עזרה בצריכת חשמל

man24

New member
עזרה בצריכת חשמל

שלום, יש לי מחשב dell 1520 חדש... שאלתי היא לגבי צריכת החשמל. בהגדרות של הצריכה אני רואה כי הזמנים הם קצרים מדי לטעמי. לדוגמא: מסך נכבה אחרי 5 דק' ללא שימוש או מערכת נכבית לאחר 15 דק'... רציתי לוודא מה הממוצע של הזמנים שכדאי לשנות ? מה כדאי ומה מומלץ? או כל עצה אחרת.... תודה רבה....:)

ש.פ.ד

New member
כל אחד והנוחות האישית שלו ../images/Emo39.gif

בעבודה עם חיבור לחשמל כל ההגדרות שלי מכוונות ל- Never. בעבודה על סוללה אני משתמש בהגדרות הבאות: כיבוי מסך - 5 דק'. מדובר בצרכן החשמל הגדול ביותר, ומצד שני, הרכיב אותו המחשב מדליק מחדש בזמן הקצר ביותר - שיכבה! כיבוי דיסק - 15 דק'. לוקח למחשב קצת יותר זמן להעיר אותו, ומאידך, כשהוא לא בשימוש ממילא הוא לא צורך הרבה חשמל. System Standby לאחר 15 דק' (קצת מיתר את כיבוי הדיסק). אם המחשב לא עובד 15 דק', משמע הוא יכול לנמנם קצת. חבל על הסוללה. Hibernate לאחר שעה. בפועל הכוונה היא שהמחשב יכנס למצב זה רק ידנית על-ידי. לכאורה זהוא המצב החסכוני ביותר בצריכת חשמל, אבל בפועל הכניסה ל'תרדמת' ובעיקר היציאה ממצב זה צורכים הרבה חשמל, כך שרצוי להשתמש במצב זה רק אם באמת לא צריכים את המחשב לפרק זמן משמעותי. אלו ההגדרות העובדות עבורי. כאמור - יכול מאוד להיות שעבורך יהיו הגדרות אחרות נוחות יותר.

bar666xp

New member
זה באמת כל אחד ומה שנוח לו...

לא לשכוח זה קורה אחרי שומר המסך אם הוא פעיל... כלומר אם שומר מסך מוגדר לעבוד אחרי 5 דקות... רק אחרי שהשומר מסך עובד 5כ דקות במקרה שבתמונה הHDD והמסך יכבו.

ש.פ.ד

New member
שכחתי את שומר המסך

אצלי הוא פשוט מנוטרל. אם אני מנסה לחסוך בסוללה, בוודאי שלא אבזבז אותה על שומר מסך

למעלה