עזרה בקשר ללימודים

v i o L e T

New member
עזרה בקשר ללימודים

שלום! השתחררתי מצה"ל לפני יותר מחצי שנה ואני מתחילה לחשוב על כיוון ללימודים. הבעיה שזה ממש מבלבל! וקשה לעשות את ההחלטה כשאין כל כך הרבה מידע על מקצועות מסוימים... אני ממש נמשכת לכיוון של אמניות/עיצוב (למדתי גם בתיכון במגמה) אבל אני רוצה לעסוק בעבודה רצינית ולא סתם להיות איזו מעצבת אלבומי תמונות או משהו בסגנון.. השאלה אם יש עבודות מעניינות בתחום הזה שהם גם רציניות ושיש בהם ביקוש לעבודה. כי לעשות תואר ואז לא לעסוק בזה, זה נראה לי בזבוז. ההורים גם לא ממש יודעים מה לייאץ לי. כמובן שהם אומרים "תלמדי משפטים" ושגם אם לא אעסוק במשפטים זה פותח הרבה דלתות. השאלה איזה דלתות? ואם עושים תואר אז זה לא ממש טיפשי לא לעסוק בו? וגם אחרי שאני באמת אבחר מקצוע איך בוחרים איפה?? בקיצור אני ממש מבולבלת. מישהו יכול לעזור לי ? לתת לי טיפ? מישהו במצב שלי?

Haunted

New member
זה תלוי רק בך

אני חושב שלעסוק במשהו רק בגלל שיש לו "שוק" זה טפשי מאוד. יש לי המון חברים שהלכו ללמוד רפואה ומשפטים, מקצועות שלכאורה מרוויחים בהם הרבה, אבל שונאים את העבודה שלהם. תלכי ללמוד מקצוע שאת אוהבת ושמעניין אותך. לגבי מה ללמוד קשה לייעץ לך, כי רק את יודעת את זה.

benya33

New member
טיפים

היי תוכלי לראות ב afterarmy חיילים משוחררים הרבה חומר על הרבה מקצועות - מה זה אומר? איזו עבודה? וכו'.... חוץ מזה תוכלי להזמין ידיעונים בלימודים חינם שיעזרו לך בהחלטה ולהתייעץ גם שם בפורום - הכל בשבילך.... בהצלחה!!

spm25

New member
מה עם כל המסביב?

פסיכומטרי? בגרויות ? ממוצע? א כבר אחרי כל זה וכל מה שנשאר לך זה להחליט מה ללמוד?

למעלה