עזרה בפיענוח תעודה

עזרה בפיענוח תעודה

אני שולחת הודעה זו בשנית כיוון שאינני בטוחה שההודעה הראשונה נקלטה.
זמן רב לא עסקתי במחקר השורשים כיוון שהגעתי למעין מבוי סתום ולא הצלחתי להתקדם.
לפני יומיים הגיעה לידי תעודה על שם סבי הקשורה, ככל הנראה, לצבא. ידוע לי שסבי שרת בצבא האוסטרו-הונגרי במלחמת העולם הראשונה.
האם מי מחברי הפורום מצליח לזהות איזו תעודה זו ומה כתוב בה?
מודה מראש לכל המסייעים

deebeebee

New member
לפנות גם לפורום תרבות הונגריה

עב

New member
תעודה מעניינת ביותר!

התעודה (תעודת זהות לפי הכותרת) בשפה ההונגרית, ניתנה ב 15 באוגוסט 1919, בתקופת הביניים / תקופה מעורפלת ומבולבלת בין נפילת משטרו של בלה קון הקומוניסט (6.8.1919) לכניסה של מיקלוש הורטי הפשיסט (14.11.1919). התעודה ניתנה לקובץ' קליין לאיוש. הצלחתי לקרוא רק חלק מהחותמת שאומרת משהו כמו הפיקוד ההונגרי הצבאי של בודפשט. יש שם פירוט של מקום בו האיש הוצב, אולם אני לא מצליחה לקרוא.
האם יש צד שני לתעודה? אולי זה יבהיר מי העניק את התעודה ולמה.

עב

New member
עוד משהו על אותה תקופה

באותה תקופה אנשים אולצו להתגייס לכוחות שונים שפעלו בשטח. למשל, אחי סבי, בורגני טיפוסי, אולץ להתגייס לכוחות האדומים באיום שאם לא יעשה כן יילקחו פנקסי המזון ממשפחתו. הוא הוכרח לשרת כיועץ משפטי של יחידה כלשהי ומן הסתם להכשיר את מעשיה הנלוזים. משטר הורטי חשד שיש לו נטיות קומוניסטיות. קראתי את פרטי החקירה שנמצאים בתיק שנמצא בארכיון הלאומי ההונגרי - נחקרו שכנים ועמיתים והוחלט שהאיש אינו קומוניסט ובזה תם העניין.
אגב, בתצלום מופיע הסבא במדי הצבא האוסטרו הונגרי שכבר לא היה קיים.

קובץ' קליין ליוש משובץ

בקבוצת מנהלה ככח עבודה משרדי
לפחות כך אני מתרגם את: szervezesi csoport iroda munka ero

שופך מעט אור על אגדה משפחתית

ראשית תודה על התרגום. אני מצרפת גם את צידה השני של התעודה אולי נלמד ממנה עוד פרטים.
דברייך על סבך מאירים באור חדש אגדה/סיפור משפחתי שלא הבנתי עד כה. על פי הסיפור סבי (שהיה בורגני טיפוסי, כדברייך) היה מרגל בשרות כוחותיו של בלה קון עד שנחשף על ידי כוחותיו של הורטי שאיימו להוציאו להורג. לא אחת תהיתי מה לבורגני בעל עסק משגשג ולקומוניסטים (למרות ששנים מאוחר יותר פיתח השקפת עולם סוציאליסטית). ייתכן שאכן אולץ להצטרף לכוחות האדומים באיום כלשהו.
איך אפשר להגיע לתיקי החקירה בארכיון הלאומי ההונגרי?
מרתק. כל גילוי פותח תעלומה חדשה.

עב

New member
הארכיון

צריך לחפש באותיות דיאקריטיות כלומר עם ה"נקודות" למעלה.
זו הכתובת של הקטלוג המאוחד של הארכיונים -
http://archivportal.arcanum.hu/kozos/opt/a100512.htm?v=pdf&a=start
דווקא כרגע האתר לא עולה אצלי.
כמובן שלא כל התיקים נשמרו ולא בכולם ניתן לצפות במקוון. אם כתוב למטה kephaz אז ניתן לצפייה, לאחר הורדת תוכנה ייעודית.
עוד אתר שכדאי להכיר הוא אתר לחיפוש תיקים של הארכיון העירוני של בודפשט שאפשר לערוך בו חיפוש באותיות רגילות, אבל הוא נודניק ונותן יותר מדי תוצאות לא רלבנטיות.
http://lear3.bparchiv.hu/kozponti/simplesearch.html

עב

New member
התעודה

שמתי לב שנעדר ממנה הסמל ההונגרי של כתר וצלב, דבר שהיה אופייני לתקופה הקומוניסטית (של קון וגם לאחר 1949). מה שחשוב להבין הוא מי הנפיק את התעודה ואת מי הוא שירת באמצעותה.

למעלה