עזרה בעיצוב חדר ילדים

מאושרה

New member
עזרה בעיצוב חדר ילדים

החדר המדובר הוא חדרו של בני (בן שנתיים וקצת). אך בקרוב (בעזרת השם) תצטרף לחדרו אחות קטנה. אני לא מצליחה לסדר את החדר- מבחינת מיקום המיטות, השידה, כוננית המשחקים. ראשית החדר הוא ממ"ד עם חלון גדול יחסית אחד - שאינו מול הדלת. החדר גדול ויותר מרובע ממלבני. אני מצרפת שירטוט של החדר וכפי שהוא מאורגן היום. אני צריכה להוסיף מיטת ילדים גדולה לחדר ואני לא יודעת מה הדרך האידיאלית לעשות זאת. כמה נתונים שאני לא יודעת אם הם רלבנטים: החדר הוא דרום-מזרחי (החלון פונה דרומה) החדר, המיטות ושידת החתלה הן בצבע שמנת, כוננית הספרים וארון הקיר חומים. הקישוטים בחדר (ציורי כבשים, וילון, תמונות וכו') בגווני כחול, ירוק וכתום. אשמח לכל עצה/רעיון/הארה/הערה שתוכל לעזור לי ולקדם אותי. תודה רבה מראש.

מאושרה

New member
עוד משהו קטן...

הדלת נפתחת החוצה משמאל לימין ולא כפי שמצוייר. בני נולד ב- 8.10.2003 ותאריך הלידה המשוער שלי הוא 28.5.06 (יש עוד זמן אבל אני כבר רוצה שבני יעבור למיטה החדשה שלו כדי שלא ייחס את מיטת התינוק לכשלו).

מאושרה

New member
גודל החדר 295x405 (שרטוט עם מידות)

מצורף שרטוט מעודכן של החדר עם מידותיו ומידות הריהוט בו.

אחד הדברים שכדאי לחשוב עליהם הוא

צמצום שטח ריהוט קיים בחדר, יחסית לגודל החדר. 2 מ' ארון לילד בן שנתיים זה יותר מדי. אפשר למצא ריהוט יותר קטן, גם כונניות וגם שידות. קצת קשה לי להתיחס לביטוי "דרך אידאלית". מטבע הדברים, בכל מרחב, יש מיקום טוב יותר (אחד) ואח"כ יש מיקומים טובים פחות. האם זה מקדם אותך?

מאושרה

New member
מקדם אותי מעט

אני באמת חושבת שכדאי להוציא את הכוננית ולמצוא פתרונות איחסון אחרים למשחקים ולספרים שעליה- כדוגמת מדפים תלויים ואחסון של צעצועים. מדובר בדירה קטנה (3 חדרים בלבד) ועל כן אין זה ריאלי להוציא את הארון מהחדר כי אין לו מקום אחר ואנו ממש חייבים, מן הסתם, את מקום האחסון. מה שמטריד אותי במיוחד זה מהי הדרך הנכונה ביותר (לא אידיאלית
) לסדר את המיטות - כדי שלא ישנו ישירות מול הדלת/מתחת לחלון/דברים שלא נכונים על פי פאנג שווי. מה דעתך? אם אני מוציאה את הכוננית זה מגדיל לי את מרחב הפעולה (תרתי משמע) ואפשר יותר "לשחק" עם העיצוב, נכון? אז מה את מציעה? איפה כדאי למקם את המיטות והשידה? תודה רבה על תשומת הלב והעזרה.

עשי קודם...

הוציאי את מה שצריך ומצאי את הפתרונות קודם לכל. כשתתחילי לעשות, יגיעו גם המיקומים. אני בכוונה לא "זורקת" לך את הפתרונות כדי שתוכלי להגיע אליהם בעצמך.לא כדאי להקדים את המאוחר ולדעתי העבודה הגדולה שלך היא הקטנת נפח הריהוט...אח"כ המיקום. עשי קודם וחיזרי עם מה שעשית, כדי שנמשיך אם תרצי או שכבר תוכלי למצא את הדברים בעצמך. בדירוג של "מה לא טוב יותר" הייתי אומרת שאת בעית החלון ניתן לפתור עם וילון ולהשתדל כמה שניתן לא להיות מול הדלת, במיוחד לקטנטנים. בהצלחה

למעלה