עזרה בפירוש פריסה

עזרה בפירוש פריסה

אנחנו עומדים לפני קניית דירה. ממש לפני חתימה על זכרון דברים עם דירה א' הלכנו היום לראות דירה נוספת ומאוד אהבנו אותה. הבעיה שהיא קצת מעבר ליכולות שלנו, אבל גם עם זה אפשר להסתדר.
יש יתרונות וחסרונות כמובן בשתי הדירות, אבל אנחנו מאוד מתלבטים האם ללכת על הראשונה או להכנס למו"מ עם השניה, שבסוף (שלא נדע) נפספס את שתיהן...
עשיתי פריסת השוואה - האם כדאי ללכת על דירה א' או על דירה ב' והיא לא כ"כ מובנת לי:
אפשרות 1
- יום הדין
- ארבע המטבעות
- שני הגביעים
אפשרות 2
- המגדל בוער
- שש המטות
- אס הגביעים
מסר / עיצה - חמש הגביעים

נראה שיש להשאר עם הדירה א' - זהו תהליך שבסופו של דבר נראה שזה הדבר הנכון לעשות, גם 4 גביעים לדעתי נכון לפרש אותם כהמלצה להיצמד לרעיון המקורי של קניית הדירה, ושיתוף פעולה (עם המוכרים כנראה) - 2 גביעים.
גם הפריסה של הדירה השניה אופטימית, אבל אני לא מבינה את המגדל שפותח את הפריסה.
המסר ב- 5 גביעים לדעתי קורא לנו לא להפוך את הספק לייאוש ולהשאר אופטימיים, לראות את חצי הכוס המלאה.
מה דעתכם?

רשף כשף

New member
הי

הקלף הראשון בכל אחת מהאופציות מדבר על התעוררות ממשהו שאתם נצמדים אליו.
במקרה של א- זה יום הדין ובמקרה ב- זה המגדל.
בכל אופציה אתם צריכים להתעורר מגישה מסויימת על מנת שתוכלו לקדם אותה.
&nbsp
האופציה הראשונה מדברת על התעוררות מחלום או אשליה, אולי בנוגע לכסף שחשבת שיש לכם אבל הפועל המצב מעט שונה?
האופציה השניה מדברת על המלצה למוטט את המגדלים באוויר שקיימים בנוגע אליה. מצד שני זה יכול להיות גם משהו פיזי, האם רציתם אותה בקומה גבוהה ואתם יכולים לקבל רק נמוכה?
&nbsp
תתני מעט יותר רקע שקשור למה ששאלתי ונמצא ביחד את הפירוש לקלפים

&nbsp
&nbsp
&nbsp

היי רשף תודה! - אז ככה..

כרגע אני לא רואה איפה אנחנו משלים את עצמנו.
אומנם הסכומים טיפה גדולים בשתי הדירות, אבל בדקנו בבנק ולכאורה לא צריכה להיות בעיה כספית
(אישור סופי נקבל בימים הקרובים).
אולי ההשליה היא בכך שאני חושבת ששני המוכרים לא מוכנים להתפשר על המחיר?
הדירה השניה דווקא נמצאת יותר גבוה מהראשונה, עם נוף הרבה יותר יפה. מה שכן, כנראה צריך לשבור של קיר ולעצב אותה טיפה יותר שונה.
הדירה הראשונה מהממת, רק להכנס ולגור. בשניה נדרש שיפוץ לא גדול ועיצוב.

רשף כשף

New member

האשליה של הדירה הראשונה יכולה להיות קשורה לטווח הזמנים, למי עוד מעוניין בה, עד כמה המוכר רוצה למכור, עד כמה היא רחבה מספיק עבור הצרכים שלכם וכו'.
כל זה יכול לבוא לידי ביטוי בקלף יום הדין, כאשר העצה בארבעה הגביעים היא לבדוק הכל לפני הביצוע, כאשר תוצאה של 2 גביעים לעיתים מדברת אף על מעבר דירה ולא רק על שותפות.
&nbsp
האשליה של הדירה השניה יכולה להיות קשורה בשיפוץ, במסמכים שקשורים לאפשרות לשפץ, הבטחות לגבי שינויים בדירה שייתכן שתצטרכו לשנות את הגישה לגביהם.
העצה בקלף שישה מטות היא להתנהל בפתיחות ולדרוש זאת גם מהצד השני, ותוצאה של אס הגביעים יכולה להצביע על התנהלות פתוחה ופוטנציאל חיובי.
&nbsp
קלף המסר או העצה של 5 גביעים מתחבר להגדרת הקלף הראשון בכל אופציה כ"אשליה" למרות שבכל אחד מהמקרים זה מכשול קטן שעושים סביבו ביג דיל, ואפשר לעקוף אותו בקלות.
&nbsp
בגדול אין כאן בחירה אלא המלצות עבורך כיצד להתנהל בכל אחד מהמקרים.
&nbsp
בהצלחה!!!

אז בגדול אין כאן המלצה?

שתי האופציות בסדר?
אכן בשתי הדירות מספרים לנו שיש "קונה אחר רציני מאוד שהולכים תיכף לסגור" לא יודעת אם זה נכון או לא.
הראשונה אכן יש לי הרגשה שהוא לא כ"כ מעוניין למכור ו/או בכלל לא לחוץ למכור.
מבחינת הרוחב שתיהן אותו דבר, בכל אחת החסרונות והיתרונות משלהן... בשניה יש רק חניה אחת, שזה קצת מבאס, אבל לא נורא.
אז בגדול ההחלטה היא שלנו? ואין משהו שמזהיר מכשלון כאן. נכון?

רשף כשף

New member
ההמלצה היא כיצד להתנהל

לדעתי שתיהן מומלצות ואין התרעה מכישלון, אלא המלצה להורדת ציפיות או להתעוררות מציפיות מוגזמות, כל אופציה בנושא הציפיות שלה.

תודה רשף, בסוף החלטנו ללכת בכלל על דירה אחרת..

יש כמה דברים שלא נראים לי בהתנהלות המוכרים, אבל לא יודעת אם כדאי לפתוח שוב את הקלפים.
נראה לי שאתן לזה לזרום ככה.
שבת שלום!

למעלה