עזרה בעיצוב בגינה...

• פותח הנושא tchx
  • פורסם בתאריך

nony11

New member
למה ברושים? למה עצי הדר?

אתה מודע לחסרונות ה-מאוד גדולים של הברושים? שווה לך להתעניין. עצי הדר, שמע. אתה רוצה לכסות את הקיר, פייר אינף, רק דע שאם תשתול צפוף מידי, תיאלך עוד 5 שנים לדלל עצים בוגרים בכאב לב רב. בכלל, תתחיל מהסוף. מה אתה רוצה? סתם לכסות את הקיר? ליצור הגבהה בינך לבין השכנים? אולי אתה רוצה פרי? אל תנעל על ברושים (כבר הבנת שאני נגד?) ועל הדרים. ן.

צפנתי

New member
../images/Emo12.gifבדיוק מה שרציתי לכתוב!

מה המטרה? כיסוי? פרטיות? תחזור להתחלה....

tchx

New member
עצי הדר בגלל

לדעתי גם יפים גם שימושיים אוכל לשתול עם בני ועוד מספר שנים לקטוף ולאכול מפרותיו ברושים יותר לגיוון אין לי צורך באטימה מוחלטת מהשכן אחרת הייתי בונה חומת עץ על קיר הבטון חוץ מזה אני יכול לגלוש 3 מטר ברוחב כך שהם ל אחייבים להיות בשורה בדיוק

tchx

New member
סקיצה קטנה

משהו שיצא בסגנון הזה האם אפשרי אורך הקיר 9-10 מטר ?????????????????

אדנהר

New member
את העצים הללו ניתן ליצר מחומר

ממוחזר. את הגזעים משאריות של משטחי עץ. את הענפים מקרטונים. פירות מעיתונים, ולצבוע בהתאם: צהוב ללימון, כתום לתפוז וכך הלאה.

מוטי בר

New member
עכשיו ברצינות. אפשר צפוף אך חובה לג

זום כל הזמן בכדי למנוע צפיפות יתר, והרי כל יופיו של הדר הוא במראהו החופשי לכל הצדדים. את הדיאלוג הזה, היה לי לא פעם עם אנשים שהתעקשו על מספר עצים גדול בהרבה מעל התקן המקובל וכברירת מחדל גוזמים כמעט כל שנה את מחצית הנפח. אז במקום שני עצים או שלושה נטעו שישה, אך גוזמים גובה ורוחב ומקבלים פרדס קטן שבכל עץ כמות פרי קטנה בהרבה מאשר הוא יכול להניב, אך נהנים מהרבה יותר זנים. הדר בוגר לא ננסי עשוי להגיע למידות של 5*5 מטר וצריך בהחלט לקחת בחשבון את העבודה הרבה של הגיזומים והוצאת הגזם כל שנה. רק חובה לזכור, הדרים צמודים לגמרי אחד לשני לא רק שיגדלו לא יפה אלא יתמלאו גם מחלות ומזיקים ויגיעו לניוון ענפים בגלל העדר שמש ואיורור נאות. לשיקולך.

מוטי בר

New member
ברגע שיש להם מרחב הם גדלים בסדר

ולפי מה שהבנתי מהשואל אין בעיה של מקום במקום המיועד לשתילה. הכי חשוב שיהיה מספיק עומק קרקע להתפתחות תקינה של שורשים כי אחרת הם רצים בצורה אופקית על חשבון עגינה מתאימה בעומק וזה הגורם העיקרי לרוב הצרות של צפיפות וכו'. הרי ביערות בטבע הכל צפוף ביותר, ואפילו עצי סקוויה גדלים מאוד צפוף עד לגובה של 100 מטרים. שם כולם תומכים את כולם ובכך נמנעת נפילה של עצים מרוחות ומזג אויר סוער. היות ובגינה הפרטית יש בדרך כלל בעיות של מקום בנוסף לבעיות קרקע קשות בשל מתנות קבלן מפוקפקות בעומקים צריך לקחת הכל בפרופורציות נכונות. לפי דבריך, מה שרואים למעלה זה גם מה שרואים למטה בקשר לשורשים, ואם מקפידים להגביל נפח עליון אזי גם הנפח התחתון די מוגבל לפחות בעובי. יוצאים מכלל זה עצים בעלי שורשים חוטיים כדוגמת הדקלים, שיכולים להעמיק שורשים לעומקים אדירים עד למי התהום אך מאידך יכולים להסתפק גם בעומק של מטר אחד בלבד אם יש מים והזנה.(בדוק, מניסיון אישי). היתי ממליץ לכולם להעיף מבט בגן ישן חדש בתל אביב, גן המוכר כגן החשמל בין הרחובות החשמל ומקווה ישראל. גן זה נהרס כליל לצורך בנית חניון תת קרקע בן חמש קומות והגן החדש שתול מעל החניון. הובאו עצים בוגרים של סיגלון,צאלון, ועוד כמה וקשה מאוד להאמין שהכל גדל על תקרת חניון אך העובדות מדברות בעד עצמן. ידיד שלי ממקימי הגן החדש ואני מכיר את המקום גם בצורתו הישנה, והמקום שהיה די מפוקפק בשל פעילות לילית של אנשים מסוימים בו משנה אט אט את פניו לטובה ולכן גם ערך האזור עולה בהתמדה.

רוּפֵן

New member
יופי.. תודה

צריך למעשה, להקפיד על השקייה נכונה, קרוב לגזע, ובמירווחי זמן, ולא "הצפה אזורית" והשקייה מוגזמת.. כך 'ילמדו' השורשים להעמיק למטה ולא להתפרש על פני השטח, או להפריע האחד לשני.. חן חן ו..לילה טוב

מוטי בר

New member
זה נכון לגבי שתילה בקרקע עמוקה אך ב

דוגמא שהבאתי מהגן צריך להשקות בדיוק ההפך מדבריך שהרי שם יש תקרת חניון בעומק, כך שהשורשים יתפתחו אך ורק לרוחב ולכן שיטת ההשקיה שם היא אופקית במנות קטנות יותר ולעיתים קרובות יותר, בדיוק כמו בגינות גג.

רוּפֵן

New member
ברור לחלוטין..

נזכרתי בתגובות שלי, לאנשים ש"פחדו" משורשים פולשניים" בגינה שלהם. אם פיקוסים ואם עצים אחרים. השקייה עודפת ומוגזמת, רק תגרום לעצים להיות "עצלנים" (צודקים ! למה להם לבזבז אנרגייה בחפירה לעומק ?!) ולפרוש מערכת שורשים 'אופקית' ולא 'עומקית'. ואחר כך, כשמשתנה פתאום 'משטר המים' מסיבה זו או אחרת - 'עקה', הזנחת הגינה וההשקייה וכו', העצים מתחילים, בבגרותם, לשלוח שורשים מגששים למקורות מים זמינים, וצינורות ביוב... זה הכי קרוב והכי זמין. שבת שלום

למעלה