עזרה בצילום

Dafi the Mighty

New member
עזרה בצילום

אם אני רוצה לאפיין בסרט דמות שמרגישה מצוקה כי היא לא מצליחה לכתוב תסריט (ריקה, חסרת מוזה... וכו')- יש למישהו רעיונות איך לעשות את זה? באיזה שוטים להשתמש? איך להשתמש במצלמה כחלק מהבעת הרגשות?

OrlyNL

New member
צילום רגשות

כמובן שזה תלוי בכשרון המשחק של השחקן/ית, אבל אם את רוצה להדגיש את הרגש או את הבעות הפנים תצלמי קלוז אפ של השחקן/ית

תומשיו

New member
קצת מעבר לצילום...

ההתמקדות לפי דעתי צריכה להיות מן הסתם בעריכה - מעבר להכל, אבל... בעניין הצילום - ראית את הסרט ראן לולה ראן ואיך היא מעבירה ב"הבזקים" את כל העולה על מוחה (בתקווה למצוא את האדם שיביא לה 100 אלף מארק - לחבר שלה, מאני שאיבד בשיא טיפשותו את השקית ברכבת התחתית...אני גולש מהנושא) - כך את צריכה להתמקד לא רק בה - אלא גם בצילום דברים שלא קשורים האחד לשני בקיצוניות - כמו שמיים, ציפורים וים...ופתאום היא מאבדת את עצמה...ונוחתת עליה מוזה של דיסקוטק, ברמן וריקודים... - ככה - השחקנית לא חייבת להיות מוכשרת - אלא הצלמת/תסריטאית/במאית/את! וזה כל מה שהיה לי להגיד.כרגע.

the M

New member
לא מסכים ../images/Emo98.gif

אז ככה, סרט טוב הוא תוצאה של מכלול של הרבה גורמים,כל מי שעשה יודע. לפי דעתי האישית, יש שתי גורמים קריטיים שבלעדיהם הסרט יפול לבטח: 1- תסריט טוב 2- שחקנים טובים אלו הם שתי הכלים החשובים ביותר עד כשמה שנסיוני הרעוע לימד אותי. כמובן שישנה עוד רשימה ארוכה מאד אבל זה כבר לא לפה...

OrlyNL

New member
אתה לא מסכים עם מה?

נשאלה שאלה שעליה נענו שתי תשובות שונות לגמרי. אז עם מה אתה לא מסכים?

תומשיו

New member
לא הבנת אותי ../images/Emo148.gif

לא נשאל איך עושים סרט טוב, אלא, איך בעזרת הצילום ניתן לשדרג את הסרט. ההנחה היא שהתסריט והשחקנים הם משתנים בלתי תלויים. ברור שצריך לבחור את השחקןנים הטובים ביותר לתפקיד - בזה אין ספק! והתסריט כבר כתוב - "הבחורה חסרת מוזה והיא מורטט את שערות ראשה מרוב יאוש..." - בזה כבר דשנו... בסך הכל הכוונתי אותה לרעיונות בפיתוח החשיבה הצילומית והעריכתית.

Dafi the Mighty

New member
כן לזה התכוונתי ../images/Emo13.gif

לא בעיית תסריט ושחקנים...
תודה בכל מקרה. אני אשתדל להוציא משהו יפה
צילומים בסופשבוע ובתחילת שבוע הבא.

the M

New member
טוב, טעות, טעינו, טועים....

עכשיו בנוגע לשאלה המקורית, אינטר קאטים הם דרך טובה להעביר חוסר מנוחה. אולי סדרה של כאלה שבהם היא מנסה עוד שורה ותולשת את הדף (אם מדובר במכונת כתיבה), בועטת בפח, מעשנת סגריות בשרשרת וכדומה....

Deosette

New member
בסרט טוב

אסור שהמשחק יבוא על חשבון הסרט. מונטאז/ זה רעיון טוב אך נפוץ למדי. צבע זה גם דרך להביע רגשות, כך אני עושה.

לא יודע כ"כ לגבי הצילום ממש

אבל הסצינה... יש כל מיני דרכים.. אתה יכול לצלם את השחקן יושב מול ניר ומנסה לכתוב תסריט, כותב משהו על הדף ואז מקמט אותו וזורק אות לזבל.. ככה לאט לאט הערימה בזבל נהיית גבוהה... אפשר גןם לשים לידו מאפרה מליאה סיגריות שמתמלאת עוד ועוד... אפשר לצלם שעון על קיר שזמן עובר בו מהר...

תומשיו

New member
טריק פשוט

קחי כיסא מסתובב ותצלמי את התקרה תוך כדי סיבוב. את יכולה לעשות אותו הדבר גם באתר הצילום - בשביל להמחיש את אפקט הבלבול/חוסר האונים שעובר אצלה בראש. עוד משהו - קחי בחשבון את מרכיב התאורה בבנייה שלך - אולי תאורה עמומה בצבעים שונים מעבירה איזשהו מסר של מצוקה, לדוגמא.

אולי

לצלם פריימים רחבים כאשר הדמות קטנה בפריים ובודדה. אולי זויות מעט גבוהות. אפשר לבצע מעט תנועות מצלמה. שפת גוף חשובה מאוד, הבעות פנים. אולי זמן השוטים יהיה ארוך יותר כדי ליצור את השיעמום שהדמות מצויה בו.

Yuval Se

New member
הצעות

טוב תמיד ניתן להשתמש בקלישאה הקבועה של דפים בלתי גמורים מצטברים להם בפח האשפה, אבל זה קצת ארכאי, זה היה נכון לתקופה של מכונות הכתיבה והיום יש מעבד תמלילים. איך שאני רואה את זה, כמה דרכים: - אלמנט הכתיבה עצמה: למשל הוא יכול להחזיק עיפרון ביד (סתם מחזיק) ולכרסם אותו וכל כמה שניות להראות שהעפרון יותר מכורסם בקצה, לתופף איתו בעצבנות וכדומה. - מצוקה: אתה לא חייב להראות מצבי מצוקה אשר קשורים רק בכתיבה, אפשר לצלם מצבים כלליים אשר יראו ויעצימו את האווירה למשל, הכותב יושב בחדר קטן שיש בו מיטה וכיור ומקרר ומנורה אחת (מצב לחוץ), ניגש לעשות קפה ומצליח לגרד רק חצי כפית, קופסת הסיגריות נגמרה והוא מקמט אותה עם פרצוף מאוכזב, צילום של החלון (אפשר עם פילטר כהה) שמראה סגריריות בחוץ, שעון מעורר דיגיטלי ישן ומקרטע אשר מראה את השעה החולפת ועוד - בקיצור, ליצור אווירה. - פעולות והדגשים: שיחת טלפון שבה הוא נראה קצר רוח לצד השני, צילום של יומן אשר מראה את המילה "דדליין" או "הגשה" היום והדגשה של כך, - צילום הזוי: כל מיני זויות אשר יגרמו לצופה להשלים את הסצינה בדמיונו, למשל חצי פנים מכורכמות, צילום מעגלי מלמעלה, אצבע שמקישה על השולחן בחוסר מנוחה, הליכה עצבנית בחדר מצד לצד, ידיים משפשפות את העיניים במין עייפות - שוב, לצלם באופן חטוף ומרומז ולגרום לצופה להשלים את התמונה על סמך שאר האווירה שאתה יוצר. את הסצינות המלאנכוליות לצלם לאט ובהדגשה עם מעברים רכים, את הסצינות המרומזות של חלקח הגוף והתנועה למשל לצלם מהר עם קאטים מהירים. מקווה שעזרתי.

למעלה