתאר את השינויים שחלו בעקבות השלטון החדש. אני מקווה שהרעיון ברור. ניתן למצוא חומר כמובן בספרים בספריה אך גם באינטרנט. נסה אפילו דרך קישורי הפורום, כנס לאתר המורים לגיאוגרפיה ושם יש חומרים. בהצלחה.

חשוב לזכור!

חשוב לזכור מה היתה המטרה העיקרית ( גם אם לא המוצהרת) של הכובשים - ניתול מירבי של משאבי הטבע של אותן מדינות. מכאן נבע פיתוח תשתיות תחבורה , פיתוח החקלאות ועוד..

לגוטל

New member
סתם המלצה כללית בנושא

יש ספר מחקר שנקרא: "רובים,חיידקים ופלדה" (לא להיבהל מהשם המוזר) שהוא עוסק בלמה בתכלס האירופאים הם אלו שכבשו את העולם, ולא האימפריות בדרום אמריקה ואפריקה כבשו אותם. הספר עוסק בנושא הזה מהרבה בחינות (מחקלאות עד להפתחות מדעית, גנטית ותרבותית) ומסביר איך זה שאירופה רצה קדימה לעומת העולם, או יותר מדוייק אירו-אסיה, לעומת אמריקה, אפריקה ואוסטרליה. יש שם כמה סיפורים מדהימים, כמו הכיבוש הספרדי של דרום אמריקה, ועוד הרבה דברים מעניינים. קיים תרגום לספר בעברית, ואני ממש ממליץ כי זה ידע כללי מרתק וחשוב.

עם כל הרצון הטוב

אנחנו לא מכינים את שעורי הבית, אנחנו משתדלים לכוון ולעזור. אם משהו לא ברור, אם חיפשת ויגעת ולא מצאת, נשתדל שוב לעזור. בהצלחה.

למעלה