עזרה בפירוש שיר

orsayag

New member
עזרה בפירוש שיר

אשמח אם מישהו יוכל לעזור לי להבין למה עמיר מתכוון בשיר עיניה (אז למה עיניה תמיד בצבע אדום?..) הלחן של השיר כ"כ יפה ומושך שאני ל יעצור עד שאני יבין למה הוא מתכוון בדיוק:) ואגב יצא לי לראות לאחרונה את הקליפ של הכל עד לכאן ולראשונה הבנתי את הרעיון בקליפ! אני חייב להגיד שהקליפ הוא גאוני!!!

אני חושבת שעמיר מתכוון

כשהוא אומר "אז למה עיניה תמיד בצבע אדום..." כאילו הוא מתכוון להגיד למה היא עצובה, למה היא בוכה, למה העיניים שלה בצבע אדום מרוב בכי, "למה למה כמה היא שמחה וכמה טוב לה שזה לא אתה" אז למה עיניה בצבע אדום כאילו למה היא עצובה ובוכה שבעצם היא שמחה וטוב לה {שדה לא אתה} ודרך אגב זה מוקדש למישהי שכבר לא בחיים, אני חושבת שעמיר כתב את השיר הזה במיוחד בישביל אחת שנפטרה, אם אני לא טועה אם אני טועה אז תתקנו אותי, אני אשמח לשמוע תגובות שיהיה לכולנו חג שמח.

odery

New member
אני הבנתי כך

ללבן היו 2 בנות(לאה ורחל) וליצחק 2 בנים(עשו ויעקב),הגדולה לגדול והקטנה לקטן,היתה לאה בוכה כי לא רצתה להנשא לעשו שהיה רשע,ועיני לאה רכות=אדומות מבכי.בסופו של דבר הערים לבן על יעקב והשיא לו את לאה,אז עיניה אדומות עד שהיא יודעת ש``זה לא אתה``-שלא תנשא לעשו,``שזה אתה``-ושכן תנשא ליעקב.כך נראה לי.

orsayag

New member
טוב עכשיו כשהבאת את הרעיון הזה אז

נראה לי שאתה צודק מאוד

orsayag

New member
סליחה שאני כותב שוב

טוב תודה רבה לאנשים שעזרו לי כאן ובפרטי פתחתם את עיני:)

mk42

New member
צודקת אשרייך

בס"ד כמו שאמרת הגדול לגדולה והקטן לקטנה שיעקב ראה את לאה ועיני לאה רכות אמותינו עליהן השלום היו נביאות היא ראתה ברוח הקודש שזיווגה הוא עשו ובכתה שלא נשאת ליעקב ובסוף היא כן נשאה לו...

orsayag

New member
אוקיי גם לי יש תיאוריה

אוקיי היום חשבתי על הפירוש כל היום עד שהבנתי אולי משהו (נראה לי) אני לצערי ראיתי איזו תוכנית בטלוויזיה וראיינו מישהו בנוגע למשהו ואז פתאום ראו שיש לו עיניים אדומות והסיבה לכך היא שהוא לא ישן הרבה אז נסיתי לחשוב על מילות השיר עם הפירוש הזה ונראה י די הגוני הרי בן אדם שלא נרדם זה נובע מדאגה מעצבות ולכן כמו שאיילת חושבת לדעתי זהו ההקשר (פחות או יותר)... אני חייב להגיד שזה אחד מהדברים שאני הכי אוהב אצל השירים של עמיר שצריך לפעמים לחשב כדי להבין ולכל השירים יש משמעות כלשהי בניגוד לשירים אחרים שמופצים ברדיו למשל סתם או ריונו של עולם (חלקו לפחות) הכל עד לכאן ועוד מלא זה ממש כיף "לפענח" למה הוא מתכוון ואני אומר את זה בתור תלמיד בתיכון שלא אוהב במיוחד ספרות ודברים כאלו פשוט תענוג!!!!!!!

למעלה