עזרה בפירוש פריסה

hadaralon

New member
עזרה בפירוש פריסה

שלום לכולם ביצעתי פריסת פירמידה לשאלה "כיצד יתפתחו יחסי עם X (במישור הרומנטי) ?" ברצוני לציין שאני נמצא כרגע במערכת יחסים עם Y. הפריסה פשוט מורכבת מדי בשביל שאני אפרש אותה לבד למרות שנראה שהיא עקבית במשמעותה. הבעיה האמיתית נעוצה בקלפים המסיימים את הפריסה (18 - 21) שלא הצלחתי להבין מה הם אומרים. הסבר קצר על הפריסה : ==================== קלפים 5,9,13,17 ו - 21 הם קלפי המפתח של הפריסה. הקלפים הקודמים לכל אחד מהם מייצגים את השתלשלות האירועים שהובילה אליהם (כלומר קלפים 1,2,3,4 מייצגים את השתלשלות האירועים שהובילה ל 5 וכן הלאה). בגדול הפריסה הולכת מהעבר אל העתיד לפי הסדר. קלפי המפתח מודגשים. להלן התוצאות : 1) מלכה מטבעות 2) גלגל המזלות 3) מלך מטבעות 4) אביר גביעים ===> 5) אביר מטות (הווה) 6) מלכה מטות 7) 2 מטות 8) נסיך מטות ===> 9) 2 חרבות 10) התלוי 11) הנאהבים 12 המגדל ===> 13) הכוכב 14) 6 מטות 15) 3 חרבות 16) 4 חרבות ===> 17) אס מטות 18) מלך מטבעות 19) 6 מטבעות 20) 7 חרבות ===> 21) מיזוג תודה מראש לכל מי שיעזור

חסרים לי מספר פרטים....

לא נתת רקע על מערכת היחסים שלך עם X. הסברת שאתה במערכת יחסים עם Y אבל מה טיב היחסים שלך עם X? האם יש ביניכם קשר כלשהו? ידידותי או שמא רק ראית אותה ואתה חושק בה וכדומה.... יעזור לי - כיוון שזו פריסה ממש ארוכה - אם תרשום ליד כל אחד מהקלפים את המיקום הספציפי שלו בפריסה. היכן הפירוש שלך? לפחות למה שהצלחת להבין?

hadaralon

New member
להלן הפרטים

פרטים לגבי מהות הפריסה נתתי כבר בהודעה ששורשרה להודעה של אילנה. פרטים לגבי מערכת היחסים עם X הם : זו מישהי שאני פוגש מספר פעמים בשבוע בחדר כושר. ומדובר על תקופה של יותר משנתיים וחצי. בשנה הראשונה לא התייחסתי אליה בכלל כי בדיוק סיימתי מערכת יחסים ארוכה ולא רציתי קשר. נראה שגם היא לא התייחסה אלי במיוחד אבל לא שמתי לב אז אי אפשר לדעת. הבחורה ככלל מאוד שקטה ורצינית, לא ראיתי אותה מחייכת כמעט אף פעם. בראשית השנה השנייה החלה התקרבות מסוימת מצידה, היינו אומרים שלום שלום וזהו בגדול, היא גם לטשה מבטים. אני מצדי לא דאגתי יותר מדי לחזק את הקשר שנוצר כי בערך במחצית השנה השנייה התחלתי לצאת עם Y (שידעה מראש שאני לא אוהב אותה ושמערכת היחסים שלנו היא על בסיס נוחות הדדית ושמשכה מוגבל). בסוף השנה השנייה יצאתי לטיול ארוך בחו"ל. כשחזרתי הבחורה התעלמה ממני לגמרי. אין לי מושג מה קרה וזה גם לא קרה לי מעולם (ואני לא ילד) אבל במהלך השהייה בחו"ל היא לא יצאה לי מהראש. וככה זה עד היום. בזמן האחרון התחלתי לחייך אליה לפעמים והיא מסתובבת לידי מדי פעם אבל אנחנו לא מדברים. אני לא יודע עליה כמעט כלום חוץ משמה. פרט מעניין : לפני חודש בערך נפגשתי עם קוראת בקלפים. שאלתי אותה לגבי הזוגיות הקיימת ויצא 10 מטות - קרי כישלון אבל היא רואה זוגיות חדשה עם מישהי שאני מכיר נוצרת עוד יותר מארבעה חודשים (היא אמרה עוד דברים). מכיוון שאין הרבה פרטנריות שאני מכיר שאלתי על הבחורה. הקוראת בקלפים סירבה לפתוח אבל אמרה שיש לה מטוטלת ושזה אמין בהרבה. שאלתי אם אני אתחתן עם הבחורה ויצאה תשובה חיובית ברורה. מכיוון שלא האמנתי למטוטלת במיוחד אז פתחתי לאותה שאלה בקלפים בעצמי ויצא דבר דומה (אילנה פירשה את הפריסה דאז בצורה מאוד מדויקת לדעתי). חשוב לי לציין שאני מרגיש רגש בעוצמה חזקה לבחורה הזו למרות שאני לא יודע עליה כלום כמעט וזה דבר מאוד נדיר אצלי להרגיש רגש בכאלו עוצמות ועוד כלפי מישהי שאני לא מכיר ממש. לגבי פירוש הפריסה - נראה שהעבר מדויק למדי, הייתה שנה של יציבות (מלכה מטבעות) בקשר ביננו (לא היה כלום). אח"כ באה תקופה רבת תהפוכות, היא התחילה לדבר איתי, אני לא קידמתי את זה, אח"כ התאהבתי בה והיא התעלמה וכו'. במקביל נכנסתי למערכת יחסים מחייבת (מלך מטבעות). ולאחרונה החלו לצוץ בי תוכניות בעלות משמעות רגשית כלפיה (אביר גביעים) שנותרו ללא מימוש. עתיד קרוב מאוד יצא מלכה מטות (בליינות) ו2 מטות קרי תקופת חיזורים וגישושים ללא תוצאות והמשך נסיך מטות (לא יודע למה). בהמשך יצאו 2 חרבות והתלוי שלדעתי אומרים שאני אאלץ לנתק את מערכת היחסים הקיימת כדי שתיווצר מערכת יחסים חדשה (הנאהבים). המגדל שמצביע על התמוטטות הקיים משלים את התמונה - התמוטטות קשר אחד והווצרות קשר חדש. הכוכב בא לציין תקופה נעימה ורומן שיש בו גם אהבה ו6 מטות מחזק את זה. מיד אח"כ מגיע קלף 3 חרבות שמעיד על מריבות ומצב רגשי קשה ועוקב לו 4 חרבות שמתיין קיפאון ביחסים . אס מטות שמופיע בהמשך מציין שינוי ועלייה על דרך חדשה. את קלפי העתיד הרחוק אין לי מושג איך לפרש. אוף, איזה אורך של הודעה אלון

אחלה הודעה - כמה שיותר מפורט

יותר טוב אבל... הסיפור הזה מוכר לי ! לא שאלנו כבר בנושא? למעט זאת כבר פתחה לך קוראת בקלפים וכן במטוטלת וכן אילנה - שהתחברת מאוד לפריסה שלה... אז מה יותר מזה ? תקן אותי אם אני טועה - אבל אין זה בגדר הטרדת הקלפים? ויתרה מכך... כמה חיזוקים אתה צריך על מנת לעזוב את זו שאתה לא אוהב ולנסות להתחבר לזו שאתה כן אוהב ?

hadaralon

New member
זו לא הטרדת הקלפים לדעתי כי

מדובר בשאלה אחרת ממה שנשאלה אז (גם הפריסה הייתה אחרת). חוץ מזה זה לא שאני לא מנסה להזיז דברים קדימה, אבל נראה שלא קורה כלום מבחינת הצד השני(X). אז אני מעדיף לשמר בינתיים את מה שיש כרגע (Y). וגם רציתי לנסות את פריסת הפירמידה ואף אחד מהמכרים שלי לא מעוניין שאני אפתח לו בקלפים, אפילו לא למטרת למידה. אז נשארתי עם עצמי.וכרגע זו השאלה היחידה שמעניינת אותי. אלון

הי אלון מהי פריסת הפירמידה?

התוכל להסביר? אם תכתוב ליד כל קלף מה המשמעות שהוא אמור להביע - אשמח לסייע. ביחוד כי אתה אוהב את "הכוכב" (כך הצצתי) וגם אני, כמובן. ערב מהמם אילנה

hadaralon

New member
איזה יופי

חשבתי שרק אני אוהב את קלף הכוכב. מה גם שהוא קשור למזל דלי שזה המזל שלי (אני מתחבר אליו הרבה יותר מאשר למלכה חרבות). לגבי פריסת הפירמידה - לקחתי אותה מהספר של יואב בן דב. אין לי את היכולת לתת עליה פרטים בצורה מדויקת (ליד כל קלף) מכיוון שגם בספר זה חסר. השתדלתי לתאר את הפריסה כמיטב יכולתי בהודעה אבל אם זה לא מספיק אז הנה הציטוט מתוך הספר : מבנה הפריסה ============ 21 19 20 15 16 17 18 9 10 11 12 13 14 1 2 3 4 5 6 7 8 שימוש : לתת תחזית של תקופת זמן ארוכה קלף מזהה : אין פריסת הפירמידה מאפשרת לתת תחזית של תקופת זמן מוגדרת מראש, באופן כללי או בעניין מסוים. שאלה לדוגמא : כיצד יתפתחו יחסי עם א' בחודשים הקרובים?". בפריסה זו מניחים את הקלפים הפוכים, פניהם כלפי מטה והופכים אותם בזמן הפירוש. הקלפים הראשונים שהופכים הם קלפי המפתח :5, 9, 13, 17 ו - 21. קלפי המפתח מגדירים את הכיוון הכללי של הקריאה. 5 - מתאר את ההווה, כלומר הזמן שבו הקריאה נעשית. 9, 13, 17 - מתארים, לפי הסדר, שלבים שונים בתקופה שעליה שואלים. 21 - מתאר את המצב בסוף אותה תקופה. אחרי שפירשנו בקצרה את קלפי המפתח, הופכים, לפי הסדר, את יתר הקלפים. אלה מתארים את המאורעות המקשרים בין שלב לשלב: הופכים את קלפים 1,2,3,4 (כולם ביחד) ומפרשים אותם כמאורעות שקרו, על פי סדר הקלפים, בעבר. כעת מגיע שלב ההווה בקלף מספר 5. הופכים את הקלפים 6,7,8 ומפרשים אותם כמאורעות שיקרו בזמן הקרוב ויביאו למצב המתואר בקלף מספר 9. ממשיכים לפי הסדר עד קלף מספר 21. מקווה שעזרתי זו נראית פריסה נחמדה ושימושית (למרות שגם בן דב מודה שהיא כללית מאוד) אלון

sharon30s

New member
נשמע מעניינת הפריסה הזו

והייתי מאוד שמחה לעזור, רק שהיא נראית לי מורכבת מדיי. 21 קלפים זה המון! אשמח לראות כיצד עושים זאת ותיקים ומנוסים ממני

הי אלון - הכוכב והפירמידה../images/Emo141.gif

אלון - גם אני מזל דלי! ולכן אולי אנו אוהבים את מה שהקלף מייצג? לא הבנתי כלום מהפירמידה והיא נראית לי מסובכת מידי. אז תודה. לא מבינה לא אשתמש, מה גם שלחזות עתיד לטווח רחוק לא מקובל ממש עלי. יום נהדר אילנה

hadaralon

New member
הי אילנה - טווח רחוק ?

הבנתי את כל התשובה שלך חוץ מהסעיף שנוגע לחיזוי עתיד לטווח רחוק. האמת היא שזה עורר בי ים של שאלות. האם שנה נחשבת בעינייך טווח רחוק ? ואם כך מה לגבי טווחים של 5 או אפילו 10 שנים קדימה ? מה לדעתך טווח הזמן שהקלפים נותנים לגביו תשובה אמינה ? האם יש קשר בין טווח הקריאה למידת אמינות התשובה (האם האמינות יורדת ככל שטווח הזמן גדל)? לאיזה טווחי זמן את נוהגת לקרוא בקלפים ? והכי חשוב - איך יודעים להתאים בין הקלפים בפריסה לזמנים שהם מתארים. הרבה פעמים אני רואה פריסה שיש בה קלף להווה, קלף לעתיד קרוב וקלף לעתיד רחוק. למה בדיוק כל קלף מתייחס אם לא מגדירים תקופת זמן. זאת שקראה לי בקלפים אמרה שהיא יכולה לתת תשובות רק מפסח לפסח - שמעת על מנהגים דומים אצל אחרים? שאלה אחרת לגמרי שקשורה לפריסה הקלטית - האם העתיד המתואר בקלפי העתיד הוא עתיד שיקרה אם לא נעשה כלום או אם נעשה כפי שהקלפים מייעצים לנו (בבעד ונגד). שיהיה לך יום נפלא גם כן (בעצם כבר ערב) אלון

על הזמנים והמועדים - לאלון

שלום אלון, קודם כל ברצוני לציין כי מטרת הטארוט העיקרית, כפי שאני קולטת ומבינה אותה אינה תחזית עתידנית. או לא רק. בעיני עדיף להשתמש בטארוט לחשוף את ההווה, מצביםש נאו לא מודעים להם ולמעשה הם משפיעים על מה שקורה ויקרה לנו. יש לי בעיה עם תחזיות מהסביה שאני מאמצת את המוטו שאמר אותו הרמב"ם "הכל צפוי - והרשות נתונה". מאוד חשוב לי לציין זאת גם לפונים אלי להתיעצות. אני מאמינה כי העתיד הינו אוסף של פוטנציאליים, נקרא להם "עתידים הסתברותיים" ורגע הכוח נמצא תמיד כאן ועכשיו, בהווה. השקפת עולמך, האמונות שתבחר, בין אם מודועת ובין אם לא מודעות, הם שיובילו אותך לעתיד הסתברותי כלשהו. עכשיו, אדם שלא נמצא במודעות ואינו חושף את המ שבתת המודע שלו, או בכלל אינו מאמץ חשיבה חיובית, אפשר בהחלט לראות לו את העתיד המסתבר. כמה זמן? ממש לא הייתי מנבאת ליותר מטווח של שנה. עדיף - 6 חודשים. אכן, ככל השטווח רחוק יותר - הוא הרבה פחות אמין בעיני. כי מה קורה אם יש תפנית חשובה? אם האדם משתנה? אם נסיבות משתנות? ביחוד בזמנים אלו שהאנרגיות כל כך גבוהות ויש כל כך הרבה מידע לגביהן ולגבי השינוי של המין האנושי - מה פתאום לקבע אדם בעתיד כלשהו. גם אם מנבאים את העתיד, במיוחד לטווח ארוך מאוד, שוללים מהאדם את זכות הבחירה הטבעית שלו. יכול להיווצר מצב של "נבואה המגשימה את עצמה". זאת גם הסיבה שגם כשאני רואה דברים לטווח יותר ארוך, אני מזכירה לשואל כי זו עיצה. גם הקרוא האמין ביותר יכוללטעות. ובהחלט אין לשלול לאדם את זכות הבחירה. להבנתי הלא דתית, אולי זו הסיה שבדת היהודית אסור להתיעץ בקלפים. טווח של שלושה -עד שישה חודשים מתאים. לגבי שנה אני יכולה לראות בקווים כלליים. באמת, חשוב להזכיר לשואלים, כולל לעצמנו, כי זה יעוץ ולפעמים השעור של בן האדם זה לשמוע לתחושות הבטן שלו ולא לסמוך על מידע חיצוני.אגב אתה שואל איך לדעת מידע לגבי החודשים הקרובים? אז אני עושה לפעמים דבר כזה: פותחת שבעה קלפים. כל קלף מתיחס ספציפית לנושא השאלה שהועלתה (למשל: זוגיות, עבודה, כסף וכדומה..)ואני מתחילה עם החודש שכבר עבר. ולמה? כדי לראות אם יש אכן חפיפה בין מה שהשואל (ואולי אנו אם אנו השואל) כבר יודע, קלף על החודש הנוכחי ועוד לטווח של שישה חודשים. אחר כך אני מוציאה לפעמים עוד קלף כללי תחזית לשנה הקרובה. חשוב לציין - אם הקלפים חיוביים ומחזקים - כיף לי לומר אותם. אם התחזית היותר רחוקה אינה חיובית - לא אומר אותה כפי שהיא אלא אייעץ כיצד להימנע ממנה ומה לעשות כדי שיהיה טוב. ערב נעים אילנה

hadaralon

New member
תודה על ההערות הבונות

שיטת הפריסה לחודשים הקרובים מעניינת. אני אנסה אותה בקרוב על עצמי.

למעלה