עזרה בקשר לסיפור

המרחפת

New member
עזרה בקשר לסיפור

שלום לכן. אמנם השאלה שלי היא על בת חמש וחצי, אבל מניחה שאתן אמהות גם לילדים בגיל הזה... השכנה שלי עולה לכיתה א', ואני רוצה לתת לה ספרון מלווה בתמונות שצילמתי כשהייתה בת 3. הבקשה העיקרית שלי אליכן- האם הרמה של הכתיבה לא ילדותית מדי לגילה? ואם כן, כיצד אפשר לשפר? הנה המשפטים שיוצמדו לתמונות. תודה מראש למי שתענה ותעזור... נועם שלום עוד כמה שבועות תלכי לכיתה א', ותלמדי כל מיני דברים. אחד הדברים היותר מעניינים שתלמדי הוא לקרוא סיפורים. עכשיו את כבר יודעת כמה מילים, וגם לכתוב. אז הנה סיפור אחד קצר- נועם הולכת לגן. כשהיית בת שנתיים וחצי הייתי לוקחת אותך לגן בבוקר, כי אמא תהילה הייתה יוצאת מהבית מוקדם. פעם אחת, כשהיית בת שלוש, הבאתי מצלמה וצילמתי אותך מתכוננת לבוקר בגן. אני הייתי באה מוקדם בבוקר, נכנסת לחדר שלך ורואה שאת ישנה. רציתי שתשני עוד כמה דקות, אז בינתיים הלכתי למטבח, והכנתי לך שוקו חם ועוגיות. כשהשוקו היה מוכן, הייתי מעירה אותך. כבר אז מאד אהבת לישון, והיה קשה להעיר אותך בבוקר. כשסוף סוף התעוררת, הלכת לספה בסלון לאכול את השוקו והעוגיות שהכנתי לפני כמה דפים. היום הספה הזו כבר לא נמצאת- יש ספה חדשה. ומה זה על האף שלך? פירור של עוגיה. היית רואה טלוויזיה ומשחקת במשחקים, ואני הייתי מנסה לשכנע אותך ללכת לצחצח שיניים. אבל את לא הסכמת- רצית להמשיך לשחק. כשסוף סוף הסכמת ללכת לשירותים, היית מספרת לי סיפורים. הרי המקום הכי מוצלח למחשבה הוא השירותים! אחרי השירותים שוטפים ידיים ומצחצחים שיניים. בגלל שהשעה הייתה מאד מוקדמת וגם אני רק התעוררתי, היינו מצחצחות שיניים ביחד. ובסוף- להתלבש. אי אפשר ללכת לגן בפיג'מה. כשהיית מוכנה ולבושה כיבית את הטלוויזיה (לבד) והיינו יוצאות לגן של ויקי. בדרך תמיד ראינו דברים מעניינים- כלבים, חתולים, פרחים כתומים ואת הילדים של בית ספר התבור. פעם מזמן אני לקחתי אותך לגן של ויקי. אבל זה היה מזמן. עכשיו, את עולה לכיתה א', ואני מאחלת לך בהצלחה! עדי.

לאה_מ

New member
מקסים-מקסים-מקסים!../images/Emo23.gif

אני כבר מצטערת שאני לא נועם

המרחפת

New member
תודה לכולכן על התגובות החמות

זה בהחלט מעודד אותי להמשיך בהכנת המתנה, אך... האם יש למישהי הערות על התוכן? צורת הכתיבה? וגם- האם יש מישהי שיודעת לנקד? אני למדתי לקרוא בלי ניקוד, ובהתאם, בקושי יודעת איך לנקד את הסיפור...

צימעס

New member
לנקד היא עבודה קשה...

את יכולה להעזר במילון (אבל זה אולי לא מספיק). נדמה לי שיש תכנות ניקוד ברשת, אבל גם נדמה לי שהחינמיות לא בהכרח מדויקות. יש תוכנה טובה - דגש - (היא מעבד תמלילים) שגם יודעת לנקד, אך היא יקרה, ומחירה לא מצדיק לעבודה אחת. אולי מישהו שיש לו התוכנה ירצה לעזור לך. גם שם, אבל - צריך לדעת לנקד לפחות קצת (או מילון), כי הוא מציע לך כמה אפשרויות לכל מילה, ואת צריכה לבחור את המתאימה מבחינת המשמעות. עברית קשה שפה.

לא יזיק קצת שיפור הסגנון, למשל

במקום "עוד כמה שבועות" צריך להיות "בעוד כמה שבועות". במקום "פעם מזמן" צריך להיות "פעם,מזמן," ויש עוד, כמובן. מקווה שזה סוג ההערות שחיפשת, ושאני לא מעליבה.

המתחיל במצווה אומרים לו גמור../images/Emo13.gif

עוד כמה שבועות תלכי(תחלי ללמוד בכתה א') לכיתה א', ותלמדי כל מיני דברים (דברים רבים). אחד הדברים היותר מעניינים (הדבר המעניין ביותר) שתלמדי הוא לקרוא סיפורים. עכשיו את כבר יודעת (לקרוא) כמה מילים, וגם לכתוב. אז הנה סיפור אחד קצר-:)) נועם הולכת לגן כשהיית בת שנתיים וחצי הייתי לוקחת (לקחתי) אותך לגן בבוקר, כי אמא תהילה הייתה יוצאת (יצאה) מהבית מוקדם. פעם ****, כשהיית בת שלוש, הבאתי מצלמה וצילמתי אותך מתכוננת לבוקר בגן (בבוקר לגן). אני הייתי באה (באתי) מוקדם בבוקר, נכנסת(י) לחדר שלך ורואה (וראיתי) שאת ישנה. רציתי שתשני עוד כמה דקות, אז בינתיים הלכתי למטבח, והכנתי לך שוקו חם ועוגיות. כשהשוקו היה מוכן, הייתי מעירה (הערתי) אותך. כבר אז מאד אהבת לישון, והיה קשה (וקשה היה) להעיר אותך בבוקר. כשסוף סוף התעוררת (כשהתעוררת לבסוף), הלכת ל(לשבת על ה)ספה בסלון לאכול את השוקו והעוגיות שהכנתי לפני כמה דפים (דפים??). היום הספה הזו כבר לא נמצאת- יש ספה חדשה. ומה זה על האף שלך? פירור של עוגיה. היית רואה (ראית) טלוויזיה ומשחקת במשחקים, ואני הייתי מנסה לשכנע אותך ללכת לצחצח שיניים. אבל את לא הסכמת- רצית להמשיך לשחק. כשסוף סוף הסכמת ללכת לשירותים, היית מספרת לי סיפורים. הרי המקום הכי מוצלח למחשבה הוא השירותים! אחרי ה(ביקור ב)שירותים(,) שוטפים ידיים ומצחצחים שיניים. בגלל שהשעה הייתה מאד מוקדמת(,) וגם אני רק התעוררתי, היינו מצחצחות שיניים ביחד(יחדיו). ו(ל)בסוף- להתלבש. אי אפשר ללכת לגן בפיג'מה. כשהיית מוכנה ולבושה כיבית את הטלוויזיה (לבד)(בעצמך)(,) והיינו יוצאות לגן של ויקי. בדרך תמיד ראינו דברים מעניינים- כלבים, חתולים, פרחים כתומים ואת הילדים של בית ספר ה"תבור". פעם(,) מזמן(")(לפני זמן רב)**** לקחתי אותך לגן של ויקי. אבל זה היה מזמן. עכשיו(כעת), את עולה לכיתה א', ואני מאחלת לך בהצלחה! עדי.

המרחפת

New member
אכן אחד הדברים שחיפשתי

אך... בכוונה כתבתי בלשון עבר- התמונות (והסיפור) צולמו לפני יותר משנתיים. האם התיקונים שלך הם מבחינה דיקדוקית, או שחשבת שיותר נכון לספר בגוף שאת בחרת?

התפספס לי קטע:

היית רואה (ראית) טלוויזיה ומשחקת (ושיחקת) במשחקים, ואני הייתי מנסה (ניסיתי) לשכנע אותך **** לצחצח שיניים. אבל את לא הסכמת- רצית להמשיך לשחק. לא שיניתי גוף או זמן: זה נשאר גוף ראשון וזמן עבר. ראיתי שיש בתפוז פורום עריכה ותרגום. אולי שם יוכלו לייעץ לך במקצועיות.

שרוֹן

New member
נשמע ש"הייתי לוקחת" וכל השאר,

נותנים תחושה שהיה מדובר על תקופה ו"לקחתי" נשמע כמו בוקר חד פעמי. גם נשמע ש"עכשיו" יותר מידי וקרוב לילדה בת 6 מאשר "כעת". אני דווקא מחבבת את הנוסח כמו שהוא. הפסיקים, מאידך, בהחלט במקומם...

למעלה