עזרה..בפסקל

d i p a

New member
עזרה..בפסקל

מישהו יכול לעזור לי לענות על השאלה? - כתבו פונקציה בוליאנית שמקבלת פרמטר Number שהוא מספר שלם חיובי ומחזירה את הערך TRUE אם מכפלת הפרמטר Number פי 4 תהפוך את סדר ספרותיו. דוגמאות: עבור המספר 21987 הפונקציה תחזיר את הערך TRUE, כיוון ש: 87912 = 4 * 21978 תודה לעונים

vicz

New member
סקיצה לפתרון

תמצאי את כל ספרות של המספר שאת מקבלת תכפילי את המספר פי 4 ותמצאי את כל הספרות של התוצאה אם מספר הספרות לא שווה - אין מה לחפש אם מספר הספרות שווה בודקים אם הספרות מדובר באותן ספרות (תזהרי עם ספרות שמופעיות פעמיים) מובטח כי הסדר שונה כי מכפלה ב-4 בהכרח תשנה את המספר בהצלחה ויקי

vicz

New member
אני מניחה שאת שואלת איך את מגיעה לכל בספרה

כי משווים עם ><
אני כבר לא זוכרת איזה כלים מובנים יש בפסקל, אם בכלל, אבל ידנית את מחלקת כל פעם ב-10 ושומרת את השארית החל מהסוף של המערך. דוגמא: 123 מחלקים 123 ב-10: השארית 3 מחלקים 12 ב-10: שארית 2 מחלקים 1 ב-10: שארית 1 וזהו כמו שאת רואה קיבלנו את הספרות בסדר ההפוך בהצלחה (שוב) ויקי

d i p a

New member
../images/Emo67.gif

לא בדיוק.. הבעיה היא לא עם המספר השני שאני בודקת מהסוף להתחלה, את זה אני יודעת אלא עם הראשון שבו אני צריכה לבדוק את המספר הראשון ולהשוות לאחרון של המספר השני.. קצת מבלבל

vicz

New member
לא מבינה מה הבעיה

תאחסני את שני המספרים במערך נפרד כל אחד, כשהספרה הראשונה בתא הראשון וכך הלאה על הראשון תתחילי לרוץ מהתחלה ועל השני מהסוף וכל פעם תשווי בין התאים ותקדמים את הראשון אחד קדימה ואת השני אחד אחורה

למעלה