עזרה ברכישה - J300 VS XMAX250

liorkerbis

New member
עזרה ברכישה - J300 VS XMAX250

שלום לכולם.. אני מעוניין לרכוב כלי חדש מהחברה.
כרגע אני רוכב על ווספה 250, באמת שכלי מתוק אבל היות וזהו כלי הרכב העיקרי שלי..קשה לי איתו ומאוד לא נעים בנסיעה על בין עירוני.

רציתי לשאול את דעתכם על אחד מהכלים הבאים :
J300 - הבנתי שהכלי מבוסס על הקימקו המוצלח וקראתי את הביקורות הבאמת טובות שקיבל -
יתרונות : מנוע ,ABS
חסרונות - עיצוב (יפה אבל פחות יפה מהימהה,לא התרשמתי מאיכות ההרכבה והחוברים כמו שהתרשמתי מהימאהה..) וכמובן תוספת שנתית לביטוח.


האיקמקס החדש לעומתו, אחד הקטנועים היפים שפגשתי,מרשים מאוד,מזכיר נורא את אחיו הגדול (ומתלהב פה אחד שרוכב על ווספה שחורה ,רק כי זה ווספה ורק בגלל העיצוב)

היתרונות : עיצוב,ביטוח זול יותר
חסרונות : אין ABS ומנוע חלש יותר.


במחיר יש 3+ לטובות הקוואסאקי,(יקר יותר)

מספר שאלות : האם נראה לכם ששוה לחכות שתגיע אם בכלל גרסת ABS לימאהה (ל400 יש ובאירופה זה סטנדרט ב250) ?

האם לדעתכם התנהגות המנוע בקוואסקי משמעותית כלכך ששוה את ה1500 ש"ח בשנה?

האם באמת הטיפולים באקסמקס יותר יקרים משמעותית (יש שמועה כזאת שזה כללי יקר לתחזוקה)

כל דבר שיוכל לעזור לי לקבל החלטה - אשמח לשמוע..

תודה ויום טוב!

ליאור
 

barnyrebal

New member
שאלה קשה

הרבה מזה עניין של החלטה כספית,
האם שווה לספוג את תוספת הביטוח (אצלי היא יצאה עוד 1700 ש"ח) כהוצאה שותפת.

אם כן, אז שווה לבדוק 300 אחרים כגון ההונדה פרוזה (האופציה היותר יקרה) לעומת ה DOWNTOWN 300 (האופציה היותר זולה)
אם לא שווה תוספת הביטוח, אז הייתי נשאר על 250.

נקודה נוספת שהייתי שוקל בקפיצת מדרגת ביטוח זה כבר לעבור לכלי של 400.
 

cj2

New member
כשאתה רושם בין עירוני למה אתה מתכוון?

התחלתי לצאת עקב העבודה יותר ויותר לכבישים בין עירוניים,לי אישית 250 לא מספיק.

אני עם נסיון על ימאהה ויכול רק להמליץ. לגביי הטיפולים אני לא נכנס למטרו מעבר למחירים הגבוהים והשירות הידוע שכבר הספקתי לקבל שם.
ישנם מוסכים מורשים שיעשו עבודה על הקטנוע בצורה יותר טובה ובמחיר יותר טוב.

כלי מצויין אמין הימאהה אבל
אם כבר והשקעת ואתה מוציא יותר על ביטוח לך על XMAX 400 אפילו יד ראשונה אם התקציב מוגבל.
 

liorkerbis

New member
חולון-צפון תלאביב/הרצליה.

אני מעוניין בחדש כי אני מעוניין לעשות טרייד על הווספה...כבר מכרתי 2 כלים ואין לי כוח לכאב הראש שכרוך בזה..מעדיף לשלם על כך בטרייד.
לכן אני חושב ש400 הוא אופציה יקרה מידי (43 אלף..14 אלף יותר,לשם השוואה על שלי הציעו 16.5 כשמהחירון 20
)

אני מוכן לשלם קצת יותר עבור הקוואסאקי... אם אכן ההבדל יהיה שווה את זה.. השאלה /התיעעצות שלי פה היא האם ההפרש במחיר ותוספת ביטוח שנתית שווה את זה?
האם כלי בעל נפח גדול יותר הוא בעל אורח חיים ארוך יותר?
 

barnyrebal

New member
ושווה לבדוק בין J300 לבין downtown

לפי הכתבות Downtown הוא בהמה, סחיר ואמין.

קוואסקי אמור להיות יותר מעודן ויותר ספורטיבי.

הקימקו גם יותר זול בכמה אלפיות
 
לך על דאונטאון 300

הייתי במצבך ובהתלבטויותיך ובסוף רכשתי לפני כחודש דאונטאון אחרי כמעט שלוש שנים על איקסאבו ו...זה עולם אחר. יציב יותר. מהיר וחזק הרבה יותר. מצדיק כל שקל בתוספת הביטוח ומכיוון שהוא זול בכ-3000 מהקווסאקי והוא בדיוק אותו קטנוע אז הוא משתלם יותר. לגבי ה-400: אין לי מידה מדוייקת של משקלי ה-400ים בשוק, אבל להערכתי מכיון שהדאונטאון קל מהם בלפחות 20-30 קג, הרי שיחס כ"ס/משקל של הדאונטאון טוב יותר מקטנועי ה-400. נסה אותו. מצד שני, הקווסאקי אכן יותר יפה ו"מותגי" וכיון שאתה בעל וספה אני בהחלט יכול להבין את הרצון שלך ללכת עליו.
 

xfwind

New member
עשית נסיעת מבחן?

הקווא הוא קטנוע ספורטיבי. מווברץ (קצת) מרגע ההתנעה. מיקום הרגליים די קבוע ולא מרווח. והעיצוב לטעמי נפלא. ABS הוא הבדל של חיים ומוות.

לא מכיר את ה-XMAX.

סע ותרגיש מה מרגיש.
 

liorkerbis

New member
היום עשיתי ישיבת מבחן..והחלטתי חד משמעית

הקוואסאקי החדש לא בשבילי..תנוחת הישיבה נמוכה ופשוט לא נוחה לי
מעדיף את המקס החדש שנוח בהרבה על פניו - לי אישית
קוטר הגלגלים במקס גדול יותר שזה תמיד טוב למהמורות בעיר.
 

xfwind

New member


 
למעלה