עזרה בקשר לצב

mongol21

New member
עזרה בקשר לצב

לא מזמן שאלתי בקשר לאחד הצבים והיום אני שואל בקשר לצב אחר יש לי צב שרוב הזמן הוא שוכב עם הראש למטה זה מאוד בתקופה האחרונה ורק שאני מאכיל הוא עולה לאכול רוב הזמן הוא שוכב עם הראש למטה מתחת לאבן ועניים סגורות הוא נראה חלש ליד הצבים האחרים הוא אוכל טוב סגרתי תחימום הבעה לא נפתרה נסיתי להדליק שוב גם לא עוזר למישהו יש מושג?

dreaming h

New member
אני מניחה

שאנחנו מדברים על אדום אוזן? אם כך, כמה שאלות: העיניים סגורות ונפוחות? הגפיים מתוחות במרבית הזמן? הוא ממעט לנוע? יש מנורת UV באקווריום? מה גודל האקווריום? כמה צבים יש בו? מה הם אוכלים? כמה זמן הם אצלך? האם צפית בהתנהגות כזו אצל צב אחר אצלך בעבר? מכאן נראה

mongol21

New member
-------

שאנחנו מדברים על אדום אוזן? נכון העיניים סגורות ונפוחות? כן קצת אם אני לא טועה הגפיים מתוחות במרבית הזמן? אין לי מושג אם זה ככה הוא ממעט לנוע? רוב הזמן הוא שוכב ורק שיש אוכל הוא קם הוא היה בסדר בחורף מנורת uv לא חושב שיש למרות שיש לי אולטרה סגולה כזו שקניתי במיוחד ועדיין לא פתחתי אותה הם אצלי 7 שנים ויש 4 צבי אדום אוזן ואחד צב ביצות מצוי כן ציפיתי אבל זה היה בחורף וכל פעם שפתחתי לו תחימום הוא חזר למיטבו וגודל האקווריום בערך 40 ס"מ אבל הצבים קטנים מאוד יחסית כי הם התרגלו לגודל.

naja

New member
קרוב לודאי מחסור בשמש.

או מחסור בחשיפה למנורת UV. במה אתה מאכיל אותם?

mongol21

New member
במבות ירוקות כאלה

ובאמת הטרריום שלהם קצת רחוק מהשמש

naja

New member
../images/Emo4.gif "במבות ירוקות כאלה"?

אני חושב שזה ממש מצער, ואפילו גובל בהתעללות, שאתה מגדל בע"ח בלי שתבדוק מה התנאים הבסיסים שהוא צריך ומה התזונה הנכונה שמגיעה לו.

mongol21

New member
למה?

קניתי את זה אצל מוכר החיות הוא אמר שזה הכי בריא

orisegal

New member
דחוף לוטרינר בבקשה

נשמע כמו מחסור חמור מאוד בסידן ומקומו של צב הביצות המצוי הוא בטבע לידיעתך. בהצלחה.

mongol21

New member
נכון

ומקומו של האדום אוזן גם בטבע את המצוי הביאו לי כך שזה לא שאני לקחתי אותו ממקום גידולו הטבעי ובקשר לצב אני ילך היום לקנות להם מזון חדש אם אתם אומרים זה המזון שבעל החנות אמר שהכי טוב לצבים יש וטימינים וכ'ו איך אני יביא לו סידן?

naja

New member
אל תקנה מזון חדש.

המזונות המוכנים שמוכרים בחנויות אינם תזונה נכונה. פשוט תעשה חיפוש באינטרנט עד שתמצא דפי מידע שבהם מפורטת הדיאטה הרצויה לצבי ביצה ותן להם מה שרשום שם. לגבי צב הביצה הישראלי-זה שלא אתה לקחת אותו מהטבע, עדיין לא נותן לך את הזכות לגדל אותו. הוא היה ונשאר חיה מוגנת וזה בניגוד לצבגונים אדומי האוזן, שמקומם אינו בטבע.

mongol21

New member
אני יודע

זה לא אשמתי אני לא עשיתי את הפשע,(שזה גובל במאסר של 3 שנים או יותר) אם הייתי יודע איפה בדיוק הבן אדם שהביא תפס אותו הייתי מחזיר אותו. אם אני ישים להם דגי זהב הם מלאי שומן אז לא כדי עדיף לשם להם ירקות אזה לדוגמא טובים בשבילם? שם לב אם אני ישים אותם ליד השמש יש לי מקום טוב בשבילם עדיף מהמנורת הuv? או שיש לי מנורת אולטרה ג'י מה עדיף

BabaGee

New member
אין כבר כח לתירוצים המגוחכים האלה

אז מה אם לא אתה תפסת אותו ?? לא רק התפיסה שלהם אסורה אלא גם ההחזקה שלהם ! כלומר גם אתה מבצע פשע (אני משתמש במילים שלך) אין לי מושג איפה אתה גר לכן אני לא יכול להמליץ לך על מקום שחרור באיזור שלך אבל לא ממש בעיה לברר איפה באיזור שלך יש אוכלוסיה של הצבים האלה.

mongol21

New member
בסדר

אני ישחרר אותו השבוע, פשוט אני גר באזור בחולון אזה נהר לשם אותו? ואזה ירקות טובים לצבים אם אני יזיז אותם ליד החלון ויגדל שם גם עצות מהמים זה טוב?

mongol21

New member
ורק רציתי להוסיף

שאני מאכיל אותם יום יום ככה שאפילו יש להם קצת שומן לצערי אולי זה מזה?

dreaming h

New member
בנוגע לשחרור

אוכלוסיה של צבי ביצות ניתן למצוא היום כמעט בכל שלולית שמחזיקה יותר מכמה ימים. טוב, לא ממש שלולית, אבל מאגרי מים וביוב יכולים לספק צבי ביצות. גם באזורים עירוניים. אם אתה באמת מתכוון לשחרר אותו, אתה מוזמן לפנות אליי במסר, ונמצא פתרון לעניין.

mongol21

New member
אין לי כוונה לשחרר אותו בביוב

שיזיק לו או במקומות פה באזור כאלה שבו יכולים להרים אותו מחדש? אם לשחרר אז בנחל לדעתי לא? יש לך מושג בקשר למזון לצבגונים? כי כבר שיגעתי אותכם בשאלה ולא קיבלתי תשובה אזה ירקות מזינים וטובים מותר להם? אני מפחד לשם להם סתם ירק

dreaming h

New member
מי אמר שביוב יזיק לו?

צבי ביצות חיים בכל מיני מקורות מים. לגבי ירקות לצבגונים, צבגונים הם טורפים וניזונים מבשר בעיקר. גדים, שרימפסים וכו'. אל תתעלם מהעצות שקיבלת כאן, כפי שהפנה אותך naja לאינטרנט לקרוא קצת. מומלץ בחום!

למעלה