עזרה ברכישה

• פותח הנושא oryw
  • פורסם בתאריך

oryw

New member
עזרה ברכישה

שלום! אאבקש את עזרתכם בלבחור מחשב נייד, אני בתהליך של לשדרג LG LS55, הדרישות הן: שימוש - שוטף _18 שעות ביום!) בתור מחשב עיקרי לעבודה. המחשב יטלטל כל היום מהבית למשרד ובחזרה, שימוש כמעט רציף. שימוש משרדי,אופיס ואינטרנט אבל הרבה (הרבה מאוד) פעיליות בו זמנית. גם בבית וגם במשרד יחובר למסך, מקלדת ועכבר. משקל: עד 2 ק"ג - מקסימים 2.2 כולל בטרייה, עדיפות לאיזור ה 1.5 ק"ג ומטה. מפרט - לפחות 1 GB זיכרון (677 מעלה יעבוד?), HD עדיפות ל60 ומעלה ורק 5400. הייתי מעדיף Xp Pro אבל עם בא עם Vista לפחות שלא יהיה נורא "למדרג" זמן בטריה - הייתי מעדיף מאוד ארוך, אני נמצא די הרבה בטיסות. חשבתי על הX60 או משהו כזה: תודה מראש אורי

oryw

New member
ואגב, תקציב

לא ממש מוגבל, יכול להגיע עד 10-11 K

bar666xp

New member
חשבתי על X60S של לנובו אבל המעבד בו L2400...

אז לא יודע אם זה טוב לך או לא. ואז אמרתי לעצמי ניראה לי T60 1951-PSG.... עם מעבד T5600 עם 1G זיכרון {בדואל אאל"ט} דיסק-קשיח 80G מסך 15" {הרבה יותר נוח לעבודה מ12"} 3 שנים אחריות והמשקל 2.3ק"ג מה אתה אומר 100 גרם נוספים זה קריטי? הינה לינק... http://www.pc365.co.il/scripts/prodView.asp?idproduct=1190 ואז באה לי הברקה... למה למה למה כשיש... X61 תפור לפי בקשתך {אם הבנתי אותה נכון}... http://www.pccenter.co.il/Product.asp?productid=4302 שוב מעבד L7300 {סידרת החסכוניים בצריכת חשמל}. אגב בגדול אם תעבור על ההודעות שלי בפורום אני בדר"כ לא נוהג להמליץ על לנובו {לא שיש לי משהו נגד חלילה, אבל לרוב הם יקרים יותר מהמתחרים}.... במקרה שלך ניראה לי כי אתה ממש בפלח השוק שלנובו בסידרת הTHINKPAD מכוונת עליו.

יאיר B

New member
טוב,

1. בעיקרון מחשב נייד יכול לעבוד כמו מחשב שולחני מבחינת שעות העבודה (בתנאי כמובן שמערכת הקירור שלו עובדת היטב ולא סתומה או תקולה). 2. טלטול ממקום למקום: אני מניח שהמחשב יהיה כבוי בזמן זה. פה בא הפקטור של המשקל הנמוך. 3. לשימוש משרדי של אופיס ואינטרנט אתה לא צריך מפרט בשמיים. זיכרון גדול (1GB או יותר - תמיד אפשר להוסיף) יועיל יותר מאשר מעבד חזק (במיוחד אם מפעילים הרבה קבצים /חלונות יחד). כנ"ל לגבי כרטיס מסך (הפשוטים של אינטל יספיקו והם אף עדיפים - צורכים קצת פחות חשמל מהלא משולבים). 4. כל מחשב נייד ניתן לחבר למסך, מקלדת ועכבר. הבעיות מתחילות אם צריך לחבר אותו לטלויזיה (TV) - אז צריך לדאוג שיהיה חיבור S-VIDEO. חיבור למסך (VGA) יש לכל מחשב. מקלדת ועכבר מתחברים דרך USB (שים לב שזה יתפוס שני יציאות או אם יש לך סט אלחוטי שעובד יחד - יציאה אחת למקלט: ייתרון). 5. לגבי המשקל: פה בא העניין של הסוללה. לרוב המחשבים הקלים באים עם סוללה של 3 או 4 תאים - מה שמאפשר ליצרן לטעון למשקל נמוך. הבעיה היא שזמן העבודה שלהם לא משהו. אז צריך לחפש מחשב עם סוללה של 6 תאים - מה שמעלה את המשקל קצת. אני הייתי מציע לחפש נייד עם מסך 12" וסוללה של 6 תאים (או אפילו לקנות בנפרד אם זה מאוד חשוב, אבל זה לא זול). 6. לגבי המפרט שביקשת: 1GB זיכרון זה חובה היום (במיוחד עם ויסטה), 677 במהירות זה די סטנדרטי (למרות שלאופיס אתה לא תרגיש בשום הבדל בין 533 ל-677).HD מתחילים להיות כסטנדרט 80GB ויש גם יותר. 5400 זה הסטנדרט (אבל שים לב שלפעמים במחשבים קטנים שמים 4200 כדי להשתמש בדיסקים של 1.8" - קטן יותר וצורך פחות חשמל, אלו מוגבלים ל-60GB). מערכת הפעלה: XP PRO - אם אתה לא מתחבר לרשתות ארגוניות, חבל על הכסף. לגבי ויסטה: לא מבין מה זה "למדרג". בויסטה ביזנס אפשר לעשות שינמוך ל-XP PRO אם אתה רוצה (צריך לדבר על היבואן). X60 של לנובו הוא בחירה לא רעה בכלל. שים לב שאין לו CD בתוכו (צריך לקנות בנפרד). אם זה לא משמעותי - זו בחירה יפה (ושים לב גם לנושא התאים בסוללה). אם אתה מוכן להגיע ל-2.2, אולי היה כדאי לחשוב על T60/T61 שמגיע עם סוללה 6 תאים, מסך 14" ויכול לעבוד עד 6 שעות (ועם סוללה מורחבת אפילו מגיע ל-9 שעות).

oryw

New member
תודה על התשובות המפורטות

האופציה של X60 עם בטריה 6 תאים נשמעת הגיונית. שאלות: 1) איזה תוספת מחיר ניתן לצפות? 2) תוספת משקל? תודה אורי

|נצל"ש| שאלה לגבי IBM

אני לא הבנתי משהו- IBM יצאו לגמרי משוק הניידים, ולנובו לקחו את מקומם, או שיש IBM פשוט לא בארץ?

מטאור2001

New member
אז ככה:

לנובו רכשו את חטיבת המחשבים האישיים של IBM - כיום לנובו מיצרת מחשבים ניידים - חלקם תחת השם לנובו, וחלקם (הסדרה היוקרתית) - תחת המותג thinkpad (המותג של IBM) - השירות והאחריות בשני המקרים הוא במעבדות IBM ברחבי העולם (בארץ - בפתח תקוה)

אז מה הקטע?

אם IBM עדיין נותנים את השירות על המחשבים, מה הם עשו בזה? פשוט נפטרו מפס הייצור?

יאיר B

New member
גם המעבדות עברו ללנובו...

אבל השירות נשאר אותו דבר עם אותם אנשים בדיוק. בעיקרון היו ל-IBM רק הפסדים וכאב ראש גדול מנושא המחשבים (הם היו צריכים להתחרות בכל הסיניים למיניהם). באותו זמן של המכירה היו גם דיבורים בשוק על המכירת חטיבת המחשבים של HP (אבל זה כנראה לא יצא לפועל).

למעלה