עזרה בפירוש

blackmouse21

New member
עזרה בפירוש

אני ובעלי נשואים טריים, חיים ביחידת דיור של הוריו. לאחרונה היחסים בינינו לבין אביו החמירו. למרות שנוח לנו לחיות ביחידה מבחינה כלכלית ועד כה היה לנו שקט יחסי, לאחרונה המצב נהיה בלתי נסבל. מאז החתונה הוא מתערב מאוד, לא נותן לנו לעשות החלטות עצמאיות, בטענה שהוא בעל הבית ומאוד מקצץ לבעלי את הכנפיים, מכיוון שאינו רוצה שיתרחק כשאר האחים (הוא הצעיר). הוא מתערב בענייניו הכלכליים, ברכישות שלנו, שעות השינה, הוצאת הכלב, ניקיון הבית ומה לא... המצב מאוד מקשה עלינו לשמור על יחסים תקינים ואני מרגישה שאם נשאר שם, הזוגיות שלנו תנזק באופן אמיתי. כמו כן, אביו מנסה לגרור גם את הורי לויכוחים בינינו לבינו. ברור לי שאנחנו צריכים לעזוב, רק לא ברור לאיזה כיוון עדיף.

השאלה שנשאלה:
האם יותר נכון לנו להשכיר דירה במקום אחר או לרכוש דירה משלנו?

תוצאות פריסת השוואה 2 התפתחותית:
מצב נוכחי:
- שמונה הגביעים
- מלך החרבות
אופציה ראשונה:
- תשע החרבות
- תשע הגביעים
- מלכת החרבות
תוצאה/מסכם - תשע המטות
אופציה שנייה:
- המאהבים
- הכוהנת הגדולה
- הצדק
תוצאה/מסכם - שני הגביעים

פירוש שלי: כאמור, יש קושי להתנתק מהסביבה ומהשפעתה. יש לנו הזדמנות ומוטיבציה אפשרות להתנתק מהעבר ולחתוך עניינים בלתי-רצויים.
משמעת עצמית תאפשר לנו להתקדם בכיוון חיובי, עם הויתור על תוכניות שכשלו.
השכרת דירה מלווה בחששות רבים, מכניסה לברוך כלכלי בעיקר. זה יאפשר לנו שקט ומימוש של הזוגיות שלנו, אך יבלום את ההתקדמות שלנו בהמשך. אנחנו יכולים לעמוד בכך, אך אם יהיה עלינו נטל כלכלי נוסף ייתכן ולא נוכל לעמוד בזה. נצטרך לשנות תוכניות לעתיד, על מנת להתמודד עם המציאות שבחירה זו תביא.
קניית דירה, בה ההורים מתכננים לסייע במעט, תוצאתה אינה ידועה. אנחנו לא נהיה לגמרי אדונים להחלטתנו, כי ההורים יכניסו את השיקולים שלהם ולא יאפשרו חופש בחירה מרובה. אולי נצטרך לוותר על משהו שרצינו, מתוך שיקולים רציונליים. בחירה זו תעלה את הזוגיות על דרך טובה שתצמיח פירות בהמשך.

תודה!

אוRנה

New member
blackmouse21 יקרה

איך הגעת לפירוש הזה?
&nbsp
בחרת בפריסת השוואה התפתחותית, שאינה הכי מתאימה למצב הזה
&nbsp
יש לך 2 אופציות, איזה משתיהן, אם בכלל נראית לך נכונה יותר לפי הקלפים?
&nbsp
מציעה שתתחילי בנקודת ההווה:
"מצב נוכחי:
- שמונה הגביעים
- מלך החרבות"
&nbsp

אוRנה

New member

אין למהר לכיוון של האופציה הראשונה
זה לא יביא לתוצאה בעלת משמעות אמיתית
&nbsp
שווה וראוי להתחיל לגשש ולבדוק בקשר לאופציה השניה
לחפש דירה מתאימה, לבדוק בנוגע למשכנתא, לשאול את ההורים כמה יוכלו לתת וכד'
אך שימי לב זה תהליך קצת ממושך, ולכן לא רצוי לעזוב את בית ההורים כרגע
&nbsp
עליכם להתנהל בחוכמה (מלך החרבות) ולא ברגשנות (8 גביעים)

blackmouse21

New member
האמת היא,

שהרגשנות היא לא רק שלנו. מדובר באדם מאוד כוחני, שמבחינתו מה שהוא רואה או חושב זו האמת לאמיתה ומי שחושב אחרת ממנו, הוא טיפש חסר תקנה ועוד אי אלו מחמאות. הקושי העיקרי הוא הנטיה שלו ליפול עלינו לפי מצב רוח, להגרר לויכוחים אינסופיים ומתישים, זה פוגע לנו בשינה, בתקשורת בינינו, ביכולת להתרכז בלימודים... לטווח הארוך רכישת דירה היא חכמה יותר, אין ספק. אבל לרכוש דירה, כשאנחנו תחת חסותו ושליטתו, זה אומר לקנות דירה לאו דווקא משיקולים שלנו.

אוRנה

New member
השאלה היא עליך

האם כדאי לך לנקוט בגישה X או Y
הניחי למילותיו והתנהגותו הלא פוליטיקלי קורקטי של חמיך והתרכזי בעיקר - בכם
&nbsp
מה אומר לך הקלף המסכם, 2 הגביעים?
&nbsp
&nbsp

אוRנה

New member

ובנוסף - לגבי האפשרויות לשכור או לקנות דירה, הוא מייעץ להתחיל בתהליך של בדיקה וחיפוש
אך אין מה למהר
&nbsp
נקודת החיכוך עם חמיך היא זמנית
אני מאמינה, מניסיוני עם הקלפים, שאם היתה לו כוונה רעה או שהיה נוהג בכם כך מתוך כוחניות - היינו רואים זאת בפריסה. מכאן שכוונותיו טובות. הוא פשוט לא יודע להביע את עצמו נכון
בכל מקרה - הוא לא ה issue
... הנושא הוא אתם, שניכם, והזוגיות החדשה שהולכת ומתפתחת

למעלה