עזרה בריטלין ..

Riki34

New member
תלוי למי ?

המחיר הוא 11 ש"ח לחברי קופ"ח ו-95 ש"ח !!!! בצורה פרטית במחיר הזה לצערי אני אוותר על הטיפול שהילד באמת זקוק לו

בעלי נוטל ריטאלין

אותה עלות, 11 ש"ח לחפיסה של שלושים כדור (ריטלין רגיל לא SR), אנא בדוק מדוע הכדורים לא מסופסדים עבורך, אולי כי המרשם לא מגיע מרופא קופת חולים, במקרה כזה - אתה יכול לבקש מהרופא הפרטי שמטפל בך לכתוב מכתב לרופא המשפחה, ותוכל להתחיל לקבל מרשם חודשי מרופא המשפחה, כולל הספסוד. בהצלחה.

zivadina

New member
לתמיר

כתבתי פה כבר קודם, שאני אשה מבוגרת...(46) שמשתמשת בריטלין sr ומשלמת עליו 11 ש"ח. אני חברה בכללית, אבל מכיון ששם לא רצו לטפל בי, הלכתי לאבחון מהיר באופן פרטי שכלל בדיקת "טובה" (355 ש"ח) ובדיקת פסיכיאטרית, והיא נתנה לי מירשם לריטלין. אחר כך הלכתי לרופאת המשפחה, והיא ביקשה אישור מהקופה (כי סל הבריאות מכסה ריטלין רק עד גיל 18) וקיבלתי את האישור. אחר כך ביקשתי לעבור לריטלין sr ונתנו לי ללא בעיות. אז, אני אשה ולא נערה, אני בכללית, יש לי ביטוח משלים, ואני משלמת 11 ש"ח על כל הריטלינים. מקוה שזה יעזור לך.

zivadina

New member
ההצעות שלי:

קודם כל תבקש מרופא המשפחה שלך לפנות ל"מהו"ת", שזה הגוף שמאשר אספקת תרופות מיוחדות. לי הם אישרו את הריטלין. שנית, אם יש בעיה, תפנה לדובר קופ"ח של האזור שלך. זה מה שאני עשיתי אחרי שהנוירולוגית של הקופה שלי אמרה לי שבגילי אין מה לעשות. (והוא אמר לי לחזור עם איבחון קביל). שלישית, תוודא שהנוירולוג שאיבחן אותך מוכר ע"י קופ"ח. אני הלכתי לד"ר איריס מנור בקופ"ח כללית "אורלנסקי" בפ"ת, ואם כי הייתי צריכה לשלם כסף על מבחן "טובה" שעברתי שם, המכתב שלה עשה בשבילי את העבודה. רביעית, האם אתה חבר ב"מושלם"? אני כן. אם אתה לא, תברר מה הזכויות שלך. חמישית, אל תוותר. לי אין שום פרוטקציות בקופ"ח, כך שהכל נעשה בדרך ישרה לגמרי, והכל הלך בסדר. חבל על הכסף שלך. הרבה בהצלחה, ואם תיתקע, תחזור לשאול, ונחשוב ביחד על עוד דרך. זיוה

סליחה - יש חוק בישראל

מה זאת אומרת לא חברה בקופת חולים? אני מבקשת שתסבירי את העניין, אין כזה דבר אזרח שלא חבר קופה כלשהיא מאז קיום חוק הבריאות, ומבדיקה שערכתי קופסת ריטאלין ללא סיפסוד עולה 40 ש"ח (בניו פארם ובסופר פארם למשל) גם כשניגשתי לבית מרקחת פרטי עם מרשם רופא פרטי, עלות הכדורים היתה 11 ש"ח לקופסה של שלושים כדורים. כך שמה שתיארת נשמע לי תמוה ביותר. אם יש לך מרשם רופא, המחיר של הריטאלין הוא קבוע ואם אין לך מרשם רופא, אין שום סיבה שתתני לילד שלך ריטאלין.

yomm

New member
זוהי לדעתי מניפולציה

בארצות הברית ידועה התופעה של שימוש בריטלין ללא מרשם רופא לצרכים "אחרים" ,כאמור אין דבר כזה שתושב ישראלי או אפילו ילד לאזרח זר לא זכאי לרופא ,נובע מכך שאולי פשוט לא רושמים לך מרשם (ב-11 שח או ב-95 שח) כי אולי לא אובחנה סיבה לקבל ריטלין באופן מסודר זהו פשוט ניצול של טוב לבם של אנשי הפורום! בברכת בריאות ואורך ימים. אגב נ.ב.: ב USA ריטלין מכונה אצל התלמידים/סטודנטים ויטמין R זו גם הסיבה שרופאים בארץ מתנגדים לפעמים לריטלין מכיון ויש המשתמשים בו כסם לימודים אני מקווה שהתופעה הזאת לא תגיע לארצנו הקטנטונת יש אנשים שבאמת נעזרים בתרופה, דבר כזה יוציא שם רע לריטלין וADD

בלארט

New member
אל תחפשו כלל או אחידות

כי אין. לא רק שיש הבדלים בין הקופות אלא גם בין המחוזות, ככה לפחות טענו בפני במוקד הטלפוני. כמובן שמאחורי הברדק עומד שיקול כספי. קופות החולים נמצאות במצוקה כספית קבועה, וממש אבל ממש לא מפריע להם לגבות כמה שקלים נוספים. לי נאמר למשל (קופ"ח משלים, חיפה) שלסיבסוד זכאים אך ורק בוגרים שלקחו ריטלין לפני גיל 18. בכל אופן בסוף זה הסתדר, אני אפילו לא יודע איך, ואני שומר את החשבונית עם השם של הרוקחת האחראית להראות שאני זכאי למחיר המוזל.

Riki34

New member
עזרה בריטלין ..

שלום מפאת מחירה הגבוה של התרופה ומצבי הכספי הרעוע אני מבקשת עזרה מהורים שסיימו את הטיפול או הפסיקו את הטיפול בתרופה( באיזור חיפה ) מוכנה לשלם חצי מחיר .. אשמח מאוד לעזרה תודה ריקי

yomm

New member
מצורף מאמר קצר בCNN

http://www.cnn.com/2001/HEALTH/children/01/08/college.ritalin/ הנה הקשור

b9625213

New member
,תרופה מחיר

אני לא מבינה את הפירוש מחירה הגבוה של התרופה אני בקופת חולים מאוחדת ומשלמת עבור התרופה 30 כדורים 11 ש"ח . באיזה קופת חולים את באם לא ממנים לך בקופה שלך כדאי שתחליפי קופה .(אני מהמרכז) בברכה מלי

Riki34

New member
מחיר גבוה ..

היי מלי מאחר ואנני חברת קופה ( סיפור ארוך ..) דורשים ממני 95 ש"ח עבור קופסא של 30 כדורים לצערי,עבורי זה סכום גבוה מאוד .

דליה.ד

New member
שלום ריקי!

אני מצטערת לשמוע שהתרופה יקרה לך, אין לי מושג כמה היא עולה, כי אני קיבוצניקית ואצלינו כל הוצאות הבריאות חלות על המרפאה (אפילו כולל הנסיעה לרופא). מצד שני אני חושבת שזה לא חוקי להעביר תרופה באופן פרטי מאדם לאדם, כי מנין לי לדעת שזה לא מנוצל לרעה...ואני באמת לא יודעת, אולי באמתאת זקוקה לסיוע בתחום.... אבל זה עדין לא תקין בעיני,לפחות!

Riki34

New member
גם לשלם פי 10 לא תקין ..

הי דליה אכן יש הגיון בדבריך ,אך גם לשלם על התרופה כמעט פי 10 ממחירה הרגיל אני חושבת שגם זה לא תקין ולא צודק , נעזרתי עד כה בשכנה/חברה שהפסיקה את הטיפול בתרופה בהוראת רופא כחוות דעת שניה בכל אופן, אני אשמח להמשיך לו את הטיפול במחירים שאני אוכל לעמוד בהם .

פרג

New member
המחיר בהחלט בשחקים אבל..

בחו"ל יקירתי אני קונה אחת לחודשיים 60 כדורים ב15 ש"ח לא יותר וזה כי אני חברה קופ"ח עם כל הכבוד לביטוח - לא הבנתי למה לשלם פרטי. בשבילך התקשרתי ל4 בתי מרקחת בירושלים אכן כך 1 ש"ח לכל כדור עם מרשם רופא. בהצלחה.

זהבה נ

New member
ריקי שלום לך וברוכה הבאה, אולי...

במקום לנסות להסתדר בצורה לא חוקית להגיע לתרופה, ננסה לעזור לך בנושא ביטוח הבריאות, על פי הידע שלי אין דבר כזה להיות ללא קופת חולים, ללא ביטוח בריאות. היום עם החלת "חוק ביטוח בריאות ממלכתי" ניתן לעזור לכם בנושא, יש ארגון שנקרא "צב"י - צרכני בריאות ישראל" ניתן לפנות ולקבל את עזרתם בכדי שהילד שלך יקבל בצורה מסודרת את הטיפול לו הוא זקוק. אשמח לעזור לך, זהבה נ זכויות הורים פורום "ADHD לקויות וזכויות"

למעלה