עזרה בפענוח מילה

eyholla

Member
עזרה בפענוח מילה

מצורפת תמונת מצבתו של אבי סבתי - מוזס זילברשיין. אודה לעזרה בפענוח המילה שמתחת לשמו ומעל לתאריך פטירתו. האותיות הן מרזטשרמאפע . האם שם מקום? ואם כן, היכן. האם פרוש אחר - מהו. המצבה נמצאת בבית הקברות המרכזי בוינה, והיא צולמה ע"י הורי בקיץ האחרון. ב- JKG בוינה אין מידע נוסף, לארכיון העירוני אכתוב השבוע. אינני יודע מתי המשפחה הגיעה לוינה, סבתי נולדה ב-קושור מארה ליד צ'רנוביץ, בוקובינה, בשנת 1901. אביה היה אז כבן 60 ולכן ניתן להניח כי אמה, רבקה, לא היתה אשתו הראשונה, מה גם שהיתה צעירה ממנו בכ-20 שנה. בגשש העיירות לא הצלחתי לאתר מקום בשם דומה. תודה איל

יעקב 1948

New member
פענוח מילה

אייל, אכן קשה.מציע שתשאל את אלכסנדר שרון המרבה לעסוק מעין אלו ב JEWISHGEN. יעקב רוזן

Sadetsky

New member
אולי זה רזטשרמאפע. בלי ה'מ'.

ואז יכול להיות שם של מקום?

מקבלת את הצעת יעקב 1948

ומוסיפה, שלעיתים יהודים נהגו לכתוב באידיש ובפולנית מעורב. המא' היא כמו בעיברית מו מע היא כמו מ בסגול בהצלחה, לאה

eyholla

Member
תודה לעונים

אם המילה אכן שם של מקום,שזו גם ההנחה שלי, הרי שה"מ" הראשונה ("מ" הסמיכות? אני לא כ"כ טוב בדקדוק) אינה שייכת לשם עצמו. הבעיה שלי היא למצוא את הכתיב הפולני/אוקראיני/גרמני (או אחר) של המקום. ניסיתי מס' גרסאות בגשש העיירות תוך כדי שימוש בחיפוש עפ" צליל ולא צלח (כולל חלוקה לשתי מילים).ישנה גם אפשרות שזה שם באידיש של המקום והוא מוכר אחרת ע"י הרשויות. דוגמה לכך ממשפחת אשתי: העירה אויפהרטו בהונגריה מוכרת בשם רצטפלד בין דוברי האידיש. יכול גם להיות שהמילה המקורית שובשה, בין אם ע"י יצרן המצבה או ע"י המשפחה עצמה. פניה לאלכסנדר שרון היא רעיון טוב, אכתוב לו. עדיין אם מישהו מזהה או מבין, אשמח לשמוע. איל

Sadetsky

New member
שכונה נעלמה

רעיון לכיוון מחשבה - בסיפור שלי חלק מהמשפחה נדד במאה ה-19 מישוב אוקראיני שלא קיים בשום רישום. בהתעקשות שלחתי שאילתות בפורומים של JewishGen ואיתרתי עוד שניים ברחבי העולם אשר חיפשו את הישוב המסתורי. כל-כך זעיר שהוא לא נחשב...אבל אחד השותפים לחיפוש גילה כרך של אנציקלופדיה עבשה ברוסית על מדף מוסקבאי ושם הוא מצא איזכור של סב-סבי ממש באותו ישוב! לימים, מרים וויינר (עמה הייתי בקשר) הוסיפה אותו לרשימות שלה. בשורה התחתונה, אני מציעה לשלוח שאילתא בפורומים באנגלית של JewishGen. אולי יש עוד כמוך שיכולים להיות משת"פים. וכמובן שגם אלכסנדר שרון עשוי לעזור.

Sadetsky

New member
באיות עברי

צ'רניבצי הקטנה. היתה קטנה ונשארה כזו. היום יש שם כ-500 תושבים כמדומני, אף לא יהודי אחד, ונמסר לי שבית הקברות היהודי מתוחזק ע"י נוצרי שמקבל שכרו מגוף יהודי אמריקאי נטול קשר שורשי למקום.

עב

New member
חווה נעלמה

בתפוצה שלי היו חוות שברבות הימים סופחו לכפרים סמוכים או נעלמו והן גרמו לי לכאב ראש לא קטן, בנוסף להרגל המגונה לכנות כל מקום זעיר בכמה שמות, כאילו היה מקום גדול.

למעלה