מנעול דיסק
מנעול דיסק זה מנעול דיי פשוט סה"כ: חתיכת מתכת בצורת צדף כמעט סגור, שמלבישי על דיסקית הבלם, לרוב הבלם הקדמי, אבל בגרנד דינק יש דיסק גם בבלם האחורי אם אני זוכר נכון, אז מומלץ באחורי. בעת הנעילה, יוצא פין קטן שמשתחל דרך הנקבים של דיסק הבלם, וכן המנעול מתלבש על הדיסק, והגלגל למעשה לא מסוגל להשלים סיבוב מלא.
התזכורן זה כבל לתזכורת בלבד: הנעול עצמו קטן מאוד ולכן קל לשכוח שהוא שם. על-מנת לא להתחיל נסיעה כאשר המנעול מולבש על הדיסק (מה שיכול להרוס את המערכת הבלימה של הגלגל) רוכבים רבים משתמשים בתזכורן. אתה יכול לראות קטנועים רבים שחונים וכבל מסולסל, לרוב בצבע זוהר, מתון מהגלגל הקדמי לאחת מידיות הכידון. אם תשים את המנעול על הבלם האחורי שלך, מצד אחד ירבו הסיכויים שתשכח שהוא שם, ומצד שני יפחתו הסיכויים שיפרקו לך את הגלגל, כי פירוק גלגל אחורי היא משימה מורכבת בהרבה מפירוק גלגל קדמי.
המנעול הזה יקשה עוד קצת על גנב פוטנציאלי. בשביל להתגבר עליו באופן יעיל יש לפרק את הגלגל, מה שלא סביר שגנב יעשה ברחוב. כמובן שהמנעול לא יקשה על אף אחד להרים את הקטנוע ולהעמיס על טנדר, וזו שיטת גניבה נפוצה יחסית.
המנעול שאני קניתי עלה לי 100 ש"ח, ותזכורן קיבלתי מתנה.
כאשר אני נועל את הקטנוע לתקופה ארוכה, אני משתמש בשרשרת מחוסמת 13 מ"מ, מנעול דיסק וכיסוי לקטנוע. הדרך הידנית (והשקטה) לחתוך שרשרת מחוסמת היא באמצעות קאטר מיוחד, וההפעלה שלו נעשית עם קונטרה מהקרקע. לכן, אני משתדל למצוא עגינה גבוהה יחסת לשרשרת (עמוד חשמל, מעקה וכיו"ב), ומשתדל למתוח את השרשרת כמה שיותר מבלי לעשות נזק לחישוק. כמובן שהמנעול של השרשרת צריך להיות רציני - זה שקיבלת עם השרשרת, ולי הוא נגנב אז אני שתמש במנעול פלדלת ולא באיזה משהו סיני שאפשר לחתוך עם מסור ידני.
השיטה הכי מעניינת שאני שמעתי עליה, היא קביעת טבעת במדרכה בערך מטר מנקודת עגינה אחרת, ולהעביר את השרשרת מצד אחד של הקטנוע לצדו השני, מעל למדרך. ככה הדרכים לגנוב את הקטנוע הן או חיתוך הטבעת או חיתוך השרשרת או ניסור הקטנוע לשניים...