עזרה בקשה!!!

עזרה בקשה!!!

מחר אני צריכה להגיע בבוקר מבאר שבע לרמת אביב ליום אימוץ. יש לי כמה שאלות. רמת אביב הכוונה לרמת אביב ג' שבתוך תל אביב נכון? אין עיר שנקראת ככה או משהו? שאלה שניה זה אולי מישהו במקרה יודע את הכתובת של היום אימוץ ועוד שאלה איך מגיעים לשם מכיוון דרום. תודה רבה!!!

asaf2000

New member
תשובה

רמת אביב מחולקת לשלושה חלקים מדרום לצפון: רמת אביב א' (הישנה), רמת אביב ב' (נוה אביבים) ורמת אביב ג'. מפאת גודלן של השכונות והפירסום שלהן הן אמנם לא עיר אחרת אבל אומרים "אני גר ברמת אביב" ולא אומרים "אני גר ברמת אביב בתל אביב"... איך מגיעים? משום-מה SOS חיות מסתירה את המיקום המדויק וניתן לקבלו רק בטלפון...בכל אופן: נוסעים על כביש אשדוד-ת"א, במחלף גנות יוצאים בפניה לתל אביב ומתחברים לכביש איילון צפון, יוצאים במחלף קק"ל ופונים ברמזור שמאלה וממשיכים ישר אל תוך רמת אביב באיזור האוניברסיטה (נוה אביבים). אחרי הפניה שמאלה במחלף קק"ל, ברמזור השלישי אם פונים ימינה זה לרמת אביב ג', שמאלה זה לרמת אביב הישנה וישר זה לנוה אביבים.

asaf2000

New member
לא...

עד כמה שידוע לי ב' זה מה שמכונה "נוה אביבים", רמת אביב החדשה היא בגלל בצד השני של דרך נמיר.

תוכון1

New member
נכון

רמת אביב למעשה מחולקת אף ל-4 חלקים- בדרום כל השכונה הגדולה שנמצא ליד מוזיאון ארץ ישראל נמצאת רמת אביב א' שהיא רמת אביב הישנה ובה נמצא גם קניון אביב. השכונה נבנתה בשנות ה-60 בערך ורצוי לציין שהסטיגמה 'רמת אביב המפוארת' לא ממש עובדת כאן כי רמת אביב הישנה היא מאד ישנה והיא מכוערת מאד. צפונה יותר זה רמת אביב ב' ששם נמצא גם ה-sos במרכז המסחרי ברח' טאגור. השכונה נבנתה ברובה סביב שנות ה-70 ויש בניינים חדשים ויפים לעומת ישנים ומכוערים. צפונה עוד יותר מעבר לכביש קק"ל זו רמת אביב ג' שזו שכונה מאד יפה. ומערבה מרמת אביב ג' זה רמת אביב החדשה שזה גם מקום יפה...

מעוז אביב

'רמת אביב הישנה' כבר מזמן לא נחשבת סמל ליוקרה, וכל סוג של עושר שמועתק לה הוא לא יותר מסטיגמה קנטרנית ונבובה. מה שכן, היא בכל זאת מקום מושבו של המעמד הבינוני - גבוה. האם 'מעוז אביב' הוא שם לרמת אביב הישנה, או שמא הוספתי לכם עוד חלק לפאזל של רמת אביב?

תוכון1

New member
הוספת עוד חלק לפאזל של רמת אביב../images/Emo3.gif

מעוז אביב בכלל נמצאת ברובע צפון מזרח [רמת אביב ברובע צפון מערב]. זו השכונה שנמצאת ממש צמוד ללונה פארק, וגם זו שכונה מכוערת מאד...

לא הייתי אומר 'מכוערת מאוד'...

היא עדיין ירוקה ומשופצת ובשביל לקנות דירה שם צריך להיות בעל אמצעים. גם היא מקום מושבו של המעמד הבינוני גבוה. אגב, בדקתי... וזה לא חלק מרמת אביב... חלק מהאנשים משייכים אותה לשם משום שאינם בקיאים בת"א. רמת אביב, כפי שציינת, מורכבת מ4 חלקים, ואינה ביטוי לצפון תל אביב.

danezeq

Member
היא מכוערת?

טוב, הבלוקים כאן מכוערים. אבל זה בגלל שאין חוקים במדינה הזאת. אז אין בלוק יפה בארץ. כל אחד משנה את גודל החלון ושם מדחס של מזגן בחוץ - איך בלוק יראה יפה? שר הפנים שם זין, אין אכיפה, ידיי העירייה כבולות - והעם שותק.

תוכון1

New member
לדעתי מעוז אביב מכוערת

שכונת מבני רכבת ישנים וזהו..אפשר למצוא את זה כמעט בכל מקום. אבל עד כמה שהיא מכוערת, יש שכונות רבות בכל הארץ [וגם בתל אביב] שדורשות יותר יחס מאשר מעוז אביב.

danezeq

Member
מעוז אביב רחוקה משם מזרחה

מעבר לפסי הרכבת. אני גר בשכונה הקטנה הזאת

אחלה מקום:)

והאמת שגם יפה מאוד לדעתי, לא אמרתי שזה איזור מכוער. חוסר הסימטריה קיים בכל העולם באשר לבניה... וודאי שאפשר לאכוף את זה, אבל את הפוליטיקאים, כפי שאמרת...זה ממש לא מעניין.

אני גם תושבת מעוז אביב

מה שאני יכולה להגיד לכם שהמייה כאן נורא נורא יקרה אני תושבת באר שבע לשעבר אז אני לא רגלה למחייה כאן מה עוד שאני חולה על השקט שבשגונה הזאת ולא כמו בכל תל אביב עם הראש והכול...יש שקט

למעלה