עזרה בקנייה

odedbarak

New member
עזרה בקנייה

אולי תגידו לי איך כולם מביאים מארה"ב מכשירים בקלות כל כך האם משלוח דרך ups או dhl משתלם ואין בעייה עם מכס? שאלה נוספת לרוני וכל העוסקים בדבר הבנתי ש 1940 מאד מומלץ ו 2210 אף יותר אך לא הבנתי כל כך את ההבדל ביניהם ודי עברתי על הפורום נאמר שההבדל הוא בחריץ לcf אבל לא הבנתי מה חיוני בזה אילו תוספות ניתן לקבל רק בcf שלא ניתן לקבל ב sd וכגינם שווה לעבור ל2210 שהינו יותר יקר ויותר מסורבל או עבה...?

odedbarak

New member
שאלה נוספת...

בדקתי קצת על palm tangsten e (סליחה אם טעיתי באיות) האם אינו מקבילה ראוייה ל 1930 או 1940

odedbarak

New member
שאלה נוספת אחרונה

אם עדיין אסור לייבא ארצה מכשירים בטכנולוגית השן הכחולה (קראתי בהנדי) אז למה בעצם זה טוב יש לזה כרגע שימוש בארץ? האם באפשרותי להשתמש בזה בחיבור לאינטרנט בעזרת מכשיר סלולרי אם כן איך ואיזה מכשיר בדיוק?

2cookie

New member
1. ההבדלים המשמעותיים בין השניים

הם הגודל, חריץ הCF, מעבד מהיר יותר ב2210 וגם יותר זיכרון. 2. כבר לא שווה להביא מאמריקה לאור ירידת המחירים בארץ ועלות התמיכה העברית, ולכן לא ארחיב על זה. 3. זה בדיוק מה שבלוטות' (שן כחולה) מאפשרת, תקשורת בין הPDA לסלולארי. כל מכשיר שתומך בבלוטות' יעבוד פרט למכשירי סוניאריקסון מסויימים שנחסמים. אם חשוב לך BT בטלפון האופציות הן נוקיה 7650 (שפותחים בו את הBT בקלות) או 6310I (שצריך כבל בשביל לפתוח אותו.) מקווה שעזרתי.

2cookie

New member
לא ראוי בכלל.

TE, למרות המפרט המפתה שלו, זה למי שמחפש להיכנס לעולם הפאלם אבל רוצה גם מולטימדיה.ה2210 מכשיר ברמה הרבה יותר גבוהה. ולמרות הרזולוציה הגבוהה של הTE, זה לא יעיל לאנשים מסויימים, בגלל ש: סרטים אי אפשר לראות לרוחב כמו בPPC, הרבה גודל מסך מתבזבז והמסך קטן יותר פיזית. מי שמעדיף מקלדת וירטואלית על גרפיטי (אני למשל..) יימצא שבעבודה עם המקלדת שטח המסך הפנוי הנותר לך הוא רק 180*320, לא בעיה עם ה320, ה180 מציק. פאלם חוזרת אחורה בזמן, אחרי שהשתמשה במעבדי 144MHZ של טקסס אינסטרומנטס במקום באקס סקייל של אינטל, היא חוזרת להשתמש במעבדים אפילו איטיים יותר, 126 MHZ. אמנם עכשיו זה לא משמעותי, אבל אם יצוץ שדרג לOS6 שיתמוך במולטיטאסקינג, המעבד לא יעמוד בזה, גם לא הסוללה.... בקיצור, עדיף PPC.

ron20

New member
בנוסף לדבריו הנכונים של קוקי

מעט מידע נוסף, עיקר ההבדלים בין 2210 ל 1940 זה ה CF אבל עצם העניין הוא שב 2210 ה CF מגיע כתוספת כלומר יש שני חריצי הרחבה שפותחים יותר אופציות (זכרון + Wi-Fi לדוגמא) היום מתחילים לצאת כרטיסים משולבים כלומר זיכרון + Wi-fi בכרטיס אחד , אבל עדיין שתי אופציות הרחבה זה נחמד. בכל זאת נסביר על CF - SD יתרונות ה SD: קטן, קל, ניתן לנעילה (אבטחה) יתרונות ה CF: זול יותר, נפוץ יותר, תמיד מקדים את ב SD בכל שחרור מוצר חדש (יותר גדול - יותר קל לפתח) -------- לסיכום, ה 1940 מכשיר טוב מאד ואם הוא מתאים לך, אתה יכול ללכת עליו בלב שלם, אם אתה יודע על אפשרויות הרחבה שאתה רוצה ויש רק ב CF "תתמתח" ל 22XX , אגב שנייהם לא תומכים בשרוולים אז הרחבה "רצינית" זה כבר מכשירים אחרים.

odedbarak

New member
קודם כל תודה

על התגובה המהירה משניכם נותר לי עדיין סימן שאלה לגבי האיסור על השן הכחולה בארץ - למה אם מישהו יודע ואם אין זה משפיע בכל זאת או איך האיסור כן משפיע כי הרי ידוע שזורמים לישראל מכשירים מבחוץ... שנית שאלה לקוקי או למי שיודע: למה לקנות בארץ כאשר הפירסומים על ה1930 זה מעל 2000 ש"ח ובחול ה 1940 זה 270 דולר שזה 1200 ש"ח + 350 לעברית סה"כ 1550 שאלה אחרונה לרוני: האם בקניית 1940 ולא 22XX אני חוסם עצמי באופן מוחלט מאופצייה מסויימת כי הרי בסופו של דבר ה sd מתפתח אחרי הcf והיכולות יהיו קיימות גם בזה לא?

ron20

New member
../images/Emo26.gif

השן הכחולה אמורה להיות מאושרת בסוף החודש, עד היום התאפשר יבוא מסודר של מכשירים (בעיקר סלולר) לאחר נעילת יכולות ה BT ע"י היבואן. קח בחשבון שלמכשיר שנקנה בחו"ל נדרש לרכוש עברית בנפרד, לא תמיד היצרן נותן אחריות גלובלית - ולכן לא תמיד זה כדאי, היום כאשר ה BT לא ממוסד יבואנים קטנים מנסים לנצל את הואקום ולהרויח יותר. לעניין ה 1940 / 2210: בראייה לעתיד נראה שלא, אבל אני שוב אומר זה לא העניין ... העניין הוא שב 2210 יש CF בנוסף ל SD ולא במקומו וזה הבדל ... נסה לחשוב אילו אופציות הרחבה יהיו רלוונטיות לגביך.

odedbarak

New member
אז מה עוזר ה"בנוסף" הזה?

אולי תוכל לפרט אילו אופציות הרחבה קיימות היום ואילו אתה סובר שיהיו אני חושב שאני אפילו לא מודע לאופציות הללו ולכן אני לא יכול להחליט אם כדאי לי לקנות את ה 22XX או לא לדוגמא הבנתי שאחת ההרחבות זה למצלמה דיגיטלית - זה ממש לא נחוץ לי כי יש לי 2 מצלמות דיגיטליות ואחת מהן די חדשה ומעולה... שנית, האם את המכשיר שלך ה2210 קנית בארץ בכל זאת זה הפרש של 800-1000 ש"ח (כללתי את העברית כבר בחישוב) איך אני בודק על האחריות הגלובלית שאתה מדבר עליה? ואם אתה אומר שיבואנים קטנים מנצלים זאת הרי שכן כדאי לקנות בחול אז אני מבולבל - תסלח לי... !!!!!!! שלישית אולי מישהו יכול לתרום מידע לגבי מקומות קנייה בקנדה וגם בארה"ב אם מכיר.

ron20

New member
אז ככה ...

1. ה"בנוסף" עוזר במידה ובא לך גם להרחיב זיכרון SD וגם לשים GPS CF או גם לשים GPS CF וגם לשים SD Wi-Fi וכו... יש שני חריצי הרחבה וזה פותח יותר אפשרויות (לא בטוח שזה רלוונטי לגביך ולכן יכול להיות שזה לא שווה את תוםפת התשלום והנפח) 2. ל HP אחריות גלובלית כלומר תוכל לקבל שרות בכל מקום בעולם בו יש מוקד שרות ללא תלות בארץ רכישת המכשיר. 3. ברגע שיתאפשר יבוא סדיר של מכשירים תומכי BT נראה לי שהמחירים ירדו מעט (אבל ממש מעט, לא בטוח ששוה להמתין זה יכול לקחת זמן)

למעלה