עזרה ברעיונות

יוננה

New member
עזרה ברעיונות

בני בן ה-3 קבל שעות חונכת מטעם הרווחה . 6 ש"ש כלומר שלושה מפגשים בשבוע לשעתיים כל פעם. אני רוצה עזרתכם ברעיונות למפגשים עימה על מנת שהללו לא יבוזבזו לשווא. הוא בגן תקשורתי מסיים ב-5 והיא תגיע בחמש וחצי , הוא בתפקוד גבוה מבין הוראות ומבצע ובקיצור אפשר לעבוד איתו כי הוא קולט הכל. אשמח לרעיונות תודה ולילה טוב.

נונינה1

New member
אולי בגן יוכלו לעזור לך יותר...

הם מכירים את הילד, ויוכלו אולי ממש להדריך גם את החונכת.

נונינה1

New member
ובכל זאת גם אני מנסה...

בהתחשב בזה שרק ב-5 הוא מגיע מהגן הביתה, אולי הייתי לוקחת את הדברים שהוא אוהב לעשות בבית אחרי הגן ולעשות אותם ביחד איתו. אם הוא אוהב לראות טלביזיה להפוך את זה לצפיה אקטיבית - לדבר על מה שרואים, למצוא את המקומות המצחיקים ולצחוק ביחד, לשיר ביחד.

mayarel

New member
מה היית רוצה בשבילו?

האם לצאת לגני שעשועים, לשחק במשחקי קופסא או ספורט? לעשות עבודות יצירה? אולי לקבל רעיונות מאנשי המקצוע בקשר לדברים ספציפיים שנעשים כבר ואז לחזק אותם? כמו עם כל ילד יש המון דברים שאפשר לעשות ולא דווקא תחום מסויים. אני מקווה שהחונכת תהיה עם ראש פתוח ורצון להשקיע ואז היא תראה גם מה מתאים לה ומה מצליח יותר. בתור האמא אני הייתי דואגת להעביר כמה שיותר מידע על הבן ולספק כל עזרה אפשרית אם במשחקים, כסף לפעילויות בחוץ וכדומה..

yonitbrk

New member
אם הילד אכן גבוה

לנסות לנצל את השעות בהן הסייעת נמצאת לשילוב חברתי. להזמין חבר הביתה, לשעות האלה, ואז לארגן משחק משותף ופעילויות משותפות עם הסייעת והילדים. וזה רעיון שאני בעצמי הולכת ליישם.

רעיון

לפתח תחום בו הוא חזק ויכול גם להעסיק אותו וגם לגרום לו להיות שונה באופן חיובי. למשל אם הילד מצייר מקסים לעזור לו לשפר את ציוריו כך שהציור יהווה עבורו גם מקום מפלט, גם דבר שהוא יוכל לעשות בדקות מתות ( אם הוא היפר אז בטח יש המון כאלה דקות שצריך להעסיק את הידיים) וגם יגרום לאנשים להעריך אותו בשל הציורים שלו.

החונכת אצלנו

אנחנו השתמשנו ועדין משתמשים בזמן החונכות כזמן כייף לילד כשהדגש הוא על יצירת התיקשורת והילד מוביל לדברים שהוא אוהב. בעיקר נוצל לזמן כייף למוזיקה ואומנות - יחד שמעו דיסקים שונים שהילד אוהב -וליוו אותם בנגינה בכלים שונים שהיו בבית אורגנית , תוף, דרבוקה, רעשנים שונים , פעמונים וקערה טיבטית , דיגירידו וכל דבר שניתן לעשות איתו קצב, כפות מזלגות וסירים , וגם רקדו הרבה לצליליו של אלויס פרסלי שהילד מאוד אוהב. וכן ציירו הרבה , צבעו בגואש , צבעי ידיים , פלסטלינה , בצק , חימר , מדבקות גירים ועוד כל דבר שהילד שיתף בו פעולה בכייף ושמחה . גם אפו ביחד עוגיות וקשטו בקיטניות שונות והכינו ביחד פיצות , בחופשות נוצל החונך לליווי לגני שעשועים, מתקני העץ בפארק הירקון.

alra

New member
היתי מתיעצת עם צוות הגן.

היתי מביאה את המחורה מספר פעמים כדי שקלינאית תקשורת, גננת או מי שאת רוצה ידריך את הבחורה. אולי בניה של תוכנית עבודה משותפת המשכית עם הגן.

tgev

New member
Integrated playgroups

מצטרפת לדעתה של יונית לגבי שילוב חברתי. הייתי ממליצה על בניית קבוצה חברתית שתיפגש 1-2 פעמים בשבוע באופן קבוע עפ"י המודל של ד"ר פמלה וולפברג שנקרא Integrated Play Groups ובבסיסו בניית קבוצת ילדים קבועה למפגשים חברתיים קבועים ומונחים בני 30-60 דק' בכל פעם, בהם הילד המשולב וילדים בעלי התפתחות תקינה המתאימים לרמה ההתפתחותית של הילד (אחים, בני דודים, שכנים, חברים, וכו'). ממליצה בחום בעיקר אם הילד משולב בגן תקשורתי ולאינטראקציה עם ילדים בעלי התפתחות נורמטיבית יהיה ערך מוסף גבוה. כמובן שצריך לקבל הנחיה להעברת קבוצה כזו, ותבדקו אם תוכלו לקבל הנחיה כזו מצוות הגן של בנך. פרטים נוספים על המודל באתר של ד"ר וולפברג http://www.wolfberg.com/ בהצלחה!

למעלה